de la lume adunate…

Posted: 16 August 2010 by razvratit in ATENŢIE!!!, atitudine, „economie“, conspiraţii, crime, imbecilitate, ipocrizie, naţionalitate, românia, război, terorism, ştiri

şi la lume-napoi date!

O culegere de ştiri, mai mult sau mai puţin de mare interes, comentate atât cât trebuie.

– Vă gândeaţi că americacanii nu au învăţat nimic de la japonezii pe care îi asfixiază cu prezenţa lor de când au avut nesimţirea crasă de a provoca un holocaust, un genocid pentru care nu şi-au cerut iertare niciodată? După ce au învăţat cum să câştigi o piaţă, însă nu cinstit, cum fac japonezii, ci prin manevre (tipic cazar), preferata fiind producţia în zone în care munca e ieftină (şi nici calitatea nu e departe), au învăţat şi cel mai puternic joc pentru minte: GO.

GO-ul este un asemănător unui simultan cu vreo 20-50 de oponenţi, doar că acesta are loc între doi oameni. Sau, am putea spune că este echivalentul unui întreg război purtat dintr-odată şi nu bătălie după bătălie. GO-ul este cel mai complex joc pentru mintea umană şi a fost inventat, aşa cum era de aşteptat, de japonezi. Nu voi prezenta acum istoria GO-ului, ea poate fi citită în cărţile de specialitate, sau, pentru cei mai puturoşi, pe internet.

Să revenim. De ce am ales această comparaţie? Pentru că, aşa cum ştiu cei care sunt informaţi, conflictul Iran-Israel nu este singurul care stă să producă o conflagraţie majoră. Acesta este doar unul dintre celelalte, probabil şi cel mai important, având în vedere oponenţii, care sunt aruncate în ochii lumii atunci când valurile create de celelalte prosibile conflicte se calmează. Practic, lumea, din punctul de vedere al celor care îi conduc destinele, trebuie ţinută mereu în stare de alertă, în stare de frică. Iar războaiele lumii noastre sunt unele dintre cele mai bune variante. Deşi majoritatea sunt doar războaie pur financiare, care au doar scopuri economice, multe dintre ele sunt purtate „în numele“ religiei, a drepturilor unuia sau alteia, sau mai ştiu eu a ce le vomită minţile bolnave ale „şefilor lumii“.

Iată că astăzi, americacanii (nu uitaţi, aceştia sunt doar paravanul acţiunilor cazarilor) au declanşat alături de alţi căţei teribil de proşti şi de prostiţi, coreenii de sud, antrenamente militare care vor dura 11 zile, în ciuda avertismentelor Coreei de Nord care a declarat că va trece la represalii împotriva a ceea ce consideră, pe bună dreptate, un act de provocare la adresa siguranţei naţionale. De asemenea, Pyongyang-ul consideră aceste exerciţii o recapitulare înaintea unei invazii. http://news.yahoo.com/s/ap/20100816/ap_on_re_as/as_koreas_tension

Nu trebuie uitat faptul că Ahmadinejad a declarat cu ceva în urmă că aceeaşi aliaţi ai coreenilor de sud vor să declanşeze două războaie în Orientul Mijlociu (un loc este cu siguranţă Yemenul). http://www.mediafax.ro/externe/mahmoud-ahmadinejad-sua-si-israelul-pregatesc-doua-razboaie-in-orientul-mijlociu-6738948 Şi că experţii ruşi de declarat că în Orientul Mojlociu va izbucni un alt război (ori sunt habarnişti, ori fac jocul pentru care sunt plătiţi). http://www.romanialibera.ro/actualitate/fapt-divers/expertii-rusi-avertizeaza-ca-in-orientul-mijlociu-va-izbucni-un-nou-razboi-196194.html Însă acestea nu sunt singurele variante ale nemernicilor. Cuba, Venezuela, poate Columbia, şi de ce nu Nigeria sau orice altă ţară din Africa pot deveni oricând jocuri de şah din marele joc de GO al cazarilor de a forţa lumea să îşi dorească un sistem mondial unificat, condus, bineînţeles, de ei.

– Avertisment pentru cei cărora le plac „fructele de mare“: evitaţi să mai consumaţi asemenea produse pentru cel puţin 3-4 ani de acum încolo. Nu că peste această perioadă ar fi mai sigur, dar măcar şansele de a vă umple de toate minunile apărute după deversările din Golful Mexic scad cât de cât. Astăzi s-a deschis sezonul de pescuit la creveţi în Golf, iar calitatea pescarilor nu este întotdeauna cea mai bună. Probabil că unii vor fi corecţi şi vor evita să pescuiască animalele infestate, însă cu siguranţă majoritatea se vor gândi doar la profituri şi nu la sănătatea consumatorilor. Având în vedere faptul că orice animal sau plantă care îşi duce viaţa prin apele Golfului se va infesta mai mult sau mai puţin cu tot soiul de reziduuri petroliere şi chimice (mult mai periculoase) şi nu numai, este de evitat consumul oricăror asemenea produse, îndeosebi cele proaspete, care provin din Golf, dar mai ales dacă aveţi îndoieli legate de locul de provenineţă. Alte oceane, momentan, sunt mai sigure, deoarece chimicalele încă nu au ajuns să fie răspândite de curenţi în acele ape. Însă există un număr destul de mare de specii de animale care călătoresc destul de mult, trecând dintr-un ocean în altul. http://news.yahoo.com/s/ap/20100816/ap_on_bi_ge/us_gulf_oil_spill

– În ultima vreme, bozgorii (adică, ungurii fără ţară) fac din ce în ce mai multe valuri. Ungurii care au ţară, fie ea Ungaria sau România, nu doresc ca acestea să fie dezbinate şi rupte în bucăţi după poftele tuturor veneticilor. Aşa că, cei care încă mai trăiesc după modelul lui Attila îşi doresc o ţară mare, eventual să cuprindă toată Ioropa. (văzui cu ceva timp în urmă, pe MGM, parcă, un filmuleţ SF-ist despre cum a luat fiinţă Hungaria şi cum a reuşit să îşi distrugă acesta oponentul) Iată că doar valurile făcute prin România de organizaţia extremistă jobbik sau de agitatorul Tokes (vă amintiţi de el, de la lovitura de stat din ’89, ceea ce este o altă dovadă a direcţiei din care a venit puciul) nu sunt suficiente (tocmai din motivul prezentat la început), aşa că acum s-au dus şi la ONU. Şi nu doar unul, ci trei, pentru că şi ăştia au învăţat ceva de la cei pe care i-au ocupat aproape 1000 de ani: unde-i unul nu-i putere, … , unde-s doi puterea creşte. (s-au gândit că unde-s trei, deja e putere mare…) http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Oamenii_UDMR_si_ai_lui_Tokes_au_trimis_la_ONU_un_-Raport_din_umbra_despre_discriminarea_maghiarilor_din_Romania_0_313768729.html Cât despre cine sunt aceştia trei, puteţi citi aici: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/autorii-Raportul-umbra-trimis-ONU_0_313768749.html.

Părerea mea: vă puteţi unde doriţi să minţiţi cât doriţi, nu vă va ieşi nicio pasienţă. Cel mai sigur, pentru voi, ar fi să vă întoarceţi în stepele siberiene, unde puteţi să vă luaţi la bătaie cu lupii şi urşii cât e ziua de mare (şi uneori, chiar e mare).

Cât despre organizaţia iredentisto-extremistă jobbik mai putem spune că deşi face şi câteva lucruri bune (cum am auzit că ar fi făcut la ieşirea dintr-un „mall“ din Cluj când au afişat pancarde pe care scria în hungureşte, bineînţeles: „Să vă fie ruşine, aţi cumpărat de la jidani“), face exact ceea ce naţia lor nu îşi doreşte: alimentarea unui conflict stupid cu vecina de la sud-est. Publicarea unei imagini a României din care a fost scoasă Transilvania nu este decât provocare a unor labili psihici. A unor personaje care au evoluat mental la fel de mult ca melcul. http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ziarul-partidului-maghiar-jobbik-a-publicat-harta-romaniei-fara-transilvania-196203.html Mă handicapaţilor, dacă ne-am lua după mintea voastră, am publica şi noi harta Ioropei fără Hungaria voastră, dar asta ar însemna să ne batem joc de ungurii adevăraţi, care îşi doresc linişte şi pace. Voi nu sunteţi decât alţi instigatori, la fel netrebnici ca cei plătiţi de cazari, prin americacani, să comită tot soiul de atrocităţi prin fosta Iugoslavie pentru a distruge şi acea ţară şi a pune laba pe ea. Doar că cu românii nu vă va merge. Şi nu vorbesc doar de cei care au cetăţenie pentru că au ieşit în lume într-o zonă sua alta a ţării. Vorbesc de românii adevăraţi.

– Să revenim pentru o scurtă perioadă la rufele murdare de la noi şi să vorbim puţin (pentru că altfel s-ar putea considera prea importantă) despre o altă ţaţă din conducerea ţării care, probabil săturându-se de rudele de salam pe care nu mai pridideşte să le îndese în frigidere, însă nedorind să facă nimic pentru a nu mai primi asemenea cadouri de la români, preferă să pună zgardă internetului autohton. Este vorba de tante Olguţa… Materialul de la această legătură (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7683777-olguta-vasilescu-folosirea-obscenitatilor-internet-putea-interzisa-sfarsitul-anului.htm) precum şi comentariile sunt multe mai sugestive decât orice scremere a minţii mele în aceste ore de toropeală cruntă.

– Din nou cazarii fac ce fac şi apar în prim plan, ca să nu îi uite lumea că există… Probabil că ăştia suferă de sindrom de nebăgare în seamă, sau de vreo boală de personalitate…

No, SimonPeres, moşneagul-marionetă din fruntea statului cazar a venit săptămâna trecută în vizită prin Ioropa. Nu că avea nevoie de ceva produse artizanale româneşti sau bulgăreşti, pentru că ar fi pus pe lachei să i le trimiţă cu avionul… Ci pentru a bate pe umeri pe cei doi marioneţi mai mici care au făcut sluş în faţa „dorinţelor arzătoare“ ale neamului cazar. Unul dintre ei este, aşa cum v-aţi prins, marionetul din fruntea statului român, Băsexu. Acesta e fost lăudat pentru vasalitatea sa şi pentru îndobitocirea straşnică a unui neam atât de viteaz în alte vremuri. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7681567-presedintele-israelului-shimon-peres-vizita-oficiala-romania.htm Apoi, pentru a-şi da pe faţă propria prostie, Peres face gafa monumentală de scoate porumbelul adevărului pe gură: „Nu vom uita niciodată că, în perioada cea mai întunecată a Europei, în perioada nazistă, românii au salvat vieţile multor evrei de aici, 400000 de evrei, care au venit în Israel şi au contribuit şi contribuie la construirea Israelului“ http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=12237&_PRID= Simoane, ai fost tare, te-ai căcat pe toată minciuna voastră din ultimii peste 40 de ani într-o singură clipă şi l-ai ridicat pe Antonescu, precum şi pe legionari şi pe toţi luptătorii anticomunişti la rangul pe care îl meritau din plin: EROI NAŢIONALI!!! Îţi mulţumim.

Normal că centrul vânătorilor de cucuvaie moarte-n păpuşoi a sărit de cur în sus, pentru că acolo îşi fac veacul doar din cei/cele cu creierul dat cu raşpila şi care îşi trăiesc viaţa după cum scrie pe bileţelele lăsate de nebunul vânător de copite de cai morţi, Ellie Wiesenthal. Aceştia l-au criticat pe bătrânelul Peres pentru că … acesta „ar fi trebuit de fapt sa condamne statul roman pentru celelalte zeci de mii de evrei care au murit in Romania in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial“. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7691004-centrul-wiesenthal-critica-shimon-peres-fiindca-multumit-romaniei-pentru-ajutorul-acordat-evreilor.htm De unde acum câţiva ani acelaşi centru forţa pe maimuţa roşie (care s-a întâlnit de asemenea, prieteneşte, cu bătrânul cazar) şi pe „cel cu multe ouă“ să pedepsească neamul român cu multe sute de milioane de dolari şi legi dure (iar mai târziu, Tăriceanu şi Băsexu au legiferat acea neruşinare, încălcând flagrant şi cu nesimţire maximă Constituţia ţării), proferând cifra de 400.000 de ovrei ucişi de români, acum fac ceea ce fac şi în bănci: adaugă zerouri şi alte cifre unor cifre existente pentru a le ieşi socoteala… Deci nu este o problemă că cei 400.000 au fost salvaţi de români, important este că am inventat alţi câţiva zeci de mii, pot fi 10.000 sau 90.000, care au fost de fapt ucişi de români… Iar dacă moşneagul ăsta ramolit mai face o nouă gafă, vom mai inventa câţeva mii, între 1.000 şi 9.000, pe care vi vom pune în spinare, pentru că toată lumea trebuie să se simtă vinovată pentru cea mai mare gogoriţă din istoria omenirii: holocaustul…

– Am lăsat la urmă una dintre marile probleme ale ţării: cumpărarea rebuturilor americacanilor sau cumpărarea unor avioane noi şi moderne, capabile de reală performanţă în timpul unei lupte? Sau, iar acest aspect mi se pare cu mult mai important decât celelalte, construirea avioanelor de care avem nevoie la noi în ţară, investind banii în producţia românească de avioane de luptă.

Scriam mai demult, despre mituirea CSAT-ului (sau poate nici măcar atât) de a dispune cumpărarea unor rebuturi, grămezi de fier vechi, la un preţ exorbitant: 24 de foste avioane de luptă F-16 la un preţ de, parcă, 1,3 miliarde de euro. Maşinării care urmau să fie trimise la stropşit, pentru a fi folosite din nou în turnătorii. Celelalte variante ale românilor au fost Gripen şi Eurofighter.

Apăruse ştirea, la un moment dat, că Gripenii ne-ar fi dat acelaşi număr de avioane, 24, noi-nouţe, la acelaşi preţ cu cel pe care îl cer americacanii: 1,3 miliarde de euro. Însă şpaga este regină la noi în ţară. Aşa s-a întâmplat şi în ’90, parcă, când a fost acel cutremur şi s-au oferit japonezii să refacă blocuri şi parcă să contruiască şi unele noi, gratis, dar maimuţa roşie a zis: NIET. (ăştia nu dau şpagă) Cât de tâmpit poţi fi să refuzi asemenea ofertă?

Bun. Apoi am auzit şi citit tot soiul de comparaţii între aceste trei tipuri de avioane şi cele ruseşti şi m-a cam luat cu trepidaţii. Cum poţi să îţi doreşti nişte jucării de avioane când ruşii fac avioane care dau ture în jurul ăstora? Ca să nu mai vorbesc de preţuri. Puteţi căuta pe youtube şi vă veţi criza văzând performanţele noilor tipuri de avioane de luptă ruseşti. (când mă gândesc că ăştia s-or gândi iar să se dueleze pe teritoriile altor ţări…)

Iată şi o parte din comentariul unui cititor de pe blogul lui Eufrosin, mercurie, legată doar de această problemă:  „Legat de avioane…Ati auzit de IAR 99 ? Este produs de Craiova si este fabulos..Este sub sonic, insa nu-i nevoie sa fie supersonice la suprafata tarii noastre. Viteza nu este un atu in lupta, ci manevrabilitatea si avionica, adica sistemele de ochire, radar, vedere pe timp de noapte, armament..Un IAR 99 dotat dupa ultimul ragnet costa 5 milioane de euro.., adica putin, insa acesta se poate bate parte in parte cu orice avion..Cate cumperi cu un miliard?! Umpli tara si armata cu avioane !“.

Hai să mai luăm un caz: cazarii. Au reuşit să îi facă pe cei de la Lockheed Martin să le vândă 20 de F-35 pentru 2,7 miliarde. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-approves-purchase-of-20-lockheed-martin-f-35-fighter-jets-1.308177 Chiar şi varianta asta şi tot era mai bună decât porcăria în care ne bagă clica politică.

Însă, cea mai bună variantă, de departe, mi se pare refacerea industriei aeronautice româneşti, investirea în profesionişti şi în viitorii profesionişti, precum şi plătirea acestora suficient de mult încât să rămână şi să lucreze pentru ţara lor. Şi vor lucra cu mai multă dăruire decât o fac afară. (Iar până atunci, am putea să luăm ori 24 de Gripenuri noi, ori cine ştie câte Suhoiuri).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s