ştiri amestecate (2)

Posted: 26 iunie 2010 by razvratit in ştiri

– Ştiri legate despre telefoanele mobile şi „binefacerile“ pe care ni le aduc: în 2007, agenţia de supraveghere a mediului din mUE a declarat că „tehnologia telefgoanelor celulare ar putea duce la crize de sănătate similare celor cauzate de azbest, fumat şi plumbul din petrol“. Încercarea cea mai ambiţioasă de a cataloga riscurile telefoanelor mobile o reprezintă un „studiu“ al însăţi industriei producătoare de telefoane, care deşi a încercat să diminueze riscurile folosirii telefoanelor ridică, totuşi, destule probleme. Printre cele descoperite, până acum, se regăseşte o creştere de 40% în riscul producerii unor tumori cerebrale în rândul adulţilor care folosesc un telefon mobil pentru 10 ani (în special pe partea pe care este ţinut telefonul), o creştere de 300% în riscul apariţiei de tumori ale nervilor acustici şi un risc crescut de tumori ale glandei parotide. Riscul unei tumori cerebrale a crescut cu 400% la persoanele care au început să folosească telefoanele mobile înaintea vârstei de 20 de aniAlte studii, majoritatea în afara Ioropei, au făcut legătura între telefoanele mobile şi tabletele personale (PDA-urile), pe de o parte, şi deteriorarea ADN-ului, distrugerea spermei şi vătămări ale creierului, inclusiv demenţa timpurie, pe de altă parte.

Telefoanele, turnurile de telefonie şi reţelele fir-less, care funcţionează pe acelaşi principiu cu cuptoarele cu microunde, produc aceleaşi leziuni asupra corpului uman cu cele produse preparatelor alimentare în aşa-zisul proces de pregătire a mâncării în acele cuptoare. Şi să ne gândim la metodele actuale de respingere a grupurilor de manifestanţi prin folosirea unor microunde care dau senzaţia de căldură foarte mare, prăjind, de fapt, (pretind ei) epiderma exterioară a celor care sunt expuşi radiaţiei.

Prima cercetare asupra riscurilor radiaţiei cu microunde a fost întreprinsă de Allan Frey în anii ’60. Frey a descoperit că radiaţie electromagnetică „neionizantă“ – considerată anterior a nu fi vătămătoare – poate produce efecte biologice. De exemplu, undele radar pot produce „sunet“ chiar şi în absenţa undelor sonore prin interferenţa acestora cu propriile semnale electromagnetice ale creierului. Frey a descoperit că microundele pot distruge organele animalelor de laborator, oprind chiar şi inima acestora complet. Frey a descoperit că deşi primul val, sau „valul purtător“, de radiaţii de microunde poate cauza probleme serioase de sănătate, al doilea val, cel care de fapt conţine toate datele, fie sunet, text, imagini sau alte informaţii transmise prin telefoanele celulare sau legăturile fără fir este cu mult mai periculos. Cu cât valurile purtau mai multe date, cu atât erau mai periculoase.

Atunci când Frey şi-a publicat descoperirile despre faptul că radiaţia cu microunde poate distruge funcţionarea barierei sânge-creier, biroul de Cercetări Navale i-a cerut să îşi ascundă toată munca sau va pierde toate fondurile.

Cercetările moderne susţin aceste descoperiri, cu 75% dintre studiile cu fonduri independente arăătând aceste riscuri comparativ cu doar 25% dintre cele ale industriei producătoare. Cercetătorii au demonstrat cu documente creşteri dramatice în ratele a numeroase probleme de sănătate imediat după introducerea tehnologiilor fără fir (Wi-Fi sau wireless) şi a reţelelor de telefonie mobilă de-a lungul Ioropei.

Potrivit unui bancher americacan anonim, care a discutat cu un report al GQ (http://www.gq.com/cars-gear/gear-and-gadgets/201002/warning-cell-phone-radiation) rata tumorilor cerebrale printre directorii executivi creşte într-un mod şocant, fapt pe care din ce în ce mai multe persoane îl pun pe seama folosirii constante a telefoanelor mobile. (şi când te gândeşti ce radiaţie îşi iei de la un BlackBerry…)

Aceste  îngrijorări au condus guvernele ioropene să considere interzicerea reţelelor fără fir din instituţiile guvernamentale şi Asociaţia Medicală Australiană la cererea de interzicere a reţelelor fără fir în şcoli. Biblioteca naţională a Franţei a îndepărtat deja toate reţelele fără fir, din cauza îngrijorărilor în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor.

sursa: http://www.naturalnews.com/029036_cell_phones_brain_tumors.html

La noi se vând telefoanele mobile şi ruter-ele fir-less mai ceva ca pâinea caldă. Se dau telefoane non-stop şi se trimit mesajede parcă zici că mâine cade bomba… De ordinarii cocoţaţi la putere ce să mai zic? Nici măcar în cur nu-i doare de prostime.

– Ce mai face Bill Gates? Ce face de obicei, în ultimul timp: se ţine de prostii. Doar că e vorba de prostii mari cât toată firma Microsoft. În loc să doneze o mică părticică din uriaşa-i avere, şi să îndemne şi alţi/alte bogătani/bogătane să facă aşişderea, Bill bagă bani în curul unor firme precum Monsanto şi Pioneer pentru producerea de organisme modificate genetic. Scopul? Să ajute la eradicarea foametei din Africa… Mă tot întreb: cât de netezi sunt creierele celor care chiar cred asemenea minciuni? Cu acele miliarde de dolari mutate în buzunarele ucigaşilor de la Monsanto şi Pioneer, ar putea ajuta la adevărata eradicare a foametei din Africa prin irigări şi lucrări agricole care să aducă africanilor produse alimentare ieftine şi sănătoase. Însă Bill Gates, alături de care se află mereu Melinda Gates, rămâne, şi rămân, nişte rasişti. Nişte rasişti care îi consideră pe africani nişte maimuţe, numai bune de sclavie. Numai bune de făcut tot soiul de experienţe pe ei. http://www.naturalnews.com/029071_Bill_Gates_GM_seeds.html

Aţi crezut că marea industrie farmaceutică a trecut aşa uşor peste eşecul colosal cu vaccinarea forţată a tuturor oamenilor împotriva unei gogoriţe? V-aţi înşelat. Un grup de „specialişti sfătuitori“ ai Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA (CDC-ul, cum mai este cunoscut) a recomandat ca fiecare persoană să fie vaccinată contra gripei sezoniere anual, cu excepţia unor cazuri în care se ştie că vaccinul nu este sigur

— Nimeni nu ar trebui să se întrebe: să fac sau nu?, spune „specialistul“ în gripă al Centrului, Anthony Fiore.

Votul din cadrul „Comitetului Sfătuitor“ a fost unul de 11 la 0, cu o singură abţinere.

„Recomndarea actuală a Centrului cere ca toţi copiii care au trecut de vârsta de şase luni, toţi adulţii peste vârsta de 49 de ani, persoanele care lcurează în sistemul de sănătate, persoanele cu probleme de sănătate cronice şi oricine are în grijă o altă persoană din aceste grupuri să fie vaccinat obligatoriu. Aceste recomandări acoperă 85% din populaţia SUA.

Sunt excluşi adulţii între 19 şi 49 de ani care nu intră în contact cu persoanele aflate în grupele de risc crescut. Noua recomandare, dacă va fi adoptată, va închide această breşă, încheind o perioadă de 10 ani de campanii ale suporterilor vaccinării totale. În trecut, comitetul sfătuitor a fost reticent la a recomanda vaccinarea tuturor, de teamă că ar produce reduceri ale cantităţii de vaccinuri ceea ce ar reprezenta un pericol pentru membrii grupurilor cu risc crescut. Totuşi, chiar şi cu actuala recomandare, doar 33% din public este vaccinat în fiecare an, lăsând milioane de doze de care se pot dispensa.“

sursa: http://www.naturalnews.com/029081_vaccinations_public_health.html

Şi iată cum, după metoda deja cunoscută, această vaccinare forţată va fi introdusă uşor-uşor în toată lumea. Bineînţeles mai puţin în cazul în care oamenii hotărăsc că marionetele au stat destul pe locurile pe care au fost aşezate.

– Acum urmează ceva legat de aşa-zisa şi aşa-pretinsa „mâncare sănătoasă“, despre care, aşa cum se va vedea, toată lumea (mă refer la cei care o azvârl în jos pe grumaz) crede acelaşi lucru: că este musai să fie sănătoasă, dacă aşa pretind cei care o fabrică. Însă cât de sănătoasă este într-adevăr, ce conţine, cât de sănătoase sunt ingredientele? Habar nu au. Marea majoritate a cumpărătorilor aruncă veseli „mâncare“ în cărucioarele cât o benă ale „hipermarketurilor şi supermarketurilor“, fără să se sinchisească măcar să citească eticheta. Nici măcar să o citească, darmite să mai ştie şi ce reprezintă literele şi cifrele de pe ea.

Am găsit un alt articol, destul de amuzant şi trist în acelaşi timp, pe naturalnews. Am să redau mai jos câteva fragmente. Din păcate, tembelismul americacan a fost preluat de o lume întreagă, iar marele risc care ne paşte este impunerea cu forţa a „sistemului americacan“ asupra tuturor naţiunilor.

„Nici măcar nu mi-a trecut prin cap că oamenii consideră iaurtul îngheţat ca fiind „mâncare sănătoasă“ până ce nu am petrecut ceva timp în SUA. (Mike locuieşte în Ecuador, dacă nu mă înşel şi mai ţin bine minte, deşi este american la origine). Acolo, oamenii se aşează la coadă cu grămada la magazinele care vând iaurt îngheţat pentru a cumpăra o mâncare-gunoi despre care sunt convinşi că este bună pentru ei. Şi de este bună pentru ei, în minţile lor? Pentru că este „iaurt“.

De fapt, chiar am făcut efortul de a vizita o coadă de oameni de la un magazin de iaurturi îngheţate şi de a întreba pe câţiva dintre cei de acolo dacă pot numi ingredientele din iaurtul îngheţat pe care îl cumpără. Niciunul dintre ei nu a putut. Majoritatea au zis doar „iaurt“.

După investigaţii ulterioare, am descoperit că vânzătorii de iaurt îngheţat nu îţi înlesnesc descoperirea a ceea ce se găseşte de fapt în produsele lor. Nu afişează ingredientele pe produsele pe care le vând şi chiar site-ul lor face virtual imposibil de a descoperi această informaţie.

După ceva căutări aprofundate am fost capabil să descopăr ingredientele pudrei de iaurt cu aromă de vanilie care este folosită într-unul dintre lanţurile cele mai celebre de magazine cu iaurt îngheţat. Iată ce se găseşte în această pudră:

Fructoză cristalină pură, dextroză, maltodextroză, lapte degresat, pudră de iaurt, probiotice micro-capsulate (Lactobacillus Sporogenes).

Primele trei ingrediente sunt toate zaharuri, urmate de lapte de vacă procesat (dacă o fi şi acela lapte adevărat…, n.t.). maltodextroza, în special, are un indice glicemic atât de mare încât este, de fapt, o adevărată otravă petnru diabetici. Este adesea derivată din porumb modificat genetic, ca amănunt.

Dacă atunc probiotice peste o pizza, aceasta nu transformă pizzeriile în bucătărie sănătoasă. Dacă arunc probiotice peste un burger cu carne şi brânză (cheeseburger), nu înseamnă că burger-ul devine unul sănătos. Aşa că, de ce atât de multe persoane cred că amestecând pudră cu probiotice cu îngheţată transformă acel lucru brusc într-o „hrană sănătoasă“?

Răspunsul? Pentru că vor.

Magazinele cu iaurt îngheţat nu oferă mâncare sănătoasă, ci iluzia unei mâncări sănătoase. Iar în America de azi (şi de fapt, în toată lumea de azi), în care iluziile domină realitatea, asta este suficient!

Vedeţi voi, oamenii nu sunt cu adevărat interesaţi de ceea ce mănâncă (exact ceea ce ziceam şi eu la început). Ei vor doar să fie convinşi cu tărie că tot ce bagă în gură este cumva sănătos pentru ei. Aceasta reprezintă o dovadă swuficientă în mintea lor pentru a merge mai departe şi a începe să mestece.

Este foarte asemănător cu religia din SUA de azi. Puţini oameni cred cu adevărat în Dumnezeu, chiar dacă pretind că cred, pentru că dacă ar crede, nu ar ieşi din casă şi ar începe să îşi distrugă trupurile date de Dumnezeu cu alcool, ţigări, droguri şi mâncare-gunoi. Ei nu doresc să creadă cu adevărat în Dumnezeu, vedeţi voi, pentru că acest lucru ar cere un cu totul alt nivel al disciplinei personale, pentrun a acţiona într-un mod care ar onora credinţele lor (şi ar onora trupurile lor ca pe un templu). Dacă îţi distrugi sănătatea cu mâncare-gunoi, acţiunile tale strigă către univers faptul că tu, de fapt, nu urmezi voia lui dumnezeu deloc.

Ceea ce îşi doresc oamenii în America (şi din toată lumea) este mâncare-gunoi, ştiri-gunoi, cunoştinţe-gunoi şi credinţe-gunoi. Ei nu prea cred mai nimic cu excepţia acelor credinţe simple date cu linguriţa care se întâmplă să coincidă cu stilul de viaţă de auto-distrugere pe oricum doreau să îl urmeze. Viaţa este o orgie tot-ce-poţi-mânca, tot-ce-poţi-fuma, tot-ce-poţi-bea! Aşa că, hai s-o numim un desert „cu puţine calorii“ şi să trecem mai departe, nu-i aşa?

Oameni îşi aleg credinţele, cu alte cuvinte, pentru a încerca să îşi justifice acţiunile. Orice credinţă care contrazice dorinţele lor pe termen scurt vor fi modificate, date la o parte sau, pur şi simplu, înlocuite cu alte credinţe care le oferă scuza că îşi urmăresc satisfacţia imediată. Credinţa falsă că „iaurtul îngheţat este hrană sănătoasă“ serveşte admirabil acestui scop.

Şi totuşi, oamenii aproape niciodată nu examinează ceea ce mănâncă (din nou, acelaşi lucru pe care l-am observat şi eu). Ei mestecă şi înghit orbeşte, gândindu-se mai puţin la ceea ce bagă în corpurile lor, decât hainele pe care le pun peste corpurile lor.

De fapt, ei îşi aleg mâncarea din perspectiva distracţiei. Ce gust  şi textură ar fi distractive acum? Ce ar oferi papilelor mele gustative plăcere în acest moment, indiferent de efectele pe toată viaţa a acestei substanţe asupra corpului meu?

Ce zaharuri, grăsimi sau intensificatori ai gustului aş putea pune pe limba mea în acest moment şi care să ofere un oarecare nivel de experienţă senzorială creierului meu (dacă mai poate fi numit aşa ceva creier…) şi să îmi amintească că încă sunt în viaţă?

Aceasta este adevărata esenţă a lucrurilor, vedeţi voi!? Oamenii merg ca nişte zombi prin lumea noastră, pe jumătate morţi, iar ceea ce caută cu adevărat este doar stimularea care să le aducă aminte că încă nu au murit. Aproape orice stimulare ar fi bună: anunţurile zgomotoase ale prezentatorilor concertelor rock, preludiul unui act sexual cu un partener nou, agitaţia unei prescripţii cu multe medicamente, fiorii unui film de groază, acapararea senzorilor de către un joc video violent, lovitura stimulantă a unei guri de Coca-Cola… aproape că nici nu mai contează atâta vreme cât ceva este simţit prin amorţeala unei traume emoţionale care este tipică experienţa umană în lumea noastră modenră.

Iaurtul îngheţat este, probabil, metafora alimentară perfectă pentru ceea ce se întâmplă în cultura americană de azi (şi în toată lumea): consumul de masă al unei minciuni auto-distructive care oferă un moment scurt de satisfacţie urmat de o viaţă de boală.“

Mi se pare unul dintre puţinele articole ale lui Mike care intră adânc în problemele societăţii actuale. Destul de cuprinzător şi scurt. Felicitări!

– Tot pe naturalnews am găsit o ştire despre cât de bine sunt informaţi participanţii la studiile medicale. Sau mai bine zis, despre cât de aiurea, prost şi cu intenţie eronat sunt informaţi cei care sunt supuşi studiilor sau intră de bună voie în aşa ceva.

Unul dintre „studii“ a folosit 399 de bărbaţi afro-americani săraci suferinzi de sifilis pentru experimente. Bărbaţilor nu li s-a spus niciodată ce boală aveau şi cât de gravă era aceasta. (fără să ne mai gândim la cum s-a răspândit aceasta de la aceşti bieţi nevinovaţi) Li s-a spus că sunt trataţi de „sânge rău“ de către doctorii care nu aveauu niciun interes de a-i vindeca. De fatp, scopul acestui „studiu“ a fost culegerea de date din trupurile bărbaţilor după ce aceştia mor din cauza teribilelor efecte ale sifilisului netratat. acesta este teribilul „studiu“ numit Studiul Sifilitic Tuskegee, care a avut loc între anii 1932 şi 1972.

Un alt „studiu“ a avut ca scop folosirea unor cobai care nu ştiau ce se întâmplă cu ei. Astfel, celule maligne prelevate de la pacienţi cuu cancer au fost injectate pacienţilor bătrâni şi debili ai spitalului Jewish Chronic Disease (ce oameni buni cazarii ăştia…).

Anul trecut, în aprilie, un trib nativ din Americaca a câştigat o sumă imensă pentru necontinuarea unui proces din partea Universităţii de Stat Arizona, deoarece probele de sânge colectate de la membrii tribului Havasupai au fost folosite nu pentru descoperirea motivului pentru care membrii tribului au o incidenţă atât de mare a diabetului, ci pentru a studia rata schizofreniei şi petnru cercetări de migraţie rasială.

Aşa că, deşi foile pe care vă sunt puse în faţă sunt multe şi, probabil, de multe ori de neînţeles (aşa cum spune şi Mike despre ceea ce se întâmplă în SUA), nu vă grăbiţi şi citiţi cu atenţie tot. Gândiţi-vă că nu citiţi un contract de închiriere, de credit sau mai ştiu eu ce. Este mai rău de asta. Este vorba despre viaţa voastră, în primul rând, şi a celor din jurul vostru, în al doilea rând.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s