noi unde mai trăim?

Posted: 4 mai 2010 by razvratit in atitudine, conspiraţii, dreptate, ipocrizie, libertate, naţionalitate, românia, terorism

Ieri citeam un articol în care „balerinul” avertiza românii că guvernul va modifica cota unică şi TVA-ul, printre altele, înaintând şi valorile: 25% cota de impozitare pentru veniturile peste 4.000 de lei, tot de 25% pentru impozitul pe profit şi dublarea valorilor taxelor şi impozitelor locale. Mai spunea şi despre faptul că deductibilele pentru proprietate intelectuală vor fi diminuate de la 40% la 20% (a ajuns statul să se zgârcească la cei 20-30 de lei pe care îi fac sărmanii care gândesc) şi de la 50% la 25% pentru cei ce fac opere monumentale. Articolul se găseşte pe mediafax. L-am tratat, mai ales datorită faptului că „balerinul” vrea să lanseze o nouă moţiune împotriva lui Muc cel Mic (şi Udrea, cum zicea el şi cum sunt de acord şi eu), chiar dacă ultima dată a fost dat jos apoi proptit din nou la loc, ca pe o altă încercare baletistă de a acapara un os cât mai mare. Dar ştiam că fum fără foc nu iese.

Şi iată că azi, după ce acum o săptămână ăla gras de la Finanţe s-a tot bătut cu cărămida peste piept că nu va face nimic din ceea ce spune presa, după ce am citit ceea ce a spus Hossu referitor la întâlnirea cu FMI, a venit şi ştirea care confirmă într-o măsură destul de mare afirmaţiile baletistului: FMI a cerut guvernului să majoreze cota unică (dacă rămâne) şi TVA-ul. Ştirea pe Wall Street.

Aşa cum îi ştim pe rataţii din fruntea României, vor face sluş în faţa şefilor, vor pupa partea în dreptul căreia se vor afla şi vor executa cuminţi ordinul. (Citisem acum o săptămână şi declaraţiile videanului legate de „descentralizarea” reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă precum şi dorinţa de a „crea concurenţă” în domeniul energiei).

Mă întreb, nu pentru că nu a-şi şti răspunsul, ci pentru că pentru mintea mea e cam greu de înţeles halul de slugărnicie în care au ajuns unii şi unele care au pretenţia că ştiu ce fac. Creierul meu nu prea poate înţelege cum nişte oameni maturi se pot ploconi în halul în care o fac cei care ne conduc pe toţi la groapă. Groapa FMI-ului.

Oare nu acestaeste holocaustul? Oare nu avem dreptul de a cere pedepsirea celor care 20 de ani nu au făcut decât să ne extermine? Oare nu avem dreptul să cerem ca toţi cei şi cele care au trecut prin parlament şi guvern şi nu pot demonstra că au făcut ceva pentru a induce o stare de bunăstare în România, ţară „liberă” cum o numesc ei cu emfază, să fie cel puţin închişi pe viaţă la ocnă? Oare oamenii care pretind că învaţă ceva prin faculteţuri şi ajung prin funcţiile de conducere chiar nu au niciun pic de creier de au nevoie să vină nişte hoţi ca cei din FMI care să le spună ce să facă, cum să facă şi unde să facă în ograda lor? Ce ţară e asta? România sau FMI?

Chiar aşa de tâmpiţi suntem noi românii de nu putem să alegem odată oameni care să aibă grijă de soarta poporului nostru? Şi în momentul în care o iau pe arătură să îi dăm cu fundul de pământ? Chiar atât de proşti am ajuns de încă mai credem că vreunul dintre cei aflaţi acum prin parlament sau guvern va face ceva pentru noi? Poate va face, dar doar cu umbra parului deasupra cefei.

Chiar aşa de tembeli suntem încât toate ţoapele şi toţi mârlanii râd de noi şi ne slugăresc mai rău ca pe animale?

Reclame
Comentarii
  1. […] cum spuneam Am scris mai devreme despre intenţia guvernului de a mări TVA-ul, cota unică sau impozitul, precum şi alte taxe şi […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s