cum mai pierdem o libertate…

Posted: 21 februarie 2010 by razvratit in libertate, terorism

Lumea este atât de speriată de bombe, încât îşi dă şi chiloţii de pe ea, numai să aibă senzaţia de siguranţă. Teama faţă de terorişti este motivul cel mai des invocat de cei care doresc să nu mai avem nici măcar o libertate. Teama că cineva ar atenta la căminul nostru, la ţara noastră, la raiul nostru, îi face pe cei mai mulţi să dea din cap afirmativ, lipsiţi de grai, la toate abuzurile puterii. Frica de repercursiuni venite din partea autorităţilor sau a celor care fac tot felul de tâmpenii, a paralizat omenirea. Orice încercare de răzvrătire este înăbuşită, din păcate, în sânul familiei. Totul decurge conform planului. Emanciparea femeii este doar unul din ingredientele, deşi unul dintre cele mai puternice, acestei reţete de înfricoşare mondială. Dar nu despre asta vreau să vrobesc acum.

În urma aşa-ziselor atacuri asupra Turnurilor Gemene din New York, americacanii, şi lumea, au pierdut o grămadă de drepturi. Apoi a urmat războiul din Irak, care a dus la doborârea lui Saddam, din motive lesne de înţeles. În urma acestuia, aceiaşi americacani, şi restl lumii, au mai pierdut câteva drepturi. A urmat pretinsul şi atât de hilarul „atac” din decembrie, anul trecut, când guvernele şi serviciile secrete încearcă să ne prostească că un tânăr şi-a pus o bombiţă în chiloţi cu care dorea să arunce în aer un avion… Cu greu mă pot abţine să nu pufnesc în hohote de râs. Doar că această mică şaradă a dus la pierderea unuia dintre drepturile fundamentale ale omului, de orice sex: dreptul la intimitate fizică. Având în vedere că avionul a devenit unul dintre cele mai uzitate mijloace de transport şi faptul că puţini sunt dispuşi să renunţe la acesta comparativ cu dreptul lor la intimatate fizică, unele guverne şi-au permis, nici mai mult, nici mai puţin, să instaleze aparate care te lasă în sexul gol pe monitorul celor care au pretenţia că controlează.

Ştirea cea mai nouă vine din domeniul internetului. Foarte multă lume a avertizat de mult timp că se vor lua măsuri împotriva celor care au curajul şi tupeul de a se lupta cuu sistemul pe internet, însă puţini cred că se va întâmpla aşa. Recent au apărut personaje prin guvernele Angliei şi SUA care să ceară „permise de internet”. Ceea ce face ca orice încercare de dezvăluire a ascunzişurilor să poată fi contracarată prin repercursiuni asupra libertăţii celor „vinovaţi”. Cum există foarte multe voci care sunt împotriva acesteui permis, singurul mod de a implementa această cenzură este de a teroriza populaţia. Astfel se lansează tot felul de atacuri informatice, de cele mai multe ori chiar de către cei din sistem, se transmit din ce în ce mai multe ştiri alarmiste pe toate căile media, culminând, probabil, cu vreun atac care să îi facă pe oameni să ceară aceste permise, crezând, în naitivitatea lor, că siguranţa le va fi asigurată. Siguranţă există şi oricine şi-o poate permite, costul fiind zero. Trebuie doar să citeşti instrucţiunile şi totul e rezolvat. (Ştiaţi că în SUA orice criptare pe mai mult de 128 de biţi este interzisă prin lege? Vă gândiţi oare de ce?)

Recenta ştire despre atacul din aproape 200 de ţări, transmisă de multe agenţii de presă http://www.mediafax.ro/externe/atac-informatic-masiv-in-aproape-200-de-tari-declansat-probabil-din-europa-de-est-5545751, nu este altceva decât unul din numeroşii paşi pe care sistemul îi face spre îngrădirea libertăţii internetului. Chiar şi lansarea frazei în care se spune că grupul care a atacat s-ar putea afla în Europa de Est arată locul în care se va face testul de implementare a „permisului de internet”, iar ştiindu-i pe ai noştri bravi conducători, nu mare mi-ar fi mirarea ca noi să fim „fericiţii aleşi sau voluntari”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s