Sa-i redam lui Marian bucuria de a putea merge din nou

Posted: 23 august 2010 by razvratit in ajutor

Acesta este titlul găsit la următoarea pagină de internet: http://marinikb.blogspot.com/2010/08/sa-i-redam-lui-marian-bucuria-de-putea_16.html.

„Marian este din Bucuresti si a implinit, la sfarsitul lunii iulie, 8 ani. Desi are parte de multa dragoste din partea parintilor, din pacate, nu se poate bucura de o copilarie fericita, nu poate alerga si nu poate face toate nebuniile alaturi de copii de varsta lui. Inca de la nastere a fost diagnosticat cu o boala genetica rara – osteogeneza imperfecta (maladia Lobstein).
„Boala oaselor de sticla”, cum este cunoscuta aceasta cumplita maladie, se caracterizeaza prin fragilitate osoasa – cauzata de un defect de sinteza a colagenului, principala proteina fibroasa din os.
Aceasta boala se manifesta printr-un numar mare de fracturi care duc la curbarea bratelor, a gambelor, dar mai ales a oaselor lungi (femure) si a coloanei vertebrale (scolioza sau cifoza), prin sclere albastre, prin surditate, prin retard motor si hipotrofie staturoponderala (statura si greutatea lui sunt ca ale unui copil de 2-3 anisori, el avand G = 14 kg, T = 99 cm).
Deşi a avut parte de multă grija si atentie, a suferit totusi 14 fracturi pana in prezent, 4 dintre ele necesitand interventii chirurgicale (implementare de tije). Pe femurul stang, o fractura a cedat in acelasi loc de 6 ori, este inca neconsolidata si trebuie operat iarasi. Din cauza repetatelor fracturi s-a ajuns la o incurbare a femurului si o scurtare a piciorului stang cu 3.5 cm fata de cel drept.
Cazul lui Marian a fost acceptat de un spital de copii din Montreal – Canada, pentru evaluare si interventie chirurgicala pe 16 noiembrie 2010 .
Perioada pe care trebuie sa o stam acolo este de 32-33 zile (evaluarea – interventia chirurgicala – scoaterea gipsului – controlul final). Suma de bani de care avem nevoie este estimata la 10.000 euro.
Daca pana acum putea merge, pe distante mici, pentru satisfacerea nevoilor proprii, riscul unei noi fracturi si posibila afectare a coloanei vertebrale din cauza diferentei aparute intre membrele inferioare au facut ca Marian sa nu se mai poata deplasa.
Speram si ne dorim din tot sufletul ca Marian sa poata merge, sa nu ajunga in scaunul cu rotile. Va rugam pe voi, cei ce ati aflat de acest caz, sa fiti alaturi de noi in incercarea de a-i reda baietelului nostru bucuria de a putea merge din nou.

Conturile deschise sunt:
RO58 BTRL 0430 1201 C168 17XX – Ron
RO33 BTRL 0430 4201 C168 17XX – Euro
Banca Transilvania, Sucursala Mihai Bravu, pe numele Daniela Barbu
si
RO79 BRDE 445S V331 8324 4450 – Ron
BRD, Sucursala Victoriei, pe numele Dumitru BarbuContact :
Daniela Barbu 0729.899.070,
Dumitru Barbu 0722.297.088
daniela_barbu30@yahoo.com“

La adresa menţionată găsiţi toate datele necesare.

Nu cred că suma este foarte mare pentru un număr atât de mare de români. Donaţi cât puteţi şi cât vă lasă inima de român/ă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s