petrolul şi banii

Posted: 31 Mai 2010 by razvratit in atitudine, boicot, conspiraţii, educaţie, minciuni grosolane, terorism, tragedii

Recent, în Golful Mexicului s-a dezlănţuit iadul. Sute de barili de petrol distrug apele în fiecare zi.

De vină: BP, British Petroleum. Care a avut o supapă care a cedat presiunii şi care a permis deversarea unor cantităţi imense de petrol pur în apele golfului. Deşi compania pretinde că a încercat să acopere puţul, devine tot mai clar faptul că scopul companiei nu este de a-l închide, ci de a trage de timp pentru a veni cu un aspersor care să aspire masa de petrol şi apă şi să o transporte pentru separare la rafinăriile BP. Pentru ca mai apoi să scoată sume de ordinul miliardelor.

De ce această tărăşenie este atât de gravă?

În primul rând din cauza minciunilor cu care este bombardată lumea, BP nefiind la prima abatere de acest gen.

Apoi, deversarea, de parcă nu era suficient de distrugător petrolul, a unor cantităţi imense de produse chimice, despre care se pretinde că vor face şi vor drege. Deci, distrugere dublă şi sgură a ecosistemelor din regiune.

Apoi, prin intoxicarea lucărtorilor prorii, care inhalează vaporii de chimicale spreyate prin golf.

Distrugerea cu bună ştiinţă a unui ecosistem de dragul banilor.

Ca şi cum nu era suficientă poluarea prin gaze care rezultă după captarea, prelucrarea, rafinarea şi utilizarea petrolului, mai era nevoie de şi de deschiderea fundului oceanelor pentru ca petrolul să fie cules mai ieftin.

Şi ca presa sau oricine altcineva să nu aibă acces uşor în zonă, compania a închiriat (păi la câţi/câte proşti/proaste se găsesc să cumpere produse derivate din petrol) aproape toate camerele existente pe coastă.

Măgăria şi nesimţirea celor de la BP nu poate decât să ne forţeze să boicotăm toată industria petrolieră. (oricum, boicotul este singura alternativă actuală la presiunea sistemelor asupra propriilor cetăţeni)

Aşa că, cel puţin până se termină deversarea petrolului în Golful Mexic, propun un boicot mondial împotriva tuturor produselor rezultate din petrol. (asta include şi masele plastice) Să mergem oriunde dorim sau trebuie să mergem doar cu mijloacele de transport în comun, care oricum merg (cu sau fără noi), sau cu bicicletele. Sau, de ce nu, pe jos. Să evităm cât mai mult posibil cumpărarea carburanţilor, în special, şi apoi a oricăror produse care rezultă din petrol.

Mă întreb: cam câţi vor fi în stare să facă asta?

surse:

http://www.naturalnews.com/028898_British_Petroleum_Gulf_Coast.html

http://www.naturalnews.com/028893_top_kill_Gulf_Coast.html

http://www.guardian.co.uk/environment/2010/may/30/bp-oil-spill-deepwater-horizon

Comentarii
  1. […] pur în apele golfului. Deşi compania pretinde că a încercat să acopere puţul, devine […] Ultimele articole despre A Posted in Stiri Tags: banii, petrolul « Piedone scoate dracii din pendule. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s