haina îţi dă „putere”

Posted: 8 Aprilie 2010 by razvratit in imbecilitate, libertate, terorism

Iar prostia te face să te crezi stăpânul/na lumii.

Cam aşa s-ar putea interpreta atitudinea unei angajate a serviciului de securitate El Al, care a avut tupeul extraordinar de a umili pe unul dintre cei doi fraţi arabi-israelieni care se întorceau în Izdrael din New York.

Aceasta, Keren Weinberg, a avut nesimţirea de a-i urmări pe cei doi fraţi, care erau singurii arabi într-un grup de 17 persoane, după ce au trecut de punctul de control până la avion. Când Abd al-Wahab, unul dintre cei doi fraţi de 43, respectiv, 44 de ani, s-a ridicat să vorbească la telefon şi apoi a intrat în toaletă fără agentă, aceasta l-a oprit, apostrofându-l şi spunându-i că „trebuie să menţină contact vizual cu ea oriunde s-ar duce”… (dacă un agent ar fi făcut aşa ceva unei femei, ar fi fost linşat…)

Bărbatul a subliniat că ea nu are dreptul să îi vorbească astfel iar dacă nu îl va aresta, trebuie să plece de lângă el. Atunci a intervenit un alt agent, Ilan Or, care i-a cerut omului să îşi ceară scuze (tot el era de vină, nu scroafa!!!), altfel nu îi va fi permis să urce în avion.

Restul e lesne de înţeles. După ce s-a descărcat plângând, omul a făcut ceea ce orice om cu mintea la cap ar fi făcut: şi-a cerut scuze (deşi nu avea niciun motiv să o facă) tembelei, apoi a urcat la bordul avionului.

Ieri, Tribunalul din Districtul Haifa a decis că linia aeriană El Al trebuie să ăi plătească doar vreo 30.000 (vreo 8.000 de dolari, am înţeles) bărbatului pentru umilinţa suferită.

Nici cu un milion de dolari nu ar fi putut fi spălată o asemenea suferinţă, darmite cu nişte amărâţi de 8.000. Iar banii ar fi trebuit să îi fie plătiţi în proporţie de 90% de handicapată şi de 10% de „smardoi”, angajaţi ca frecători de duşumele şi de bude undeva prin lumea arabă. Ar fi avut timp să reflecte la modul în care s-au comportat faţă de doi oameni care nu reprezentau niciun risc.

Dar aşa se întâmplă când dai prea multă putere celor care au mintea mai mică decât cea a unei râme.
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1161597.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s