marele premiu al Europei

Posted: 27 Iunie 2010 by razvratit in Formula 1

Astăzi s-a desfăşuat etapa 9-a a campionatului de Formula 1, etapă care a avut loc la Valencia.

A fost o cursă interesantă, în mare, în primul rând datorită câtorva evenimente picante. Din păcate, cursa a fost umbrită din nou de intervenţiile stupide ale lui Miki, care auzea doar când vroia şi vedea doar când vroia. Ca să nu mai spun de marii ingineri de sunet ai TVR-ului care ne-au oferit plăcerea nebună de a auzi trăncănelile altor comentatori în loc de conversaţiile radio dintre piloţi şi echipe.

La început, cursa părea să ofere bătălii frumoase, ceea ce face întotdeauna deliciul unei curse. Însă, pe măsură ce piloţii parcurgeau tur după tur, bătăliile nu au mai venit. Pentru că, de la o vreme încoace, cuvintele principale ale inginerilor şi şefilor de echipă către piloţi sunt răbdare, cumpătare, calm şi prudenţă. Nu vreau să pretind că mi-aş dori să văd sânge pe pistă, dar nici ca un Button să stea trei sferturi decursă în spatele unui Kobayashi, doar pentru că se teme să atace, deşi are maşină mai bună.

Doar câţiva piloţi şi-au luat inimile în dinţi şi au atacat, trecând peste recomandările venite de la boxe.

Unul dintre aceştia a fost Mark Webber. Chiar aveam speranţe că RBR se va aşeza din nou în fruntea clasamentului pe echipe. Chiar aşteptam o dublă Red Bull. Însă Mark ţine din nou să arate că nu prea se descurcă bine sub presiune.

A pierdut startul. De pe poziţia a doua a ajuns rapid pe a noua. Apoi, total neinspirat, s-a gândit că Kovalainen îi va face loc să treacă, netrăgând suficient de volan când a vrut să îl depăşească. Rezultatul? S-a urcat pe roata spate stânga a lui Kova şi a vrut să se întoarcă înapoi în Australia direct de pe pistă la bordul bolidului. Un accident spectaculos, care a dat palpitaţii tuturor, dar care, din fericire, nu a avut urmări. Mark a aruncat nervos volanul, apoi partea detaşabilă a carcasei şi a ieşit din maşină, mergând fără vreun ajutor. Păcat! Mare păcat! Poate că ar trebui să se mai calmeze şi să accepte că Sebastian e mai bun ca el.

Schumacher, sărmanul, şi-a făăcut-o cu mâna proprie. Este de înţeles mâncărimea din fund la gândul de a te aşeza din nou într-o maşină de Formula 1, dar ca să te întorci şi să te faci de râs la modul la care se face Michael… Nu cred că a avut vreo logică.

Kobayashi a fost omul zilei. A încercat ceva extraordinar şi era cât pe ce să-i iasă. A intrat în cursă cu un set de cauciucuri şi mai avea 4 ture să termine pe locul 3. Mai avea patru ture până la primul podium din carieră. Cred că Sauber mai avea puţin şi făcea infarct de bucurie. A fost ceva extraordinar. Apoi, ca să demonstreze că este un pilot rapid şi inteligent, l-a umilit crunt pe Alonso, suflându-i locul 8, pentur ca în acelaşi tur, exct în ultima curbă înaintea trecerii liniei de sosire să îi subtilizeze locul 7 lui Buemi. Japonezul a demonstrat astăzi că este unul dintre tinerii talentaţi, care vor merita investiţiile făcute în ei.

Nu pot trece cu vederea locul 4 al lui Barichello, precum şi locul 5 al lui Kubica. Williams sunt sigur că jubilează. Şi, cu siguranţă şi Rubens. Având în vedere nivelul la care a adus Kubica maşina Renault, ar fi o prostie să plece la altă echipă. Ar însemna că omul se sacrifică pentru fiecare echipă, iar asta pe bani destul de puţini. Eu sper să îl văd pe Kubica pe un loc 1, deşi e cam greu de luptat cu Vettel.

Una peste alta, a fost o cursă care a produs ceva adrenalină privitorului, o cursă care sper să fie doar începutul revenirii spectacolului în Formula 1. Însă am rezerve şi în această privinţă gândindu-mă la intenţia piticului, Ecclestone, de a reintroduce KERS-ul din anul viitor şi de a interzice noile sisteme, extrem de eficiente, de direcţionare a unui curent suplimentar de aer spre aripa spate, F-dat-urile.

Sper, totuşi, ca, în viitorul apropiat, echipele să câştige mai mult respect în ochii piticului, pentru că fără echipele bune Formula 1 va muri.

Anunțuri
Comentarii
  1. […] intervenţiile stupide ale lui Miki, care auzea doar când vroia şi vedea doar când vroia. […] Ultimele articole despre 1 Posted in NEWS Tags: Europei, Marele, Premiu « ştiri amestecate (1) You can leave a […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s