alexandrescu şi televiziunea română

Posted: 17 mai 2010 by razvratit in Formula 1, imbecilitate, românia

De musiu Alexandrescu m-am plâns de multe ori pe vechiul blog. Şi nu am fost singurul care am făcut-o (pe alte site-uri şi bloguri). Am semnat chiar şi o petiţie care să fie trimisă TVR-ului, prin care cerem ori punerea pe linie moartă a celor doi idioţi care „comentează” calificările şi cursele de Formula 1, ori educarea acestora în spiritul unui comentariu adevărat. Nu ştiu dacă petiţia a fost trimisă, dacă TVR-ul s-ar sinchisi de aşa ceva.

PArtea cea mai gravă e că, deşi pe la începutul sezonului, Miki şi Viki făceau eforturi vizibile de a fi comentatori adevăraţi de Formula 1, nu le-a trebuit mult să îşi dea în petic. Nu am să enumăr puzderia de aberaţii cu care cei doi ne asasinează urechile sâmbăta şi duminica, ci voi prezenta doar ultima mare aberaţie a lui Miki (Viki e oricum un trepăduş care face tot ce îi spune „marele cunoscător”): maşina ridică roata faţă dreapta (sau stânga) ccu 30-40 de CM. Expresie folosită de 2 ori în timpul calificărilor de sâmbătă, la momente diferite, depărtate în timp.

Păi cum măi atoateştiutorule de Formula 1 să ridice o maşină de curse roata pe la 30-40 de centimetri??? Păi toată maşina are camm  40-50 de centimetri în înălţime. Ai văzut undeva vreo maşină de Formula 1 cu suspensie reglabilă şi independentă care ridică doar o roată până la nivelul ochilor pilotului? Atunci trimite-ne şi nouă (cei care urmărim cursele şi ne dorim să taci din gură când sunt discuţii radio) locul de pe internet unde putem să vedem această măreţie…

Probabil că Miki îşi doreşte în secret (dar l-a cam scăpat gura) să creeze o altă formulă care să o detroneze pe cea a lui Ecclestone, în care maşinile să fie capabile să meargă pe terenuri denivelate, şi de aceea au nevoie de suspensii independente şi atât de mari…

Hai că ai fost haios, dar şi tembel, în acelaşi timp.

A doua fază super e tot de la Televiziunea română, de data aceasta de pe TVR 2. Meciul de polo Dinamo-Steaua. Reprizele sunt prezentate mai nou în sistemul englezesc. Adică: nu mai avem repriza 1, repriza 2, repriza 3 şi repriza 4; avem 1st, 2nd, 3rd şi 4th… Deja TVR-ul a intrat în Statele Unite ale Ioropei şi se simte obligată să vorbească limba oficială (probabil) a acestei confederaţii ad-hoce: iengleza. Aşa că de azi înainte nu vom mai avea parte de ştiri de prânz ci de lunch news, iar în loc de ştirile de dimineaţă vom avea breakfast news ş.a.m.d.

Super tare televiziunea asta română, cum ştie ea toate limbile pământului, numai pe cea a ţării noastre nu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s