românul uită de la mână pân’ la gură

Posted: 8 iulie 2010 by razvratit in ATENŢIE!!!, minciuni grosolane, românia

Nu de puţine ori am zis că românul este atât de uituc, încât chiar dacă ar cădea într-o groapă mergând pe o potecă într-o zi, ar mai cădea şi a doua zi şi a treia zi şi aşa mai departe, uitând că pe acel drum este o groapă care se vede daor în momentul în care cazi în ea. Am tot spus că dacă astăzi s-ar lua creditarea, tot românul ar sări cu mic, cu mare, să îşi ia iar credit, uitând de anii 2008-2010. O fi doar spălarea pe creier la care este supus continuu de mass-media? O fi alimentaţia care are, din ce în ce mai mult, un rol asemănător? O fi dorinţa de a nu învăţa nimic în timpul şcolii, pentru „a-şi trăi copilăria“ (de parcă această copilărie trebuie să ţină o veşnicie…) Oricum ar fi, românul visează teribil să se îmbogăţească super-rapid fără să facă nimic. Aproape toţi românii (mai ales puii) se visează super-bogaţi, crezând că astfel se demonstrează inteligenţa lor.

Deşi mulţi români s-au fript, ars, opărit, etc., de-a lungul istoriei recente a „României libere“, de nenumărate ori, deşi şi-au jurat în bărbi să nu mai facă, să nu mai cadă de proşti, tot „pun botu’“ când vine vorba de o groază de bani făcuţi din aer. De fapt, se cred mici bancheri, încercând să facă şi ei ce fac cămătarii oficiali. Partea proastă e că marea lor majoritate (99%) se trezesc din ce în ce mai faliţi. Probabil că mulţi îşi vor amaneta şi pielea de pe ei, visând că măcar acum Domnul are grijă de ei şi familia lor. Nimeni nu se gândeşte la muncă, toţi visează să stea cu burţile la soare (indiferent de sex, religie, culoare, vârstă, etc.) şi banii grămadă care curg spre ei din toate părţile.

Era o întrebare: cum poţi produce bani la cazino? Şi erau două răspunsuri. Primul: îţi deschizi un cazino! Al doilea: când ajungi în faţa cazinoului, scoţi banii din buzunarul ăn care se află şi îi muţi în celălalt! Şi, ca unul care a lucrat în domeniu, vă spun că nu aveţi cum altfel. Câştigi odată, de două ori, dar apoi devii prost/proastă şi ai impresia că eşti cel/cea mai tare şi vei pierde tot ce ai câştigat şi vei mai aduce de acasă grămezi multe „pnetru a-i recupera pe cei pierduţi“. Cazinourile se bazează pe lăcomia omului. Cei/cele care au impresia că pot căştiga mereu la cazino îşi pot pune o întrebare: de ce mai există cazinouri? Dacă acestea sunt pierzătoare, credeţi că şi-ar mai fi deschis cineva cazino??? Acum, există, într-adevăr, şi câteva metode prin care poţi falimenta un cazino, dar asta înseamnă că directorul/directoarea sunt cam varză. Iar cazinourile, mai ales cele din SUA, urmăresc atent pe fiecare jucător, tocmai pentru a se feri de aceşti „terminatori“.

Să revenim. Am găsit două articole despre modul în care sunt prostiţi, din nou, din ce în ce mai mulţi români. Măgăriile se bazează, acum, mai mult pe răbdarea „participanţilor“, sumele care trebuiesc a fi încasate de aceşti/aceste fraiieri/fraiere urmând a fi „oferite“ după perioade destul de îndelungate. Numai bine cât să se adune o sumă frumuşică, iar cei/cee care au pus ticăloşia la punct să aibă o valiză grea cu care să dispară din peisaj „până se liniştesc apele“.

Primul material, deşi plin de greşeli gramaticale (pe care nu le voi corecta acum), apare în Agenţia pentru Investigaţii Media. Se numeşte: Au reaparut firmele de tip Caritas.

Iată şi materialul:

„Firmele care propun o imbogatire rapida sau credite deosebit de avantajoase s-au imogatit precum ciupercile dupa ploaie * Numarul naivilor este foarte mare, atrasi fiind de metode care de care mai ingenioase * Nu mai este la moda piramida simpla de tip Caritas sau FNI * Acum ambalajul este mult mai evoluat si „fura” clientul * Multe firme-fantoma actioneaza pe Internet, fara contracte, dar iau banii sub masca unor profituri sigure si rapide

Ca in orice moment de criza economica si de saracire a populatiei si de aceasta data cresc numarul escrocilor. Cei care vor sa obtina bani usori prin firme-fantoma, persoane care se prezinta ca onorabile, reprezentanti ai unor societati-beton din stainatate. Un prim val a fost cel din turism, unde firme de apartament cu maximum cinci angajati au promis sejururi „de vis” in Grecia, Turcia si Bulgaria la preturi foarte atractive. Conditii care au atras destui naivi. Apoi, firmele au disparut cu banii (de multe ori, milioane de euro) chiar cand trebuia sa-si onoreze comenzile. Acum, patronii acestora sunt cautati de politie.

La fel s-a intamplat in nenumarate cazuri cu firme de investitii imobiliare, care prezentau clientilor blocuri in constructie care, de multe ori, nici nu le apartineau. Obtineau banii de avans pe locuinte si apoi dispareau fara urma. Toate aceste firmultite de care vorbeam puneau escrocheria la punct. Aveau site-uri de internet pline de clienti si de comenzi, isi faceau cateva reclame pe la TV dupa care nu aveau de asteptat decat sa curga naivii.

Alte firme care acum sunt cercetate de parchet sunt cele care propuneau romanilor mijloace rapide de imbogatire „fara sa faci nimic”. Un soi de Caritasuri. La acestea apareau in calitate de presedinti persoane cu domiciliul in strainatate, cu firme off-shore care propavaduiau calea succesului rapid. Metoda e cea arhicunoscuta – cea piramidala. La inceput atrageau 2-300 de parsoane in asa numite conferinte de documentare. Inscrierea e de 500-700 de euro. Dupa care fiecare inscris trebuia doar sa aduca alti 2-3 care sa plateasca. cel care ii aducea crestea in piramida si, cel putin scriptic, isi recupera banii investiti, apoi banii de la o persoana, sau doua dintre cele aduse, cea de-a doua sau a treia ramanand in contul firmei. Cu cat mai multe persoane momite in piramida, cu atat mai multi bani. Bani care ar fi trebuit sa se dezvolte in progresie geometrica. Nimeni nu se intreba insa unde se va bloca piramida. Unele firme piramidale dadeau clientilor inapoi suma initiala dupa ce aduceau cele 2-3 persoane din regulament. Altele puneau sumele „in cont” in asa numite carduri „de aur”, „de argint”, sau „de platina”. Cum ar zice romanul, clientii „aveau de luat”. Numai ca in momentul cand proprietarii isi dadeau seama ca piramida sta sa se prabuseasca, dupa ce atrasesera mii de clienti, dispareau cu toti banii.

Un astfel de nou Caritas aparut pe piata este si „ForexForYou” (4x4U), care isi atrage clientii prin Internet. Proprietarul este un cetatean „onorabil” din Olanda, Gerald (corect este Gerard- n.b.) Lammers. Senatorul PDL Iulian Urban, care are un site de protectie a cetatenilor, a izbutit sa ia urma lui Lammers si a descoperit ca acesta, inainte de Caritas, se ocupa cu afacerile cu oua si era doar intermediar, cu o firma fara niciun angajat. Daca intram mai in amanuntul acestui Caritas, si patrundem in tainele site-ului 4x4U aflam ca Lammers spune romanilor că daca participă la „schema de investiţii” propusă de 4x4U cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 de dolari, câştigul creşte la 42%, iar randamentul unei investiţii de peste 5.000 de dolari este de 52%. Si ca tacamul sa fie complet toate tranzacţiile se desfăşoară online şi nu există niciun contact direct şi niciun contract semnat cu Lammers. Banii intra insa in contula acestuia si al firmei sale fantoma. Interesant e ca la un moment dat, Lammers afirma intr-o sectiune a portalului, dar nu foarte vizibila, ca nu exista nicio garantie a banilor castigati si a celor investiti, dar romanii pot sta linistiti „pentru ca acest lucru nu s-a intamplat”.

Din investigatiile AIM si celebra firma Delphin, tot de tip piramidal, care facea „furori” prin 2006-2007 isi propune sa reapara pe piata romaneasca, dar de data asta sub o alta denumire. Dar fimele de tip piramidal pot sa apara oriunde nu te astepti. E cunoscut cazul societatii din Miercurea Ciuc, din 2008, care se baza pe autoturisme si pe inscrierea acestora intr-un astfel de circuit piramidal cu „numai 1000 de euro”. Mai multi romani si-au pierdut atunci masinile iar firma din Ungaria a disparut fara urma.

Foarte ingenioasa este metoda firmei Metropolis House Trading din SUA, care propune romanilor recuperarea preturilor de la case la valoarea dinaintea prabusirii pietei imobiliare. Afacerea se face tot prin intermediul Internetului. Reporterii Agentiei de Investigatii Media au „dorit sa investeasca o casa” prin sistemul Metropolis. Au luat legatura cu firma prin e-mail. Metoda e urmatoarea: persoana detine o casa a carei valoare era in 2008 in jur de 100.000 de euro. Valoarea actuala e de 60.000 de euro. Clientul isi inscrie casa in Metropolis contra unei taxe de 2-3000 de euro, functie de valoarea imobilului. Dupa care trebuie sa caute alti clienti care sa-si inscrie imobilele in sistem. Si astfel cresc in piramida. La un moment dat, chipurile, reusesc sa obtina cei 40.000 de euro diferenta. Cei de la Metropolis sustin ca dau acesti bani, dar din care scad „un comision imobiliar de 10%”. Ceea ce, pentru naivi, pare foarte corect. De altfel sistemul pare „onorabil”, i se trimite clientului, dupa ce achita taxa Pay-pal un contract pro-forma, cu o firma din Delaware, dar fara niciun control asupra banilor virati prin Internet. Daca vi se pare ca numarul clientilor, al naivilor, nu este mare, ca solutia pare incredibila, va spunem ca din informatiile culese de AIM sunt peste 2000 de romani care pana acum au apelat la sistem. De altfel, un cititor de al nostru ne-a dat si pontul, acesta dorin sa-si recupereze prin mecanism o parte din banii pe care-i datoreaza la banca dupa ce si-a gajat casa. Mtropolis propune pe langa sistemul piramidal „de recuperare rapida a pierderilor din imobiliare” si un sistem „de anunturi” prin care, se zice, „foarte multi clienti au reusit sa-si vanda casele la valori foarte bune, dar numai in circuitul inchis al Metropolis”. Cu alte cuvinte, bagi banii de inscriere, cateva mii de euro, ca sa dai niste anunturi imobliare unor „cumparatori” la fel de faliti ca si tine. Dar uite ca teapa tine.

Un alt sistem practicat este asa-zisa ROATA. Adica mai multi clienti, in general cateva mii, depun lunar sume cuprinse intre 200-300 de euro. La un moment dat, promit organizatorul, dupa un an, clientului ii vine randul sa ridice o suma dubla, sau tripla fata de cea depusa, dupa care in urmatorii ani plateste datoria. Firma obtinand un comision de 8-10%. De pilda clientul are de imprumutat 10.000 de euro. Plateste un an de zile cate 300 de euro pe luna acumuland 3.600 de euro, dupa care are dreptul sa ceara o suma tripla, adica 10.800. Firma retine un comision de 800 de euro. Asa au aparut firmele „Credit Rapid Plus” srl si „ProfitCurier Credit”, ultima cu un domeniu de activitate on-line.

O alta firma care a fost considerata oarecum piramidala, in sensul ca avea o taxa de inscriere este „LandMark Forum”, cu capital extern. Cientii acesteia au acuzat ca pe langa banii dati, aveau parte de „o veritabila spalare de creiere”, mascata sub forma unor cursuri prin care, chipurile, erau invatati cum sa faca bani rapid si usor. Ca si cum este suficient sa-ti doresti doar lucrul asta, sa gandesti pozitiv si peste noapte te imbogatesti. O asa-zisa Fundatie pentru dezvoltare si autocunoastere. Pentru o mai buna cunoastere a acestei firme puteti accesa aici. Iar pentru ce se ascunde in spatele Landmark Forum puteti citi aici si aici. LandMark Forum a fost acuzata ca are radacini in Scientologie si ca este dependenta de curentul New Age.

Mihail Fagarasanu

Al doilea, în Financiarul. Se numeşte: „Un nou CARITAS îi momeşte pe români cu profituri uriaşe“.

Şi articolul:

– Românii au început să primească, pe adresa de e-mail, un mesaj de la echipa „ForexForYou” (4×4U), prin care li se aduce la cunoştinţă că pot avea un profit de 32% numai în 9 săptămâni, dacă „investesc” sume între 100 şi 1.000 de dolari americani
– Dacă participă la „schema de investiţii” propusă de 4×4U cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 de dolari, câştigul creşte la 42%, iar randamentul unei investiţii de peste 5.000 de dolari este de 52%
– Oferta este lansată de o firmă care nu are nici un angajat şi este controlată de olandezul Gerard Lammers (foto pe pagina financiarul)
– Înainte de a „înmulţi banii românilor”, Lammers s-a ocupat de comerţul cu ouă
– Toate tranzacţiile ar trebui să se desfăşoară online şi nu există niciun contact direct şi niciun contract semnat cu Lammers

De câteva zile, românii au început să primească pe adresele de e-mail o ofertă cel puţin ciudată: o propunere de a investi 100, 200 sau 300 de dolari americani, urmând ca peste 9 săptămâni să beneficieze de un profit maxim de 32%. “Grăbiţi-vă, să nu pierdeţi ocazia: oferta este valabilă doar pentru fondurile depuse în iulie 2010!”

Pe site-ul indicat în mesaj, cei interesaţi pot afla mai multe amănunte. Banii cu care se participă la această investiţie vor fi tranzacţionaţi pe piaţa internaţională FOREX, pe care se tranzacţionează valuta. „Cumpărăm la un preţ scăzut şi vindem la un preţ mai mare şi astfel realizăm profit atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru noi” – este reţeta succesului dezvăluită pe site-ul respectiv.

Bineînţeles, este posibil ca din aceste tranzacţii să nu se obţină profitul scontat, dar participanţii la acest „joc” sunt încredinţaţi că nu pierd nimic: primesc înapoi, garantat, după 9 săptămâni, cel puţin suma depusă.

În plus, echipa 4×4U, condusă de Gerard Edwin Lammers, un domn a cărui poză care inspiră încredere este afişată pe site, oferă şi un sfat pentru cei dornici de a investi:

„În cazul în care nu ai mai investit până acuma (nu este o greşeală, pe site scrie ACUMA, dar vom reveni asupra acestui aspect – n.r.), îţi sugerăm sa începi cu 100$. Niciodată să nu investeşti mai mult decât îţi poţi permite. Este mai bine să începi cu puţin şi să creşti după. Asigură-te că nu investeşti bani de care ai nevoie în viaţa de zi cu zi!”.

Într-adevăr, un sfat cuminte, care dezvăluie grija pe care domnul Lammers o are faţă de potenţialii săi parteneri la investiţie…

Primele semne de întrebare

Oferta este interesantă, dar românii, care s-au „fript” până acum cu CARITAS, SAFI şi FNI – cele mai mari „ţepe” înregistrate până acum de către cei dornici de a obţine din plasamente financiare profituri mari în timp scurt – ar trebui să manifeste atenţie faţă de astfel de oferte.

De exemplu, dacă în prima fază potenţialii clienţi sunt momiţi cu profituri de 32%, 42% sau 52%, în funcţie de suma depusă – 100 USD, 200 USD, respectiv 300 USD, pe o altă secţiune a site-ului (Întrebări frecvente), se menţionează că:

Nu există nici o garantare a profitului. Este posibil, dar nu prea se întâmplă, ca la sfârşitul celor 9 săptămâni să obţinem profit mai pusin (din nou, greşeala nu ne aparţine) decât cel estimat sau chiar nici un profit)”.

Ce se întâmplă în acest caz? Nimic rău, susţine site-ul: „În cazul în care nu am realizat profitul estimat după 9 săptămâni, vă vom propune să continuăm pentru a ajunge la maxim de profit (return on investment). Desi, sunteti liberi să va retrageti din investitie după nouă săptămâni, chiar dacă profitul este mai mic sau chiar dacă numai suma dvs. garantata va este datorata”.
Cam greu cu limba română, dar Lammers este olandez, aşa că trebuie remarcat efortul lui de a se face înţeles.

Un alt element interesant: cei care vor să facă tranzacţii pe piaţa FOREX cu banii „investitorilor” îşi propun o cotă de 100% a profitului! – „Daca participati cu 3000 euro, ţelul nostru, în nouă săptămâni (2 luni) este de a face 6000 euro profit. 42% din profitul pe care il facem este pentru dvs si 58% din profit este pentru noi *)”.

Steluţa înseamnă precizări pentru cei care participă cu peste 5.000 de euro la această schemă investiţională: „Daca participati cu o sumă de 5000 euro sau peste, profitul se imparte 50% – 50%”. După cum se observă, Lammers nu este pretenţios – primeşte şi euro, nu numai dolari. Dacă insistaţi, s-ar putea să meargă şi cu lei moldoveneşti!

Următoarele semne de întrebare…

Mesajul primit pe adresa de e-mail este trimis de pe un server din Varna, Bulgaria. Poate că omul vrea să plătească TVA mai puţin, cine ştie… O explicaţie mai plauzibilă, însă, ar fi că în acest mod expeditorul mesajului poate fi identificat mai greu.

Sub fotografia extrem de sugestivă cu Gerard E. Lammers există un link către profilul lui Lammers de pe site-ul linkedin.com. Acolo aflăm ce om de afaceri de succes este: asociat cu 50% la firma „TEAM OutSource Software” SRL Iaşi şi preşedinte al Asociaţiei Transportatorilor din România (ATR). O mică observaţie – numele ataşat pozei de pe site-ul linkedin.com este Gerdwin Lammers, şi nu Gerard Edwin Lammers. Poate că o fi un nume de alint în limba olandeză… (nu, ăsta e numele complet al individului)

Lammers pare că a renunţat la comerţul cu ouă şi vrea să tranzacţioneze valută pe piaţa Forex

Îl căutăm pe Lammers pe site-ul Asociaţiei Transportatorilor din România. Nu-l găsim. Nici măcar un număr de telefon la care să putem contacta asociaţia. În schimb, prezentarea în limba română a acestei structuri pare a fi realizată cu google.translate, iar informaţiile nu au mai fost actualizate de pe vremea când Radu Berceanu abia preluase conducerea Ministerului Transporturilor. La categoria membri ATR, găsim doar trei nume: Den Braven Sealants, Holcim Romania şi Dutch Brands SRL.

Dacă în ceea ce priveşte primele două firme nu avem de făcut niciun comentariu, acestea fiind extrem de bine cunoscute, despre „Dutch Brands” SRL trebuie spuse câteva cuvinte.

Această firmă aparţine lui Lammers, care deţine părţi sociale în nume personal şi prin firma „Lammers Management Services”. Societatea are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al produselor lactate, ouălor, uleiurilor şi grăsimilor comestibile.

Firma nu are niciun angajat, sediul din Şos. Andronache, MODUL I nr. 203 bloc Corp C5 etaj 1 ap. birou 6B sector 2 Bucureşti a expirat din data de 19 iunie 2010. În plus, mandatul administratorului Gerard E. Lammers, a expirat (între subiect şi predicat nu se pune virgulă, dacă tot vă legaţi de gramatică…) de anul trecut. Cu toate că în prezent firma nu are angajaţi, se pare că a avut la un moment dat deoarece figurează cu datorii la toate bugetele de stat. Fie şi aşa, dacă nu a funcţionat comerţul cu ouă, de ce nu ne-am apuca de tranzacţii cu banii altora pe piaţa FOREX?

Cine este Lammers?

Conform documentelor depuse la înfiinţarea firmelor, Lammers Gerard Edwin este cetăţean olandez, necăsătorit, născut la data de 24 august 1954 în Amsterdam , Olanda, cu reşedinta declarată în România, Bucureşti, Piaţa Amzei. Necăsătorit la 56 de ani? Şi ce dacă, nici partenerul lui de afaceri, Rene Martin Nijenbrinks, nu este…

Este asociat şi administrator la firmele LAMMERS MANAGEMENT SERVICES SRL (J22/1040/2009; CUI 18818518) şi DUTCH BRANDS SRL (J40/12263/2005; CUI 17777410), şi numai administrator la TEAM OUTSOURCE SOFTWARE SRL (J22/1027/2008; CUI 23603914). La această din urmă firmă figurează ca asociaţi LAMMERS MANAGEMENT SERVICES SRL – 50% şi NIJENBRINKS MANAGEMENT SERVICES SRL – – 50%.

ForexForYou (4×4U) este doar un domeniu de internet, un nume al unei echipe care vrea să-i “ajute” pe români să iasă din criză şi care are ca slogan „Noi facem munca noastră, în timp ce dvs vă vedeţi de treburile dvs”. Ptiu, cam seamănă cu „Dormi liniştit, FNI veghează pentru tine!”…

În cazul în care vă veţi mai întâlni cu ideile de “îmbogăţire” ale ForexForYou (4×4U), luaţi în calcul următoarele informaţii:
– Niciuna din cele trei firme în care Lammers este implicat nu are angajaţi
– Mailul cu marea ofertă a fost transmis de pe un server din Bulgaria
– „Lammers Management Services”, firma care deţine domeniul 4×4U.ro şi care oferă reţeta îmbogăţirii figurează cu sediul expirat şi cu mandatul administratorului expirat
– Înfiinţată în 2006 la Bucureşti şi mutată ulterior la Iaşi, „Lammers Management Services” a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri 54.575 RON, adică vreo 13.000 euro
– Toate tranzacţiile ar trebui să se desfăşoare online şi nu există niciun contact direct şi niciun contract semnat cu Lammers
– „Team Outsource Software” (o altă firmă la care Lammers este administrator) are sediul în Iaşi, str. Bistriţei, dar funcţionează în Clădirea de Birouri „Racemi” din str. Nicolina 64, şi nu are nici un angajat

Aşadar, nu doar „românii“ au dat năvală să îi prostească pe români. Mai bine zis, pe cei creduli. Iată că ne vin şi „ajutoare din străinătate“. Personaje cu tot soiul de CV-uri umflate (găsiţi la http://ro.linkedin.com/in/gerdwinlammers mai multe „informaţii preţioase“ despre acest individ), dar care au doar scopul de a lua şi pielea de pe cei/cele care cred minciunile lor.

Sper, totuşi, ca într-o bună zi, românii să îşi deschidă bine ochii şi să nu mai creadă toate poveştile cu zânul mării.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s