gargara de dimineaţă

Posted: 10 mai 2010 by razvratit in conspiraţii, imbecilitate, ipocrizie, naţionalitate, românia, terorism

Vroiam să scriu o însemnare despre comunism şi capitalism, mai degrabă despre cei care iau apărarea unuia sau altuia dintre sisteme. Despre faptul că aceştia sunt atât de îndoctrinaţi încât nu îşi dau seama că sunt aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Că oricum ai lua-o, ambele sisteme sunt putrede şi slăbite. Din păcate, din cauza celor care au ajuns la ciolanele mari şi s-au crezut (şi unii încă se mai cred) stăpâni absoluţi peste animalele de jos. Despre răgetul celor care susţin „capitalismul”, invocând stupizenii precum concurenţa. Despre faptul că aceştia nu ar fi ajuns pe timpul lui Ceaşcă să se vadă cu acea bucată de carton pe care scrie Diplomă de licenţă pentru singurul motiv că nu ar fi fost în stare să mituiască profesorii să le dea bucata de carton şi nici nu ar fi avut suficientă materie cenuşie cu care să o ia „pe bune”. Despre cum cei care plâng după comunism, pentru care a munci este echivalentul cu a fi prost, pentru că „munca e doar pentru proşti”. Despre micimea oamenilor atunci când se văd fără posibilităţi materiale (marea lor majoritate) şi despre cum îşi pierd orice coloană vertebrală şi orice principii atunci când viaţa le mai trage câte un şut în orificiul pidosnic.

Ştiu un banc care ilustrează perfect această stare:

„Un bărbat la amantă… Sună cineva la uşă… Aia se uită pe vizor… bărbat-su…
Bărbatul sare repede pe geam…
În timp ce cădea se gândi că e posibil să moară la contactul cu pământul şi începe să se gândească:
– Nu era mai bine să stau eu acasă cu nevasta, cu copiii, să ne delectăm la un grătar cu bere, să fim fericiţi împreună şi să ne bucurăm de o duminică aşa de frumoasă?
Doar că omul are noroc şi cade într-un copac şi scapă cu viaţă şi îşi spune în gând:
– Uite cum e omul. E deajuns să fie în pericol pentru o secundă că şi începe să se gândească la prostii.”

Însă, am citit o aberaţie mare cât România şi am considerat că e mai bună decât orice filozofare pe tema capitalism-comunism.

Bine-cunoscutul „om de afaceri”, Dinu Patriciu, a făcut altă gargară de dimineaţă şi, scârbit de problemele cu care se confruntă ţara (el fiind cel mai mare „filantrop” de bec), ne-a mai împărtăşit puţin din inteligenţa caracteristică (altfel nu ajungea cel mai bogat român din nimic), oferind românilor câteva (din miile, probabil) soluţii de a scoate ţara din criză. Să citim şi să ne minunăm de perspicacitatea pofticiosului la avuţia ţării (cât o mai rămas):

Solutiile lui Dinu Patriciu pentru iesirea din criza:
– Cota unica de 10%, TVA de 15, eliminarea „puzderiei de taxe” care exista in prezent

Vanzarea rapida a ceea ce a mai ramas la stat, incepand cu „caramizile din zidurile institutiilor administrative”

Privatizarea depozitelor subterane de gaze, concesionarea zacamintelor de gaze

Lucrari publice finantate privat, concesionate pe termen lung catre intreprinderi serioase, pe baza de licitatii internationale

Investitii in invatamant si in sanatate, unde salariile nu pot fi reduse „in niciun caz”

Dezvoltarea pensiilor private de pensii

Am îngroşat acele „soluţii” care „ar scoate ţara din criză” şi ar băga-o într-un căcat mai mare decât cel în care înoată Grecia. Ultima „soluţie” este cireaşa de pe tort, care face deliciul întregii gargare. Că aşa o fi zis marele vizionar sau e doar o greşeală de ţipar a persoanei care a scris materialu’… contează prea puţin.

Ceea ce putem deduce din „soluţiile” lui Riciu e că „filantropul” se doreşte a fi ‘stăpân de România‘. Doar aşa au ajuns şi el şi alţii să aibă averi nemăsurate, fără să fi avut la început o leţcaie în buzunar. Ceea ce au clădit românii vreme de 50 de ani, îndurând foame, întuneric şi pulane de miliţian, Riciu şi alţi trepăduşi ca el au considerat că valorează 2 bani găuriţi şi au privatizat (cumpărat şi vândut). Acum vor să „privatizeze” tot statul, astfel încât să avem poliţie particulară, învăţământ particular (unde odraslele vor învăţa că marele „filantrop” este „om de afaceri” cinstit şi corect, la fel ca alţi hoţi), spitale particulare (din care vei ieşi doar dacă vei declara că Riciu şi alţi hoţomani sunt „oameni de afaceri” cinstiţi şi buni), etc. Cine ştie ce îi mai zace în cap şi ce alte planuri de „binefacere” mai are pentru România.

Reclame
Comentarii
  1. […] condus (oare?) de Muc cel Mic este închiderea (o fi la ordinul expres al lui Riciu, care vrea să se vândă tot ce a mai rămas la stat cât mai repede?) a 150-200 de spitale, invocându-se condiţia mizerabilă în care sunt şi faptul că multe […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s