informaţii despre site-uri de „socializare”

Posted: 1 iunie 2010 by razvratit in ATENŢIE!!!, conspiraţii, crime

Am primit cu ceva timp în urmă un e-mail în care erau prezentate dezavantajele folosirii unui site de socializare. Mai ales atunci când alegi să îţi faci cunoscute datele personale.

Sincer, nu prea m-a interesat, datorită faptului că nu le folosesc. Am un singur cont real, dar îl consider fără vreun pericol real, deoarece am dat informaţii doar de bun simţ: nume, o poză oarecare, ce ascult … şi cam atât. Plus că nici nu prea îl folosesc. Din punctul meu de vedere, orice lucru lăudat şi folosit de toată lumea pute.

Tot acum câteva zile am citit un articol publicat pe „Lumea după Eufrosin”, intitulat „Aveţi cont pe Facebook? Iată pe cine îi satisfaceţi!„.

După câteva zile de rumegat (că de, orice vită are nevoie de ceva timp să rumege tot ce înghite) consider că nu strică să pun aici acel e-mail, articolul lui eufrosin putând fi citit pe site-ul său. Că o fi sau nu adevărat, un lucru este bine de ştiut: nu daţi oricui posibilitatea de a ştii totul despre dvs. Mai ales când acel/acea cineva este o persoană străină cu care nu aveţi nicio legătură. Pe care nu o cunoaşteţi. Care nu vă cunoaşte. Nu daţi prea multe informaţii despre dvs. decât atunci când doriţi neapărat, dar în acest caz judecaţi bine care ar putea dfi consecinţele şi dacăî sunteţi dispuşi/se să le suportaţi.

Acum e-mail-ul promis:

„În această săptămână la televiziunea argentiniana a fost reportaj zilnic cu Joaquin Lopez Doriga ( jurnalist mexican) pe tema Facebook, hi5, Myspace, Sonic, etc, şi cât de periculoase sunt. Exista si un reportaj-jurnal în ziarul Milenio , cu privire la modul in care diversi terorişti au avut ca sursă de informaţii sigure şi directe blogurile, Facebook şi hi5.

Intervievaţi anumiti hoti si răpitori spun că au intrat pe net şi au vazut portretele, casa, masinile, poze de călătorie situatia socială şi economică si nivelul la care triesc persoanele acelea. La televizor, unul dintre ei a declarat că inainte, pierdea mult timp înainte de a actiona pentru a identifica candidatii pentru răpire, dar acum cu Facebook şi informaţiile pe care oamenii le pun de bunăvoie în reţea, nu mai sunt confuzii sau dificultati in a investiga modul în care ei trăiesc, sau cum se deplaseaza copiii la scoala şi care sunt părinţii lor, fratii si prietenii. Asa s-a întâmplat cu Alejandro Marti (tanar mexican ucis de răpitorii lui). Familia a închis blogul său după ce au realizat ce potenţial periculoase informaţii da tineretul, care socializeaza acolo cu bucurie şi fără a bănui că unul dintre contacti poate fi un ucigas. Protejaţi-vă copiii, şi nu puneti informaţii periculoase în reţea!

Adevarul cu privire la „Facebook”

Facebook vinde informaţii utilizatorilor cu cea mai mare oferta. Citez: „Ceea ce mulţi utilizatori nu ştiu este că, în conformitate cu termenii contractului, făcând clic pe rubrica” accept”, practic ofera Facebook exclusiv şi perpetuu drept de proprietate asupra tuturor informaţiilor şi imaginii sale publice. ”

De fapt, spune expertul, cei inscrisi, autorizeaza automat utilizarea de catre Facebook perpetuu şi transferabil, impreuna cu drepturile de distribuţie publicului si toate atasamentele de pe site-ul lor. Conditiile de utilizare arata ca Facebook isi rezerva dreptul de a acorda şi sublicenţiere cu tot „continutul paginii web a utilizatorului”, pentru alte afaceri .. .

Fără consimţământul lor, mai multor utilizatori li s-au transformat imaginile în publicitate pentru comertul privat.

Dintr-o data totul este publicat, inclusiv fotografiile personale, înclinaţia politica, starea de spirit, şi interesele individuale chiar si adresa de acasa, si accesibile fără permisiune miilor de utilizatori.

Trebuie să credem, cum spune domnul Melba, că mulţi angajatori, pentru a evalua pretendentii, cauta pe Facebook informatii intime despre solicitanţi. Testul pentru o pagina de pe Facebook nu este privat, fapt pus in evidentă în cazul celebru cand John Brown University a expulzat un student, dupa ce a descoperit o imagine pe Facebook unde acesta era imbracat ca un travestit. O altă dovadă – cazul în care un agent al Serviciului Secret a vizitat Universitatea din Oklahoma , pentru un student din anul doi, Saul Martinez- pentru un comentariu publicat de acesta impotriva presedintelui. Si culmea rautatii, problema nu se încheie în cazul în care utilizatorul decide să se retragă.

Chiar şi atunci când utilizatorul anulează statutul de membru, fotografiile şi informaţiile rămân la bord, în conformitate cu Facebook, pentru cazul că decide a-si reactiva contul. Mai mult, utilizatorul nu este îndepărtat nici chiar atunci când moare. În conformitate cu „termenii de utilizare,” urmasii nu pot legalmente sa-i oblige sa stearga de pe Facebook date şi imagini ale rudelor lor, pentru că atunci când a acceptat clauzele virtualului contract Facebook a dat dreptul de a „menţine starea activă, în cadrul unui comemorari speciale, pentru o perioadă de timp, pentru a permite altor utilizatori sa posteze comentarii şi note asupra decedatului. ”

Utilizatorii Facebook nu ştiu că sunt participanti indiferenti ai unui scenariu pe care academicieni cunoscuti il descriu ca cel mai mare caz de spionaj din istoria omenirii. Intamplator devin in mod inconştient precursori ai fenomenului „Big Brother” unde stau cu ochii pe tine. Este o trimitere directa la intromisia abuziva a statului în mediul afacerilor private ale cetăţenilor obişnuiţi, pentru a controla comportamentul lor social, un subiect de roman profund premonitoriu scris în 1932 de britanicul Aldous Huxley: „Brave New World.” sau „Happy new World” – „Fericita lume noua”

Informeaza-i si pe altii !!!!

Reclame
Comentarii
  1. george spune:

    Orice informatie este speculata pe net, pe site-urile de sociializare este plin de copii cu id-uri de adulti care cer informatii sexuale de la adulti, nu raspundeti invitatiilor decat daca aveti convingerea ca limbajul, modul de abordare si seriozitatea este la locul ei , altfel riscati ca pozele dv sau imagini web sa (intime ) sa ajunga pe net la sectoarele adult.

  2. ioana spune:

    da, toate cele scrise sunt adevarate , se face bani din orice, deci invatati sa va aparati si nu lasati copii sa-si faca conturi pe site-uri pentru ca nu stiti ce divulga din casa si va treziti la usa cu infractorul.

  3. frumosi.ro spune:

    Super…Felicitari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s