sănătatea

Posted: 3 Martie 2010 by razvratit in sănătate

Un subiect destul de „la modă”, ca să să zic aşa, care, din păcate, tulbură şi nelinişteşte minţile oamenilor nu pentru că ar fi aceştia duşi cu pluta, ci pentru că dovezile sunt izbitoare şi aproape la tot pasul. Mai rămâne să şi doreşti să le vezi…

Astfel, de pe  http://www.naturalnews.com/028280_psychiatric_industry_disease_mongering.html aflăm că lucruri normale sunt clasificate ca dereglări, tulburări. De exemplu: dacă petreci mult timp gândindu-te la sex, eşti bolnav. Dacă nu crezi în ce spun (a se citi MINT) autorităţile, eşti bolnav. Dacă eşti un personaj anti-social, nu eşti doar anti-social ci eşti bolnav şi ai nevoie de îngrijire medicamentoasă. Copiii nu mai sunt pur şi simplu doar nefericiţi sau doar se manifestă „copilăreşte” (urlând, ţipând, bătând din picioare, etc.), ei sunt bolnavi suferind de „Boala de Dereglare Temperamentală asociată cu Disforia” (???)… Deci se pare că eu, şi alţii ca mine suferim de o formă sau alta de Boala de Sfidare şi de Opoziţie… Te doare mintea la ce sunt în stare să se gândească bravii psihologi!

Ca o completare a celor de mai sus, pe http://www.go4it.ro/internet/dependenta-de-internet-ar-putea-fi-trecuta-la-boli-mintale-5670302/ aflăm că dacă stai prea mult pe internet vei fi catalogat ca bolnav… Şi nu e singura dată când aud că autorităţile doresc să limiteze accesul oamenilor la internet (a se citi surse de informaţie necenzurate), declarând că cei care petrec prea mult timp pe internet sau care folosesc internetul într-un mod prea intens sunt bolnavi şi au nevoie de tratament… Mai mult, cică s-ar dori ca navigarea pe internet să fie clasifica drept infracţiune, ceea ce reprezintă un pas mai departe de dorinţa unor creiere „luminate” de a introduce tot felul de „permise de internet”.

Toate acestea apar în noul manual de diagnosticare psihiatrică din America.

Pentru că tot se vorbeşte despre chimicalele care ne sunt băgate cu forţa pe grumaz, am găsit o ştire care poate constitui o metodă de a scăpa de unele dintre aceste chimicale. Astfel, ne sunt oferite unele metode a scăpa de pesticide. Măsura cea mai importantă, nu doar pentru pesticide, ci pentru întreaga igienă, de a scăpa atât de chimicale cât şi de unii dăunători nu foarte blânzi cu corpul uman este SPĂLATUL. Spălatul pe mâini, spălarea produselor. Spălarea cu apă pentru o perioadă de cel puţin 30 de secunde pentru mâini. Unii îşi spală fructele sau legumele cu detergent. GREŞIT! Având în vedere câte chimicale conţine detergentul, nu faci altceva decât să măreşti doza îngurgitată. Spălarea ustensilelor, cu sau fără detergent (chimic), dar mai ales CLĂTIREA, după ce foloseşti detergentul chimic, este extrem de importantă. Cu cât clăteşti mai mult, cu atât mai bine. Acum să nu cădem în partea cealaltă, în care clăteşti şi uiţi să mai pleci de la chiuvetă… Mike ne oferă două produse de spălare perfect naturale şi cu putere crescută de curăţare:

Primul: 20 de picături de extract de seminţe de grapefruit, 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 1 cană de oţet alb (de prefrat nu din alcool etilic), 1 cană de apă şi un spray.

Al doilea: 1 lingură de suc de lămâie (având în vedere că sarea de lămâie sau acidul citric este un aditiv alimentar, un E extrem de periculos, E 330, considerat unul extrem de cancerigen, este recomandat să nu se folosească), 1 lingură de oteţ alb (din nou, nu din cel fabricat din alcool etilic), 1 cană de apă şi un spray.

ATENŢIE: bicarbonatul de sodiu şi oţetul vor face spumă când vor fi amestecate, aşa că aveţi grijă în ce le amestecaţi.

După ce se folosesc aceste soluţii pentru curăţire, se lasă produsul 5-10 minute, după care se clăteşte bine cu apă. Sursa: http://www.naturalnews.com/028277_pesticides_fresh_produce.html

Unul dintre detergenţii pentru vase naturali, dar care nu mai sunt folosiţi, se face din apă,  oţet (nu din alcool etilic) şi zeamă de lămâie. Cantităţile sunt la alegere, în fucnţie de calitatea produselor, de aroma care se doreşte a fi obţinută şi de puterea de curăţare dorită (zeama de lămâie fiind un detartrant, şi curăţitor, puternic).

Nu de puţine ori am spus (şi am să mai spun) că dacă ai o ţidulă în mână nu înseamnă că şi ştii să faci ce scrie pe aceas hârtie. Nu de puţine ori am spus (şi am să mai spun) că doctorii sunt atât de slab pregătiţi, că nici bolile simple nu le pot diagnostica normal. Incompetenţa acestora se vede în ziarele şi ştirile din toată ţara. Însă nu doar la noi se întâmplă aşa ceva. chiar şi cei care se bat cu cărămida în piept, făcând zeci de filme despre calitate, competenţa şi dăruirea medicilor, americanii, au asemenea scursuri. Şi ne gândim că se bate monedă forte pe „teribilul” cancer de sân sau cel de uter, în urma căruia mor aproximativ câteva mii de femei, doar, comparativ cu numărul de morţi din spitale din cauza incompetenţei celor care sunt plătiţi să aibă grijă de ei. http://www.naturalnews.com/028274_hospitals_medical_error.html Anual, în SUA, mor 200.000 de oameni din cauza infecţuiile contractate în spiale şi a erorilor doctorilor. Nici măca accidentele de maşină, care sunt considerate a fi prima cauză a accidenteleor mortale care pot fi prevenite şi care atinge numărul de 50.000, nu se apropie de cel al victimelor ucise din iresponsabilitatea celor meniţi şi plătiţi să îi vindece. Ca să enumerăm doar acele erori care apar în acest articol, fără să mai pomenim de cele ale minunaţilor noştri doctori, vom vedea că, în SUA, erorile FRECVENTE de deces ar fi: erori în reţete şi operaţii sau alte proceduri aplicate la alte organe sau pe partea greşită a organismului. Cauzele FRECVENTE ale erorilor medicale includ privarea de somn de către cei care se îngrijesc d bolnavi, o slabă comunicare doctor-pacient, ajutori medicali în număr insuficient, documentare de slabă calitate şi scris neciteţ. SUNĂ FAMILIAR??? Sigur că da. Aceleaşi cauze, şi multe altele, sunt valabile şi la noi. Doar că mai adăugăm, starea deplorabilă a spitalelor, hrana la fel de deplorabilă, tratamentul aplicat de cadrele medicale şi de ajutorii medicali pacienţilor. Doar la prima aruncare de ochi.

Aceeaşi poveste se repetă încontinuu în toată lumea: lupta celor care doresc să consume produse naturale, neprocesate, ne-adăugite şi ne-iradiate cu cei care doresc cu tot dinadinsul ca noi să îngurgităm toate tâmpeniile lor, doar pentru că le aduc venituri materiale uriaşe. Lupta fermierilor din America care doresc să vândă lapte natural, de la ţâţa vacii, oricui doreşte să îl consume se loveşte de un zid făcut din tot soiul de lingăi de pe lângă marii bogătaşi, propritari de fabrici de pasteurizat şi procesat lapte şi produse din lapte. http://www.washingtontimes.com/news/2010/mar/02/raw-milk-fans-fight-bans/?page=3

De mii de ani, omul a consumat laptele aşa cum curge el din ţâţă (fie ea de mamă, vacă, capră sau oaie) şi nu s-a mai plâns că plin de bacterii şi alţi microbi. Mă mir că nu obligă femeile să se mulgă şi să pasteurizeze laptele… Motivele, aşa cum se ştie, sunt din cele mai puerile. Că ar fi bacterii, că ar fi microbi, că ar fi mizerie… Însă motivul principal este calitatea laptelui natural comparat cu cel pasteurizat. Prin fierbere, nu doar laptele, ci multe alte produse, îşi pierd din proprietăţi şi din calităţile nutriţionale, o serie de proteine fiind distruse de căldură, şi nu numai.

Nimeni nu spune că trebuie să punem gura la ţâţa vacii şi să sorbim de acolo, sau că trebuie să bem lapte plin de fân sau de urme de bălegar. Este normal ca văcarul să se asigure că există un minim de igienă în procesul de colectare al laptelui, sau al producerii diferitelor produse din acesta. Însă procesarea, iar în unele cazuri, reprocesarea de nenumărate ori, duce la un lapte steril, fără nicio valoare nutriţională, fără nicio proteină.

Apoi mai există şi aspectul moral. Nu poţi obliga pe cine nu doreşte să consume un anumit tip de hrană. Este împotriva drepturilor fundamentale ale omului. Este normal ca aceştia să îşi asume riscul consumării produsului, însă nimeni nu ar trbeui să fie obligat să consume produse procesate, doar pentru că „aşa considerăm noi că e bine pentru voi… sic!”

O altă găselniţă a celor care ne conduc: dacă dormi mai puţin sau mai mult de 6-7 ore sau mai puţin eşti predispus la îngrăşare… Tendinţa de rigidizare, de robotizare este fantastică. Dorinţa de a crea omul care să răspundă unor comenzi ca un animal de laborator este din ce în ce mai evidentă. http://www.reuters.com/article/idUSTRE62059F20100301?feedType=nl&feedName=ushealth600

Trecând peste generalizarea aberantă, conform căreia toţi pacienţii trebuie trataţi cum se specifică în carte, se poate observa şi o dorinţă cruntă de aliniere şi uniformizare a dorinţelor şi nevoilor umane. nu toţi oamenii sunt la fel. Foarte rar găseşti doi oameni la fel. Este una dintre marile erori care se fac în spitale şi din care mor oameni. Om avea corpuri asemănătoare, dar nu suntem la fel. Nu funcţionăm la fel. Unuia îi place frigul, altuia nu. Unuia îi place apa, altuia nu. Şi aşa mai departe…

Tembelismul celor care consideră omul doar un robot cu organele aşezate într-o anumită ordine şi care funcţionează identic, indiferent de individ, nu are margini.

Mă întreb, probail că degeaba, când oamenii vor re-învăţa să fie oameni? Când vor re-învăţa să îi privească pe cei din jur ca fiind ei înşişi? când vor avea grijă să nu facă nimănui ceea ce lor nu le place să li se facă?

Voi mai apuca să văd toate acestea în viaţa asta? Sincer, mă îndoiesc!

Comentarii
  1. […] să încerce să scoată în afara legii laptele pur (nepasteurizat sau altfel prelucrat, n.t.) https://razvratit.wordpress.com/2010/03/03/sanatatea/ în timp ce permite existenţa aspartamului şi a GMS-ului pe lista alimentelor aprobate, în […]

  2. […] razvratit lumea răzvrătiţilor « sănătatea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s