cum sunt românii luaţi de proşti

Posted: 11 mai 2010 by razvratit in atitudine, conspiraţii, ipocrizie, românia, terorism

Marea zarvă de la începutul lunii aprilie, legată de mărirea taxelor şi impozitelor sau reducerea salariilor „la stat” şi a pensiilor, precum şi eliminarea subvenţiilor la căldură şi apă caldă nu s-a terminat. Pentru că acum putem spune că românul a fost luat din nou de prost. Iar dacă nu vede singur acest lucru e foarte grav, pentru că şansele de a mai schimba ceva în bine în această ţară minunată se vor diminua drastic. Însă românului se pare că îi place să fie minţit, mai ales dacă este minţit cu dibăcie…

După câteva zile de „incertitudine” în care s-au făcut tot soiul de speculaţii, de la opincă până la tălpică, Băsexu cel cu mai multe ouă decât Bombonel a venit, în locul lui Muc cel Mic, să prezinte ce a hotărât guvernul. Cei afectaţi, şi aici este vorba în primul rând de pensionarii cu pensii mici şi de şomerii care nu găsesc de muncă pentru că nu îi angajează nimeni (de restul nu mă interesează pentru că oricum nu făceau nimic şi primeau bani de pomană), au început să facă vocalize. Ceea ce „aleşii” prevăzuseră. Prevăzuseră şi faptul că acesta va fi singurul lucru pe care îl vor face. Însă Băsexu a avut curajul să ceară imposibilul: diminuarea egală a tuturor salariilor de bugetar şi a pensiilor. Lucru pe care doar câţiva l-au înţeles cu adevărat: acest lucru nu va fi posibil. Nu va fi implementată o asemenea trăznaie… Cum să îşi piardă putorile banii pentru care nu au făcut şi nu fac nimic? Este strigător la cer…

Aşa că, din disperare sau dintr-un exces de bun-simţ, preşedintele a venit ieri cu o nouă declaraţie prin care anunţa că dacă nu se vor implementa măsurile până pe 10 iunie sau dacă acestea nu vor avea rezultatele scontate, atunci vor creşte taxele care acum au fost lăsate în pace. Ştiind că apetitul de furt al celor ajunşi în scaunele înalte ale ţării creşte exponenţial cu fiecare zi, putem să înţelegem că nici reducerea salariilor, a pensiilor, a ajutoarelor de şomaj şi a subvenţiilor cu 90% nu va avea rezultatul scontat (oricare ar fi acela). Este imposbil să mulţumeşti o masă de 500.000 de oameni care sunt conectaţi la banul public şi care sug din el mai abitir decât o ţănţăroaică din sângele unui prunc.

Partea cea mai proastă e că nici creşterile de taxe şi impozite nu vor avea niciun efect, pentru că dacă tai din bani, de unde să plătească iobagul? Dacă acesta dă de mâncare copiilor doar piciorul de la masă şi cadrul uşii, de metal, că are fier…, de unde bani să plătească birurile? Zeciuiala nu mai este îndestulătoare pentru aparatul de conducere al ţării şi pentru cei/cele care devin latifundiari (cu fundul lat) pe spinarea boborului.

Pentru că Băsexu este noul tip de felină politică (adică el cade mereu în picioare, oricum ai lua-o) astăzi a lăsat „să se scurgă” o înregistrare în care marele cârmaci îi muştruluia pe cei din PDL, UDMR şi partidul independenţilor (ce coaliţie românească…). El vrea să pară un Mihai Viteazu, care doreşte să facă totul bine pentru ţară, să unească românul sub un singur stindard, însă nesimiţiţii din partide nu vor să îi dea ascultare. El vrea să pară un Ştefan cel Mare aburcat în spinarea unui cal uriaş, care cheamă la luptă partidiştii pentru salvarea ţării, însă aceştia nu vor să îşi verse sângele (a se citi banii). El vrea să pară singurul om cinstit şi drept (o fi vreo legătură nouă între el şi Riciu?), care vrea ca România să urce pe culmile gloriei nebănuite (nici de el, probabil), însă netrebnicii din partide, oricare ar fi numele lor, nu se lasă purtaţi de avântul dat de fluturarea cravatei de pionier în vântul crizei. Se arată contrariat teribil de „clientelă” şi de „neaveniţii” din diferite funcţii, uitând însă să se uite în propria ogradă.

Ar trebui să înceapă prin a-i arunca în puşcării pe Muc cel Mic, pe Blonda-bărbat-bine, pe Ridtzi, pe Videanu, pe Berceanu, pe toate tutele-fufe de prin aparatul judecătoresc şi aproape 75% din partidul său. Apoi, ar putea face acelaşi lucru cu cei din alte partide, PSD, PNL, România Mare, Partidul lui Becali şi cu tot UDMR-ul (şi celelalte partide). Abia după această curăţenie ar putea spera măreţul voievod că se va mişca ceva în ţara asta. A, şi am uitat, să ia odraslele acelora aruncaţi la ocnă şi să le trimită prin ţări calde, unde îşi pot schimba atitudinea faţă de ţară şi unde pot învăţa să devină oameni. Până atunci să zacă şi să facă pui la rândul lor în curţile altora şi să se întoarcă când i-om invita noi.

Însă, reducerile salariilor şi ale pensiilor vor continua. Ajutorul de şomaj, salariul minim garantat şi subvenţiile pentru cei nevoiaşi vor dispare în totalitate. Taxele şi impozitele vor creşte alarmant de mult şi vor fi introduse noi taxe, cum ar fi taxa pe trâmbiţă (adică, puradel nou ieşit în lume), taxa pe căcat, pişat şi băşină (poluezi, plăteşti), taxa pe somn (nu produci, plăteşti), taxa pe respirat (foloseşti ceva din „patrimoniul” ţării (pe care Riciu îl vrea vândut cât mai repede), plăteşti), taxa pe păşit (toci drumurile ţării, plăteşti), taxa pe sex (distracţia costă), taxa pe moarte (vrei să fugi de muncă şi responsabilităţi, plăteşti), taxa pe vorbit (de departe cea mai „tare” taxă, de aici s-ar scoate foarte mulţi bani, având în vedere că femeile sunt mai numeroase decât bărbaţii şi vorbesc despre orice fleac câteva ore fără să respire) şi multe altele.

Mai sunt şi mulţi/multe naivi/e, care au impresia că dacă vine la conducere altcineva (dintre cei aflaţi acum între cei 500 de „conducători”), acesta/aceasta va schimba totul şi va face ca România să fie din nou ţara în care umblă câinii cu colacii acoperiţi cu miere în coadă. Pe aceştia îi sfătuiesc să se ducă la brutăria din colţ, să ia un covrig necopt, plin de acid citric (sau sare de lămâie) şi de alte chimicale, pe care să îl ungă cu puţintică zeamă de zahăr cu apă (că e criză şi mierea adevărată e scumpă) şi să înfulece visând la căţeluşii cu colacii. Când se vor trezi este posibil, însă nu obligatoriu, depinde de cât de bine a fost copt colacul, să le vină mintea la cap.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s