BOPE

Posted: 17 Aprilie 2010 by razvratit in atitudine, dreptate, naţionalitate, românia

Aseară am dat, din întâmplare peste un film extrem de interesant. Se numeşte „Trupa de elită” şi este o povestire extrem de actuală despre BOPE.

BOPE (Batalhão de Operações Policiais Especiais) este trupa de elită a poliţiei braziliene care luptă împotriva atât a traficanţilor de droguri din favelele din Rio de Janeiro cât şi a poliţiştilor corupţi. Corupţia polţiei din Rio pare, aşa cum este arătat în film, că o depăşeşte cu mult pe cea a poliţiştilor noştri. Iar BOPE este formată doar din poliţişti oneşti, cinstiţi, nepătaţi. Poliţişti care doresc ca justiţia să funcţioneze într-o ţară sufocată de mizerie şi corupţie, la toate nivelurile.

Filmul este extrem de actual, atât pentru brazilieni cât şi pentru orice altă ţară aflată într-o situaţie asemănătoare (din punct de vedere legal), cum ar fi România. Se pot face paralelisme perfecte între atitudinea poliţiştilor din Rion şi cea a celor din România. Se pot face paralelisme perfecte între atitudinea bogaţilor din Rio şi cea a bogaţilor din România. Între atitudinea femeilor din Rio şi cea a celor din România (şi de pretutindeni).

Şi nu în ultimul rând se pot face paralelisme perfecte între cea ce reprezintă BOPE şi ceea ce a vrut să facă Corneliu Zelea Codreanu, dar mai ales Alimănescu. Nu te poţi gândi la un personaj mai bun decât Alimănescu atunci când vezi această peliculă. Căutaţi-l pe internet, nu vă va părea rău.

Şi îţi doreşti apariţia unui Alimănescu chiar azi. Eu cel puţin da.

Comentarii
 1. ion spune:

  deoarece am intrat din intamplare pe al tau blog nu imi permit sa te jignesc dar din ce spui tu, arati cat de putin crestin ortodox esti. daca esti ateu,sectar ori zionist, no problem! .filmul a fost facut de o casa de productie evreiasca…mesajul este subliminal specific. sau tu te uiti numa’ la puscături?.”bope”nu lupta impotriva elitei care incurajeaza tacit productia de droguri, este unealta lor. ha’ no ce vrei sa zici cu brazilienii? poi aia sint un amalgam de religii africane, şamanisme native combinate cu erezii catolice. mixtura new age.

  • razvratit spune:

   ţi-am aprobat comentariul doar pentru a se vedea unde se poate ajunge când devii habotnic.
   şi dacă nu intrai din întâmplare, îţi permiteai să mă jigneşti?

 2. ion spune:

  eu cel putin..nu. daca ai fi privit atent cine a produs filmul, compania producatoare avea terminatia „ştein” -lamurit?
  o preluare din -torah-, ochi-pt-ochi, propaganda pentru razbunare gen mossad. amaratii aia de brazilieni pseudo-crestini-mai mult pagani- pun botu’ la vrajeala.noi ca ortodocsi, nu. Bope si altele, uneltele de represiune ale sistemului globalist.trateaza(cu gloante) efectele drogurilor pe amaratii ăia,nu cauzele si cine sta in spatele cauzelor.

  • razvratit spune:

   aha… să înţeleg că nu ţi-ai dori un Alimănescu.
   în cazul ăsta mă faci să cred că eşti unul dintre cei care sunt fericiţi de situaţia în care ne aflăm pentru că eşti unul care trage de sfori.
   dacă ai fi văzut filmul, ţi-ai fi dat seama că nu are nicio legătură cu propaganda pentru răzbunare. acea răzbunare de care vorbeşti tu este propagandă pentru că nu poţi să stai cu mâinile în sân când vrei să faci ceva cum trebuie, dar nişte nemernici îţi ucid oamenii îia puţini în care puteai să ai încredere.
   chestiunea aceasta e de când a apărut lupta între oameni. şi maii ales de când au apărut unii şi alţii care doresc să suprime orice formă de repunere a dreptăţii la locul ei.
   Alimănescu, Codreanu, BOPE, etc., nu au fost sau sunt pentru răzbunare, ochi pentru ochi. ei au fost şi sunt pentru pedepsirea celor care au impresia că sunt stăpâni absoluţi şi că restul oamenilor sunt nişte sclavi.
   învaţă să vezi ceea ce trebuie, nu teoriile preluate din tot soiul de cărţuli, articole de pe internet şi emisiuni de la tembelizor. (mai ştiu pe unii care urlau acum vreo 20 de ani: Nu răspundeţi la provocări!!! Oare de ce crezi tu?)
   iar afirmaţiile tale referitoare la brazilieni nu fac decât să arate cât de mic eşti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s