hai s-o facem, tembelilor!

Posted: 27 august 2010 by razvratit in Hai s-o facem, România! (let's do it, Romania!)

De peste un an de zile sunt agasat mereu de un anumit e-mail: Let’s do it, Romania!

La început i-am dat cu flit. Nici măcar nu am vrut să citesc. De ce? În primul rând pentru că are titulatura în altă limbă. În al doilea rând, pentru că doreşte să pară un proiect modern deşi este aceeaşi Mărie de pe vremea comuniştilor, dar care poartă acum pălăria anglezismului şi capitalismului de doi bani.

Uite că azi primi un alt e-mail cu această aberaţie. Şi, de data asta, mi-am făcut timp şi mi-am pus nervii în sac şi am citit „proiectul în 10 puncte“. Am să îl preiau şi aici şi am să îl explic pe îndelete.

1) Let’s Do It, Romania! face parte dintr-o miscare internationala – „Let’s Do It, World” – inceputa in anul 2008 in Estonia si continuata in anii urmatori in Letonia, Lituania, Portugalia si Slovenia. Astfel se explica si titlul campaniei, in limba engleza. Celor care critica acest fapt, le transmitem ca adevaratul patriotism consta in respectul fata de tara, iar acesta se va vedea pe 25 septembrie. Cu alte cuvinte, sa privim dincolo de forma.Pana acum, tara care a reusit sa scoata cei mai multi cetateni la curatenie este Slovenia. Peste 270.000 de oameni au lucrat simultan in numele unui mediu si al unui viitor mai curat si mai sanatos, reusind sa curete intregul teritoriu al tarii intr-o singura zi. Romania este cea mai mare tara inscrisa in proiect, cu o populatie de 10 ori mai mare ca a Sloveniei.Principalul obiectiv al proiectului este redat de sloganul acestuia: „Curatenie in toata tara. Intr-o singura zi!”. Se au insa in vedere doar deseurile depozitate necorespunzator in arealele naturale! Nu se va face curatenie in interiorul oraselor, unde sunt companii angajate pentru a face asta.“

Din punctul meu de vedere, acest „proiect“ nu este decât un alt rahat din aceeaşi globalizare. Uite cum au devenit estonienii îmbolditorii proştilor. Dar cine a mai participat din 2008 şi până acum (deci vreo doi ani buni) la acest proiect? Doar ţări puternice şi cu răsunet, ca să zic aşa: Letonia, Lituania, Portugalia şi Slovenia. Wow… Şi, cică, aşa se şi explică titlul campaniei în limba engleză… Mda.

Apoi vine lovitura de graţie, dată de formatori de opinie bine instruiţi: „Celor care critica acest fapt, le transmitem ca adevaratul patriotism consta in respectul fata de tara, iar acesta se va vedea pe 25 septembrie. Cu alte cuvinte, sa privim dincolo de forma“.

Patriotismul ţine, într-unul dintre primele rânduri, de limbă. Dacă vorbim engleză cu siguranţă că nu ne mai putem numi români. Mai puţin dezrădăcinaţiii care se cred români, dar vorbesc, gândesc şi se comportă ca alte naţiuni.

De la bun început răsună dorinţa arzătoare a celor care au venit cu căcatul ăsta în România de a se lăuda mai târziu cu „succesurile“ lor.

Ultimul paragraf e cel mai tembel: adică, let’s do it Romania înseamnă în română Curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi… Serios??? Iar din câte îmi aduc aminte, areal nu are de a face cu oraşul, cu satul şi cu alte locuri de trăit doar al oamenilor. Iar dacă vor să folosească cuvinte pe care ei le consideră ştiinţifice (păi, la şcoala pe bani care au făcut-o nici nu ne miră), gen areal, atunci ar trebui să studieze un dicţionar explicativ al limbii române. Arealul natural va include şi satul şi oraşul şi comuna. Şi doar acestea. Pentru că, după ultimile verificări, oamenii se răspândesc în localităţi, nu în pădure sau pe câmpii… Dar, aşa cum ziceam, proiectul e doar prostire pe faţă şi nu are nimic de a face cu România.

2) Proiectul a fost initiat in Bucuresti, in septembrie 2009, de un grup de aproximativ 30 de tineri, constituit atat din membri de ONG-uri, cat si persoane fizice independente. Proiectul nu este asociat unui ONG sau unei persoane anume.In momentul de fata, in organizarea nationala sunt implicate peste 300 de persoane, la care se alatura cei peste 1000 de voluntari cartatori, media de varsta situandu-se in jurul a 30 de ani. Proiectul este sustinut si de peste 50 de ONG-uri.Let’s Do It, Romania! nu a acordat exclusivitate pe niciun plan. Si la nivel de mass-media, oricine este dispus sa implice in proiect o poate face si este incurajat sa o faca. Inainte de toate, LDIR este un proiect al Romaniei, pentru Romania.

Ţineţi minte, avem 300 de persoane şi 1.000 de voluntari.

Iar dacă cocompania asta e un proiect al României, pentru România, de ce se mai numeşte let’s do it Romania??? A, din patriotism pur…

3) Desi in centrul atentiei proiectului se afla Ziua de Curatenie Nationala, campania are o serie de obiective pe termen lung si se va desfasura si post 25 septembrie. Printre acestea, se numara imbunatatirea infrastructurii si a sistemului de amenzi, precum si responsabilizarea cetatenilor fata de mediu.In vederea atingerii acestor obiective, proiectul se desfasoara in colaborare cu autoritatile tarii, partener principal al actiunii fiind Ministerului Mediului si Padurilor.
In plus, ne dorim sa ne concetram eforturile post-25 septembrie si pe educarea copiilor inca de pe bancile scolilor, iar parteneriatul incheiat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii este esential acest sens.
Nu in ultimul rand, proiectul va aduce imbunatatiri majore imaginii tarii atat pe plan intern, cat si international. Ne vom putea mandri cu o tara curata, cu cetateni cu spirit civic si putem stabili un nou record in miscarea internationala Let’s Do It! . Let’s Do It, Romania! colaboreaza inclusiv cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.Important este si va fi in continuare si sprijinul mass-media, mediatizarea masurilor luate fiind necesara pentru constientizarea la nivelul populatiei. Nu putem pune cate un paznic la fiecare colt, dar putem arata ca amenzile exista si ele chiar se aplica!

Asta m-a dat pe spate: „îmbunătăţirea infrastucturii sistemului de amenzi“… Adică, vor face metodele de acordare a amenzilor mai bune??? Ca să nu fim maliţioşi şi să facem mişto de ei spunând că vor face străzi pentru poliţia amendatoare…

Cât despre responsabilizarea cetăţenilor… Hai să fim serioşi. Daccă ne uităm pe harta cu „mormane“ ( altă sclifoseală mâncătoare de bani de proşti) vom vedea că exact locurile unde ar trebui să se facă această responsabilizare au fost evitate cu graţie, în aceste locuri fiind o curăţenie lună (adică neagră)…

Dar, cel mai important lucru, aflăm cu cine „colaborează“ cei/cele care au venit cu căcatul ăsta la noi: ministerele Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi cel al Dezvoltării Regionale şi a Turismului… I-ote fra’, ce ministere importante şi bine educate şi-au găsit şi aceşti lupi îmbrăcaţi în blană de oaie…

Şi, la urmă, drept concluzie, altă bombă iidioţească: „putem arăta că amenzile există şi chair se aplică!“ Semnul exlamării… Adică, ATENŢIE!!! Şi bănuiec cine va fi primul/prima plătitor/toare de amenzi demonstrate şi puse în aplicare: badea sau ţaţa care aruncă gunoiul la orătănii. Că doar ţiganii şi ceilalţi cocalari nu vor fi deranjaţi din munca lor de însămânţare naturală a solului cu gunoi prin scuiparea din gură a cojilor de seminţe…

4) Proiectul nu dispune de finantari din partea statului sau din Fonduri Europene. Toti cei care lucreaza in cadrul LDIR o fac pe baza de voluntariat, iar sponsorizarile venite din surse externe sunt dedicate exclusiv achizitionarii de servicii si materiale necesare implementarii proiectului.Initial, nu se primeau sponsorizari directe in bani, dar la solicitarea unor persoane fizice si a unor companii, s-a deschis un cont dedicat: RO17RZBR0000060012551402.In plus, oricine poate face foarte o usor o donatie catre LDIR, prin sistemul e-Payment. Donatiile variaza intre 2,5 RON si 500 RON.

Necesarul de proiect, bugetul LDIR, pachetele de sponsorizare,variantele de donare precum si alte detalii de ordin financiar pot fi consultate la acest link: http://sp2.ro/donezLDIR.

Cum spuenam la punctul 2, ţineţi minte, erau 300 de persoane şi 1.000 de voluntari. Acum, brusc, pentru că prostimea uită de la gură până la mână (lucru dovedit şi de numărul mare de gâscani şi gâcane care au muşcat prostirea), toţi sunt voluntari. Cică nu e nimeni plătit din banii fraierilor/ierelor care donează. Să fim serioşi…

Însă, uitându-ne la cifrele prezentate ca buget, observăm că sunt alocaţi 1.238.307 de iepuroi. (asta pe lângă ceea ce donează fraierii şi fraierele). Pentru doar câteva grămezi de gunoaie mi se pare o sumă uriaşă. Fără să mă gândesc la cine ştie câte alte sute de mii de iepuroi au venit de la „oameni de bine“.

5) Proiectul a fost gandit in doua etape principale: cartarea si curatenia.Cartarea este o etapa necesara curateniei de pe 25 septembrie. Aceasta s-a realizat tot cu ajutorul voluntarilor si a presupus parcurgerea unor trasee alocate / judet in vederea identificarii mormanelor de deseuri depozitate necorespunzator. In urma acestei etape a fost realizata asa-numita „harta a deseurilor”, ce poate fi consultata accesand acest link: http://intranet.letsdoitromania.ro/harta/.Harta ne va indica necesarul material pentru ziua de curatenie (manusi, saci, etc.), precum si necesarul de resurse umane.

Nu in ultimul rand, harta deseurilor inseamna un semnal de alarma pentru autoritati.

Inca mai poti ajuta la completarea ei! Daca esti persoana fizica, ONG sau companie care poate sponsoriza aceasta etapa (cu GPS-uri, mijloace de transport sau combustibil) contacteaza coordonatorul din judetul tau!

Gasesti lista coordonatorilor judeteni la acest link: http://sp2.ro/coordJudet.

Aşa cum ziceam mai sus, acest proiect are ca scop doar anumite părţi din ţară. Dacă vă uitaţi pe hartă, veţi vedea că majoritatea locurilor care se doresc a fi curăţate se află în Podişul Transilvaniei, pe Valea Prahovei şi în jurul Timişoarei. Mai erau ceva locuri şi pe lângă Craiova şi Lugoj. Să credem că restul ţării e curată, că toate celelalte păduri sunt atât de curate şi frumoase că poţi umvbla desculţ prin ele. Care e scopul ascuns al cartografierii doar a acestor zone nu ştiu. Însă, pentru păcălirea proştilor/proastelor, se lansează duma că poţi ajut al completarea hărţii, dacă vrei… Adică, noi ar trebui să credem că de un an, după milioanele de mieluri trimise prin toată ţara, doar în aceste locuri s-au găsit oameni dornici de a face curăţenie… Probabil că acest proiect se adresează celor care abia acum se duc la clasa întâi, pent că este posibil să nu cunoască atitudinea altor oameni faţă de curăţenie şi civilizaţie.

De alte aspecte ale acestui punct, nu mă mai leg. Deja mi s-a fâcut iar sccârbă…

6) Oricine poate participa la curatenia de pe 25 septembrie! Este necesar insa ca fiecare participant sa se inscrie pe site.Inscrierea pe site nu este un moft. 🙂 Este important sa stim estimativ numarul de oameni inscrisi pentru Ziua de Curatenie Nationala pentru ca intregul proces sa fie bine organizat. In urma completarii formularului de inscriere vom avea o evidenta a resurselor necesare pentru 25 septembrie. In plus, voluntarii inscrisi pe site isi vor putea alege de pe Harta Deseurilor mormanele pe care vor sa le curete.Incercati sa va imaginati ziua de 25 septembrie cu mii de oameni care vor sa participe dar nu stiu unde sa se duca, cum sa se duca, ce sa faca. Haos. Prin inscrierea pe site incercam sa evitam o astfel de situatie si sa avem o actiune organizata. Cei care nu au acces la Internet se vor putea inscrie la Primariile locale, indata ce vor fi deschise punctele de informare LDIR.

Acesta este punctul clar care ne arată care sunt, de fapt, ţintele lansatorilor acestui proiect. Statistica. Fala. Prostirea în masă. Decoperirea gradului de prostie la români.

7) Inscrierea pe site se face foarte simplu si in mai putin de 5 minute.
Intra pe http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/.
Completeaza primul formular „membru – persoana de contact a echipei”.
Vei primi pe mail un cod unic de echipa.Codul il poti da mai departe prietenilor, dusmanilor, familiei sau oricui doresti sa se mai alature echipei tale. Ei vor introduce codul in cel de-al doilea formular „membru – pe baza codului unic al persoanei de contact”.”Persoana de contact” inseamna ca tu vei tine legatura cu noi si vei primi informatiile importante cu privire la organizarea zilei de 25 septembrie, urmand ca tu sa dai informatiile mai departe colegilor tai de echipa.

Ulterior, cand vei alege mormanul de gunoi, el va fi alocat practic intregii echipe. Daca te inscrii singur, vei mai „lucra” la morman alaturi de alte echipe care il vor alege. 🙂

Educarea turmei să primească ordine prin intermediul internetului. Educarea turmei să respecte ceea ce i se spune „de la vârf“. Transformarea oamenilor în animale docile, gata să facă orice acţiune tembelă atunci când lise ordonă de la centru.

8) Deseurile stranse in urma curateniei de pe 25 septembrie vor fi, in functie de caz, reciclate, coincinerate sau depozitate in gropi conforme. In urma lor, va ramane un spatiu curat si sanatos.Nu, nu suntem naivi sa credem ca dupa 25 septembrie nu va mai arunca nimeni gunoaie pe jos. Trebuie sa fim constienti insa de faptul ca gunoaiele care se afla deja prin tara nu vor disparea de la sine. Noi ne-am saturat sa traim in mizerie asteptand sa curete altcineva.

Faptul că se va strânge mizeria dintr-un loc nu va duce niciodată şi la transformarea acelui loc într-unul curat. Pentru a curăţi România e nevoie de mult mai mult decât simpla strângere a gunoaielor de prin păduri.

Ar trebui să fiţi conştienţi de faptul că acţiunea voastră nu va face deât să inducă celor care fac mizerie că se vor găsi mereu nişte idioţi/idioate care să strângă în urma lor. Acţiunea voastră e la fel de bine orientată ca şi acţiunea medicamentelor moderne. Adică, vax albina, crema puca.

9) Pentru ca acest proiect sa aiba succes avem nevoie si de ajutorul tau! Povesteste-le celor din jur de proiect si convinge-i sa ni se alature! Incepe cu Facebook, este un exercitiu bun. 🙂 Ai mai jos butonul de „Invite”. Ce zici, reusesti sa mai convingi 5 prieteni sa sustina aceasta cauza? Dar sa-i faci sa se inscrie pe site? Lasa-le un mesaj personalizat, nu „arunca” pur si simplu o invitatie. Si ei, ca si tine, au nevoie sa fie convinsi ca acest proiect merita atentia lor.Mai poti promova proiectul si adaugand un banner pe site-ul/blogul tau. Folosind twibbon-ul „I’ll do it!” pe contul tau de Twitter sau achizitionand un tricou sau o cana LDIR. Le gasesti pe toate pe site: http://sp2.ro/sustinLDIR.

Iată o metodă simplă de a răspândi idiotizarea într-o ţară. Dă-le impresia proştilor/proastelor că fac ceva bun şi te vor urma oriunde. Metoda cea mai simplă de manipulare în masă. Puţini o ştiu, pentru că doar acei puţini o folosesc. Ceilalţi sunt doar masă de manevră.

Şi ca să continuăm cu românismul acestui proiect, „Ai mai jos butonul de „Invite”“…

10) NU UITA: Let’s Do It, Romania! nu este exclusiv un proiect ECO. LDIR este in primul rand cel mai mare proiect de implicare sociala. Un proiect al celor care s-au saturat sa mai astepte sa schimbe altii ceva. Un proiect al celor care s-au saturat sa stea pe margine si sa injure sistemul. Un proiect al celor care s-au saturat sa spuna ca Romania este o tara de r***t.Pe 25 septembrie schimbarea sta in mainile noastre. In mainile fiecaruia dintre noi. Pe 25 septembrie nu sta cu ele in san. Hai sa facem din Romania o tara mai curata! Intr-o singura zi!Inscrie-te pe site: http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/ !

Şi ăştia vor să credem că ăia de înjură sistemul vor lua parte la această şaradă? Mă îndoiescc. Cât despre îmboldirea mulţimii, îndemnurile sunt preluate din aceleaşi discursuri mobilizatoare vechi (komuniste sau kapitaliste).

Şi, a spune cuvântul rahat nu e nicio ruşine. Doar fufele proaste şi fandosite mai mult decât pălăria care le strâmb şi tont pe cap pot pretinde asemenea aiurisme. Mai ziceam de cuvântul căcat, dar, de, ne-am emancipat şi la rahat…

Acest ultim punctuleţ este ceea ce se numeşte pară mălăiaţă în gura lu’ nătăfleaţă.  Cu alte cuvinte, acest proiect este doar o altă acţiune de muncă patriotică vopsită în culori alb, roşu şi albastru pentru că românul nu mai vrea să facă muncă patriotică dacă îi zici pe româneşte. Dacă îl abureşti cu englezisme, va face şi Canalul Dunăre-Marea Neagră fără să crâcnească. Va ridica o nouă Casă a Poporului fără să îi pese că nu va mai trăi să o vadă strălucind în soarele kapitalismului komunist.

Hai s-o facem, România! Hai s-o facem şi pe asta; să arătăm lumii cât de imbecilizaţi şi de netezi pe creier am ajuns în 21 de ani.

(căutătorii/căutătoarele de greşeli de dactilografie sunt invitaţi/tate să se abţină de la vânătoare. vor fi ignoraţi din oficiu. a, de asemenea, nu am mai pierdut timpul cu adăugarea de legături (de li se mai spune pe romgleză linkuri), bănuiesc că se înţelege de ce.)

Reclame
Comentarii
 1. […] by razvratit in anunţuri de râsul curcilor, boicot, băşcăreală, evenimente, românia 0 Am scris cu ceva timp în urmă motivele pentru care această campanie, internaţională ???, mim se pare o mare fâsâială, ca […]

 2. agerstress spune:

  Au uitat sa spuna cine plateste… si cat… nu, nu pe fraierii care aduna hartii ci pe baietii destepti care se ocupa cu organizarea. E vorba de munca cu norma intreaga care, evident, trebuie retribuita foarte probabil cu bani guvernamentali si.. nu putini. Din seria „haideti sa haidem” sa ne facem de lucru (nu degeaba… :-)), pacalim niste fraieri sa adune gunoaiele apoi ei se duc acasa, noi ne ducem la casierie…
  Dar cei care incaseaza de la aproape oricine cumpara ceva taxa de mediu de ce nu se ocupa de acest mediu??? Unde se duce taxa de mediu??? In „asfalt”? (cu ghilimele deoarece pana si acela este un asfalt fictiv). Si de cand asfaltul (chiar si fictiv) face parte din mediu???
  Oare cat timp vor mai exista fraieri pe pamantul romanesc?

  • razvratit spune:

   Până când se vor educa. Până când vor pune mâna pe carte în loc să rupă tastele căutând pizdipoance şi pidziponci pe internet. Până când vor învăţa că fără educaţie te poate păcăli oricine, indiferent cât de jmecher sau harfistă te crezi.

   O naţie needucată reprezintă cea mai bună masă de manevră. Şi, din păcate, o naţie needucată este sortită pieirii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s