n-avem bani decât pentru aberaţii

Posted: 11 Februarie 2010 by razvratit in religie, românia
Etichete:

Guvernul urla şi urlă că fără spirjinul împrumutului de 20 de miliarde de iepuroi nu ar fi fost bani pentru salarii, pensii, etc.

Berceanu urlă că a dat toţi banii (cei 80 de milioane de euro)  rezervaţi reparării drumurilor pe deszăpezirea lu’ peşte.

Boc urlă că vrea să impoziteze şi vrabia care mănâncă omida din curte ca să aibă bani (pe lângă ce fură ei)  să dea populaţiei, să nu cumva să iasă în stradă…

România geme sub povara birurilor iar statul se plânge că nu îşi banii de la firme (la multe dintre ele fiind el însuşi acţionar), existând două liste (http://static.anaf.ro/static/pdf/Lista_ORBSm_31.12.2009.pdf şi http://static.anaf.ro/static/pdf/Lista_ORBSmm_31.12.2009.pdf) cu datornicii înregistraţia la sfârşitul anului trecut la stat (şi nu sunt mici deloc, iar datoriile nu sunt de câteva mii de lei), dar tot statul găseşte înţelept să dea bani BOR-ului pentru a construi „Catedrala Mântuirii”… http://www.gandul.info/news/loterie-nationala-pentru-construirea-catedralei-mantuirii-cum-va-strange-patriarhia-200-de-milioane-de-euro-5495643.

Cât de mare e această catedrală? Doar 110 de metri înălţime, cât un bloc de 30 de etaje, în care se vrea să încapă 5.000 de credincioşi. http://www.gandul.info/news/lucrarile-la-catedrala-mantuirii-incep-in-august-inaltime-cat-un-bloc-de-30-de-etaje-va-putea-gazdui-peste-5000-de-credinciosi-5491131. Care credincioşi se vor ruga zi şi noapte la Dumnezeu să vină odată pe pământ şi să îi salveze, ei nefăcând nimic altceva în acest scop.

Şi ca toată treaba să fie spoită în stilul cel mai oribil posibil, musiu Nicole Noica, se gândeşte că guvernul ar putea da o HG prin care să organizeze o loterie, sau să fie redirecţionat o parte din profitul Loteriei Române. Este una dintre cele mai tari faze din ciclul ţara arde, babele se piaptănă. Musiu Noica ăsta nu a auzit că tanti de la Loto nu dă niciun ban nimănui? Baba aia fură de rupe (acu vreo două săptămâni, au ieşit, la două extrageri consecutive, numerele 23 şi 24) cu sistemul ei bine pus la punct şi nu dă niciun ban nici să o pici cu ceară. Altfel cum să îşi facă prime peste prime. Iar când faci o loterie cineva va trebui să câştige ceva… Sau câştigătorul va primi bilete (ca pentru fraieri) la slujba de duminică pentru 5 ani?

Mai bine şi-ar vinde popii maşinile de lux şi restul acareturilor luate cu banii populaţiei şi să finanţeze catedrala care se doreşte a doua ca mărime din Europa. Dar se pare că fudulia nu dispărut din rândul celor care ar trebui să fie exemplu de umilinţă şi smerenie.  Şi te mai îndeamnă şi la neacţiune, lucru teribil de asemănător cu una dintre religiile pe care o combat cu atâta înverşunare. Adică să stai toată ziua şi să te rogi la Dumnezeu aşteptând „minunea” salvatoare… Adică transformarea într-o legumă vorbitoare…

Iar asta lăsând la o parte lipsa de implicare a bisericii creştine într-o serie de acţiuni care ţin de drepturile omului şi de însuşi crezul religiei: Dumnezeu este atot-puternic şi atot-cunoscător, iar ceea ce face el, omul nu ar trebui să desfacă. Parcă asta susţine, în mare, biserica creştină, nu?

Dacă nici măcar ei nu cred asta, cum să mai creadă cineva în poveştile lor?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s