ce se întâmplă când cei mari iau în serios minciunile copilăreşti…

Posted: 25 Mai 2010 by razvratit in condamnare pe nedrept, minciuni grosolane, tragedii

O altă întâmplare tristă a avut de curând loc în Marea Britanie: doi băieţi de 10 şi 11 ani au fost acuzaţi de un tribunal de tentativă de viol asupra unei fete de 8 ani.

Trist este faptul că acest verdict vine după ce fata a recunoscut că a minţit atunci când a făcut prima declaraţie (şi când s-au formulat acuzele) deoarece i-a fost teamă că a făcut prostii şi nu îşi va primi dulciurile.

Şi mai trist este că cei mari, juraţii (şase femei şi şase bărbaţi) au considerat ca adevărată prima declaraţie, cea falsă, şi nu tot ce a declarat ulterior fata. Aceasta a spus clar că NU a fost „penetrată” de băieţi „în nicio parte a corpului”. Şi mai grav este faptul că judecătorul, în loc să anuleze procesul, a declarat că este la alegerea juriului dacă martorul, fata care se presupune că a fost agresată, poate fi crezut sau nu. Adică, dacă tu eşti cea care acuzi, dar îţi schimbi declaraţia nu mai poţi fi crezută. Dar declaraţia ta rămâne credibilă… Acesta e genul de lege „egală” la care sunt supuşi oamenii. Cu siguranţă, dacă era cazul de agresiune al unor fete asupra unui băiat, acesta ar fi intrat în belele din cauza declaraţiei false de la început.

Este incredibil şi inadmisibil cum nişte persoane de la care se pretinde a gândi şi a împărţi dreptate pot face asemenea erori grave. A acuza tineri de acea vârstă pentru un joc pe care aproape toţi copiii îl joacă este un lucru extrem de grav pentru psihicul şi intelectul lor. Aceşti băieţi vor fi şocaţi de faptul că un joc pe care îl joacă toată generaţia lor şi pentru care nimeni nu a fost certat, poate, măcar vreodată, ei vor fi priviţi mereu ca „ofensatori sexuali”.

Este inadmisibil cum continuă această şaradă contra bărbaţilor în ţările vorbitoare de limba engleză, când tot soiul de acuze nefondate ajung să condamne oameni care nu făceau decât să se simtă bine. Este inadmisibil cum minciuni recunoscute (pentru că nu este prima dată când se întâmplă un asemenea caz, însă e prima dată când este vorba despre oameni de această vârstă) nu fac ca procesul să fie anulat, ba dimpotrivă, cel sau cei acuzaţi să fie condamnaţi pe nedrept pentru nişte minciuni stupide şi tembele, deşi „victima” recunoaşte ulterior că a minţit. Este incredibil cum acest atac asupra sexului masculin este susţinut de foarte mulţi bărbaţi, care se dovedesc incapabili să se pună în pielea celor acuzaţi pe nedrept. Este inadmisibil cum mai pot fi oameni condamnaţi pe nedrept în secolul 21 pe baza unor minciuni şi a unor mărturii false, neluate în seamă după ce sunt declarate chiar de către „victimă” a fi minciuni sau/şi declaraţii false. Este inadmisibil cum „victima” nu este condamnată pentru sperjur. Este inadmisibil cum de „victima” rămâne cu faţa curată, în timp ce persoane nevinovate vor trăi toată viaţa cu faţa pătată.

sursa guardian

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s