câteva noutăţi

Posted: 12 mai 2010 by razvratit in ştiri

– Mai nou, doar femeile au fost lovite puternic de criză, bărbaţii (deşi se recunoaşte că aceştia sunt cei mai mulţi care şi-au pierdut slujbele) nefiind luaţi în seamă pe faţă. Aceasta este noua decoperire a unui comitet al congresului american, care a avut grijă, aşa cum era de aşteptat, să studieze efectul „crizei” doar asupra femeilor, şi acelea rupte din schema mare. Se vine cu tot felul de cifre rupte din context şi cu afirmaţii de genul: acum, faţă de recesiunile anterioare (care?) femeile au pierdut mai multe slujbe… Precum şi cu afirmaţia de la sfârşit „Pentru că atunci când o FEMEIE îşi pierde serviciul, ÎNTREAGA familie cade de pe vârful unei stânci uriaşe”…

Este mai puţin important că doar 33% dintre slujbele desfiinţate erau deţinute de femei, restul de bărbaţi, „extraordinar de important şi grav” este faptul că DOAR 42% din slujbele noi au fost ocupate de femei.

Aceasta este una dintre concluziile acestui adevărat studiu, care nu face decât să confirme ceea ce am spus de foarte multă vreme: femeile vor să fie mai egale decât bărbaţii. Femei (şi, probabil, şi bărbaţi) cu mintea la fund.

– Până acum ne bucuram de oarece verdeaţă în oraşe. De acum vom vedea cum parcurile vor avea copaci din beton armat, cum iarba se va transforma în nisip şi cum gardurile din arbuşti vor ajunge zăbrele. Pentru că Comisia pentru Administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor a desfinţat pe 11 mai singura lege care proteja spaţiile verzi.

Text initial:

Art. 71. – (1) Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora.

(2) Actele administrative sau juridice emise ori incheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absoluta.

Text modificat:

Art. 71

(1) Protectia si dezvoltarea retelei de spatii verzi din localitati constituie obligatia si responsabilitatea autoritatilor administratiei publice locale, a tuturor persoanelor fizice si juridice.

(2) Administrarea spatiilor verzi inventariate si evidentiate in registrele locale ale spatiilor verzi, intocmite de autoritatile administratiei publice locale, se face cu respectarea legislatiei specifice privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din localitati.

(3) Registrele locale ale spatiilor verzi, prevazute la alin (2) trebuie corelate cu prevederile planurilor urbanistice generale si ale regulamentelor de urbanism intocmite conform legislatiei specifice din domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului.

(4) Autoritatea publica centrala pentru protectia mediului si autoritatea publica centrala pentru amenajarea teritoriului, urbanism si arhitectura si lucrari publice sunt responsabile de elaborarea strategiei referitoare la conservarea si dezvoltarea retelei de spatii verzi, ca parte integranta a Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei.”

Care ar fi motivul? Păi să vedem cam ce spaţii vor primi undă verde pentru distrugere:

– 5.000 mp din Parcul Bordei;
– pe jumatate din Pepiniera Petricani ar putea aparea un mall;
– baza sportiva Spartac;
– 9.000 mp din Parcul Circului;
– cateva hectare din parcul Tineretului;
– parculete dintre blocuri
– Strandul Tineretului
– Fostele Stranduri Tei si Floreasca
– Peninsula din Lacul Baneasa
– Cuva Lacului vacaresti
– 12 ha din Parcul Titan
– Bazele sportive de pe Lacul Grivita
– Parcul Operei
– Parcul Verdi

Componenţa comisiei:

Boiangiu Victor – PD-L
Bordeianu Dan Indep.
Buican Cristian PNL
Buta Sorin Gheorghe PD-L
Cantaragiu Bogdan PD-L
Ciocan Gheorghe PSD+PC
Dusa Mircea PSD+PC
Fenechiu Relu PNL
Gherasim Vasile PD-L
Iorgus Zanfir PD-L
Longher Ghervazen Minoritati
Macaleti Costica PSD+PC
Marinescu Antonella PSD+PC
Nica Dan PSD+PC
Oltean Ioan PD-L
Pieptea Cornel PNL
Ratoi Neculai PSD+PC
Seres Dénes UDMR
Soporan Vasile Filip Indep.
Stan Nicolae PD-L
Taga Claudiu PNL
Timpau Radu Bogdan PNL
Uricec Eugen Constantin PD-L
Varga Lucia-Ana PNL
Vladoiu Aurel PSD+PC
Zamfirescu Sorin Stefan PD-L
Zgonea Valeriu Stefan PSD+PC
Bobes Marin PD-L

Presedinta Comisiei este Sulfina Barbu (PDL), iar vicepresedinte Calin Ion (PSD + PC).

Şi cu siguranţă, dacă va trece această modificare de Comisia pentru Administraţie publică din Camera Deputaţilor, vor dispare aproape toate spaţiile verzi. Pentru că, nu-i aşa, toate pământurile au aparţinut cuiva înainte de 1045 şi un spaţiu verde nu produce chişchirei în buzunarul niciunui afacerist. Iarba se transformă în beton.

– Tot începând cu ziua de ieri, averile demnitarilor nu mai pot fi controlate şi confiscate. Acesta este rezultatul desfiinţării atribuţiilor ANI şi „înzestrării” acesteia doar cu posibilitatea de a verifica averile şi de a semnala fie Parchetul pentru fals în declaraţii (care nu va face nimic pentru clienţii lor), fie să avertizeze Fiscul să impoziteze partea de avere nedeclarată (iar aceştia vor prefera să ia o şpagă grasă şi toată lumea să fie fericită). cu siguranţă şi ultima parte, cea cu Fiscul va fi scoasă, pentru că, nu-i aşa, strică imaginea unui „om curat şi cinstit” să vină ANI şi să facă tărăboi pentru un amărât de ceas sau de bijuterie de vreo 10.000 de euro sau mai mult. Penru că nici acestea nu vor mai trebui să fie declarate. La fel nici operele de artă „achiziţionate”. Tot ce are demnitarul este un bun propriu şi secret. Tot ce are prostimea trebuie ştiut de toată lumea, pentruu a nu exista contrabandişti, hoţi şi mafioţi în ţară. O mână se spală pe alta.

– O altă măsură „extraordinar de inteligentă” a guvernului condus (oare?) de Muc cel Mic este închiderea (o fi la ordinul expres al lui Riciu, care vrea să se vândă tot ce a mai rămas la stat cât mai repede?) a 150-200 de spitale, invocându-se condiţia mizerabilă în care sunt şi faptul că multe dintre ele folosesc banii doar pentru a plăti salariile.

Dacă ar fi luat-o logic (ce cuvânt greu pentru „aleşi”) şi-ar fi dat seama că au ajuns în starea asta din cauza lor. A hoţiilor lor. Dar parcă prin aceeaşi metodă s-au vândut şi toate fabricile după ’89. nu? Cât despre folosirea bugetelor… păi dacă nu se dau suficienţi bani sănătăţii, pentru ca Udrea să aibă bani de maşini noi în fiecare an…, este normal că spitalele aruncă marea majoritate a banilor pe care îi primesc pe salarii. Ce s-ar fi dorit? Să nu îşi plătească angajaţii şi să se spună pe urmă că nici nu sunt în stare să îşi plătească personalul? Sau dorim acum, pe model american (după cum am scris într-o ştire anterioară) ca spitalul să devină un SRL, un SA? De unde şi până unde spitalul trebuie să producă bani? Spitalul e locul în care cei care deja au plătit şi ce care plătesc pentru asistenţă medicală să îşi trateze bolile. Spitalul nu este o cârciumă (aşa cum se doreşte prin introducerea colpăţii) în care să te duci şi plăteşti consumaţia. De aceea oamenii plătesc pentru asigurări de sănătate, care ar putea fi majorate (în ce scop oare, dacă tot se închid unităţi medicale??? singurul fiind doar o nouă şpagă din direcţia firmelor de asigurări (adică alţi hoţi la drumul mare, care nu fac nimic, dar încasează sume uriaşe pe spinarea prostimii) în buzunarele guvernanţilor) la 14%…

Cum sunt luaţi, din nou, românii de proşti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s