Pe cine sprijină ziarul Capital

Posted: 25 iunie 2010 by razvratit in „economie“, conspiraţii, crime, educaţie, imbecilitate, ipocrizie, minciuni grosolane, naţionalitate, românia, terorism

Capital, un ziar cu pretenţii mari, care a trecut în ultima perioadă prin mâinile mai multor afacerişti. Să îi numim deocamdată afacerişti, pentru că apele nu sunt chiar limpezi încă. Recent, după cum multă lume ştie, ziarul a fost cumpărat, împreună cu Evenimentul zilei de către un personaj numit foarte românesc Bobby. Bobby Păunescu. Fiul unuia dintre „afaceriştii“ Păunescu. Acesta a făcut rost de bani de la „unele persoane interesate“ şi a înfiinţat un trust de presă. În care se doreşte a fi inclus şi ziarul Capital, ziar care are pretenţia că oferă cele mai bune ştiri şi materiale de pe piaţa afacerilor.

Însă, zvonurile spun că în spatele editurii Evenimentul zilei şi Capital, numele sub care au fost grupate cele două ziare, se află nimeni altul decât Marinelu’, Băsexu. Cifra pentru care Ringier a vândut cele două ziare, care nu stăteau rău faţă de altele, nu a fost comunicată presei, aşa cum ar fi fost normal…

În numărul de săptămâna aceasta, o mare surpriză. Sper că nu aţi uitat încă de materialul pe care l-am publicat la https://razvratit.wordpress.com/2010/06/24/de-ce-si-ar-dori-berceanu-si-videanu-sa-fie-promulgata-og-prin-care-sa-se-poata-incepe-extragerea-mine/. Acolo prezentam sforile care sunt trase şi graba în care se încearcă pe ultima sută de metri demararea celui mai mare furt din istoria României. Precum şi motivele ascunse care pun presiune enormă pe cei cocoţaţi în fruntea ţării. Surpriza cea mare o reprezintă pagina numărul 15, care este rezervată în totalitate unei reclame. Reclamă exact la proiectul de furt de la Roşia Montană.

Cum era de aşteptat, reclama arată „beneficiile“ care ar paşte-o pe Românica dacă totul ar fi în ordine şi furtul ar începe. Însă, aşa cum ne-au obişnuit „reclamele“ şi „studiile“ din „ţările civilizate“, apare acel cuvânt poate. Aici este potenţial, impactul potenţial. apoi se dau „explicaţii“ care te lămuresc buştean: direct şi indirect… Totul semnat Oxford Policy Management… (???)

Trecând peste evidenta minciună, îtnrebarea care se ridică este una: pentru cine lucrează Capitalul? Scopurile cui le promovează? Cred că răspunsul este cât se poate de clar: pe cele ale hoţilor, jmenarilor şi mincinoşilor. Cum ar putea o persoană ca Bobby să sprijine o ţară pe care o iubeşte atât de mult încât şi-a păstrat numele românec pus de părinţii lui (alţi iubitori ai neamului românesc) .

Am să redau aici toate minciunile pe care opt poze le aruncă poporului român. Cu care cele opt poze încearcă să mintă din nou poporul că furtul averii sale este un bine pentru el şi nu un rău. În dosul cărora cele opt poze pupă şi-n faţă şi-n dos anti-românii.

Experţii se pronunţă: 19 miliarde USD (aceste trei cuvinte scrise cu litere de-o şchioapă şi îngroşate) Impactul potenţial, direct şi indirect, al Proiectului Roşia Montană în economia României (Oxford Policy Management)

Alan Roe – director şi economist şef – macroeconomie şi finanaţe (trebuie să specific că, pentru un mai mare impact asupra minţilor adormite, funcţiile acestor poze sunt scrise cu litere mari, ceea ce ar trebui să denote o mare personalitate şi un mare expert…) Oxford Policy Management (de fapt, ăsta e singurul „expert“ al acestor OPM)

„Proiectul Roşia Montană contribuie la o creştere potenţială (subliniat de mine) a PIB-ului României cu 19 miliarde  USD, incluzând impactul efectului de multiplicare pe toată durata sa.“ Ultimile „explicaţii“ spun totul.

James Otto – expert internaţional în fiscalitate minieră…

„Statul român câştigă un procentaj corect din proiectul Roşia Montană – între 44% şi 48% din cash flow.“ (este posibil ca musiu Otto să nu fi fost informat corect, sau, în cazul în care a fost informat corect despre adevăratul procentaj, să fi suferit de o operaţie de lobotomie tocmai în zona în care se afla acestă informaţie…) (o minciună sfruntată, pe care doar cei neştiutori o vor înghiţi, iar din păcate cei care nu sunt la curent cu sume exactă pe care o va încasa statul român, adică jmecherii, sunt foarte mulţi. procentul adevărat este undeva pe la 2%, când de fapt ar fi trebuit să fie de 100%)

Bogdan Baltazar – consultant financiar (unul dintre persoanjele cele mai detestate din economia românească de după lovitura de stat din ’89)

„Pe lângă câteva mii de locuri de muncă indirecte (acum şi locurile de muncă sunt indicercte, adică lcurezi în Spania la cules de căpşune dar, de fapt, tu lucrezi la minerit în Roşia Montană…), Proiectul Roşia Montană va genera 2.300 de locuri de muncă directe în etapa de construcţie a minei şi alte 880 pe perioada operări.“ (cu alte cuvinte o mare vrăjeală)

Joel Bell – fost consilier economic al Primului Ministru al Canadei

„Ca investiţie străină directă de 1,75 miliarde USD, Proiectul Roşia Montană este un vârf de lance al investiţiilor private din România.“ (e, hai măi, nu zău? 1,75 de miliarde de dulăi pentru nişte găuri???)

Alex Burger – consilier strategic TechnoServe Extractive Enterprises Partnerships (ONG)  (sâc!)

„Proiectul va face achiziţii (proiectul face achiziţii???? nu ştiam că un proiect poate cumpăra sau vinde ceva…) de două miliarde USD (???) în România. (????????????) Propunem modalităţi ca această sumă să crească cu alte 880 de milioane USD. Toţi aceşti bani vor contribui semnificativ la economia locală şi regională.“ (adică, ce buni sunt ăştia, ne dau bani cu găleata care ne vor socate din căcat, fără să mai ceară nimic înapoi… păi chiar aşa să fie, ce să mai ceară după ce ne fură tot ce are pământul mai bun şi de pe urma cărora vor face de 1.000.000 de ori mai mulţi bani decât ne-au dat nouă la colţ de drum)

Ovidiu Nicolescu – preşedinte Consiliul Naţional al IMM-urilor (ăsta n-a fost în stare să stopeze falimentele IMM-urilor şi vine să ne ţină lecţii de „ieconomie“)

„Am convingeera că peste 1.000 de IMM-uri vor avea beneficii directe şi indirecte (ce găselniţă, chestia asta cu „direct şi indirect“)  în urma (corect era, dl. preşedinte, de pe urma) realizării Proiectului Roşia Montană.“ (poate ne şi explică musiul care sunt cele 1.000 de IMM-uri… cele care vând la colţ de stradă floricele făcute la lighean?)

Moise Achim – rector Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia (pentru cei care au aprobat reclama: ghilimelele româneşti sunt „“, nu „”, asta fiind valabil pentru toată minciuna, că reclamă nu îi pot zice)

„Alternativele de dezvoltare a zonei prin agricultură şi turism sunt posibile doar ca activităţi complementare proiectului minier.“ (auzi mă, ţie nu ţi-au dat ăştia destui bani de ai venit cu idioţenia asta? adică, după tărtăcuţa ta, ţăranii vor face agricultură pe câmpurile de cianuri, nu? sau vor veni turiştii ca să belească ochii la cum se poate distruge şi fura o ţară!)

Sorin Berchimiş – preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general Institutul de Poriectări Miniere IPROMIN SA

„Peste 4,2 miliarde USD intră în circuitul economic din România prin realizarea Proiectului minier Roşia Montană, fără a se lua în calcul efectul de multiplicare.“ (altul care vine cu efecte de multiplicare… singurul efect de multiplicare aici este cel al prostiei voastre şi al minciunilor pe care le scorniţi.
care circuit economic, bre? a, ăla al jmecherilor… iar tu ai impresia că 4,2 miliarde de dulăi vor alina sufletele celor otrăviţi? ale celor care vor avea de suferit pentru toată viaţa de pe urma otrăvurilor voastre? ale întregului popor căruia i se vor fura şi ultimile rezerve de aur şi argint, precum şi cantităţi enorme de uraniu, stronţiu şi alte metale?
)

Iată cine este ziarul Capital şi pe cine slujeşte acesta.

Voi mai spicui puţin din acest număr.

La pagina 9, articolul cu titlul „Peste 1,8 mil. locuinţe, dacordate cu forţa la fondul de solidaritate“ Pentru cel/cea care a făcut corectura la acest titlu: subiectul nu se desparte de predicat prin virgulă. Cel puţin nu în limba română. Poate în romgleza voastră de baltă, că sunteţi la fel de profesionişti ca şi cei de la ediţia de internet, pentru care Kazahstan face parte din Ioropa… Adevărul e că, CSAT-ul a avut dreptate când a zis că primul pericol la siguranţa statului îl reprezintă presa. Păi cu asemenea personaje care îşi arogă titlul de ziarişti, te temi să nu dispari de pe harta globului şi să apari prin Ursa Mare… Să revin la articol:

Acesta este nimic altceva decât o lamentare ordinară a unor aşa-zişi „afacerişti“ care au crezut că românul va cumpăra case câte una pe lună, numai bine ca burta lor să crească exponenţial. Ţi se şi face greaţă când îi auzi pe ordinarii ăştia cum se plâng de preţurile la care au fost nevoiţi să ajungă şi cumle este frică că vor trebui să le scadă şi mai mult. Vă dau eu un pont: preşurile voastre sunt bune, dar nu pentru România şi nici pentru cutiile de chibrituri pe care le ridicaţi ca ciupercile după ploaie.

Apoi, la pagina 24, alt titlu care te umple de scârbă pentru aceste fiinţe care au pretenţia că sunt oameni: „Bancherii înmulţesc ofertele de cofinanţare la proiectele europene“. Tot la noi se aşteaptă să facă burta mare, pentru că românul e cel mai fudul şi mai prost din lume.

La pagina 25, ne este prezentat un interviu cu una, Anca Zedevei, care anunţă mândră că 400 de milioane de iepuroi sunt gata de plecare spre sectorul privat, pentru că statul nu e bun de nimic şi e pe cale să piardă banii din fonduri europene… (aceeaşi placă a celor care sunt plătiţi să facă statul capabil şi potent, dar care fac tocmai invers, pentru ca, mai apoi, tot ei să vină şi să afirme plini de indignare că statul nu e bun de nimic. practic aceasta este caracterizarea pe care şi-o atribuie singuri). Dar cine este această Anca? Una care a terminat o fucultate în 2002. Politehnica bucureşti (ştiu destule politehniste care au terminat cu note de 9 şi 10 dar care au impresia că la sfârşitul secolului 19 s-a inventat aburul…). Apoi, pentu că era capabilă, a mai făcut o fucultate. Una de mare prestigiu: cea de drapt de la Româno-Americană… Imediat după asta a făcut studii postuniversitare la Institutul Diplomatic Român (???) Şi, în acelaşi an, pentru că era capabilă (deşi afirmă că nu este, de vreme ce statul, unde ea îşi primşete banii, nu este), a ajuns expertă (nu expert, „ziariştii lu’ peşte“, ea nu poate să fie el, atâta vreme cât nu face operaţie de schimbare de sex…) parlamentară la Senat… Parcă şi prostănacul a făcut „studii postuniversitare“ la acelaşi institut… Întrebarea care se ridică este: cum poţi să devii expertă parlamentară (orice ar însemna această denumire fără noimă) când tu nu ştii nimic. Când tu abia înveţi, de fapt, cum să minţi şi să furi ţara? De fapt, era o întrebare retorică… Acum, Anca este directoare (nu director, „ziariştii lu’ peşte“) generală interimară la AM POSDRU (??? altă funcţie care te lasă cu gura căscată).

Iată aşadar, o adevărată expertă. În materie de orice. Pentru că acesta este exemplul perfect despre cum sunt produşi experţii pentru toate problemele.

Reclame
Comentarii
  1. […] Capital încă nu am auzit nimic referitor la campania de minţire a românilor pe care o desfăşura cu ceva timp în […]

  2. guardia spune:

    bravo.
    trebuie opriti nemernicii astia, altfel vom ajunge mai rau decat Argentina in 2001, oamenii isi vor da seama abia dupa ce vom fi cazut cu totul in rahat.
    ce s-au gandit ei, uite ca mai e ceva e furat .
    dureros e ca oamenii nu iau atitudine cu Rosia Montana, am urmarit si pe forumuri, pe hotnews.ro, oameni ce se pretind intelectuali, sunt atat de naivi, sunt dusi de nas de hotii astia, sustin proeictul asta criminal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s