Sărmanii profesori (bine, mulţi dintre ei habar nu au pe ce lume trăiesc, darmite să ne mai educe şi odraslele) s-au trezit cu salariile reduse, că, de, aşa a cerut FMI. Dacă stăm bine şi ne uităm prin presă vedem că România nu mai e condusă de Băsexu şi toată şleaehta lor precum şi tot neamul lor cel adormit, în frunte cu ei, ci de FMI. FMi zice, FMi cere, FMI ne învaţă, etc.

Iar profesorii, cică, din lipsă de bani la buget, s-au trezit cu puţinul pe care îl luau împuţinat.

Între timp, jegurile umane aflate în conducerea tuturor departamentelor ţării îşi văd liniştiţi de treburi. Cu aceiaşi bani ca înainte de reducere, sau chiar cu salariile mărite. Păi, cine-mparte, parte-şi face. Ca o paranetză, când Muc cel Mic a vrut să taie 25% din salariile angajaţilor BNR-ului (ştie cam toată lumea ce clanuri îşi fac veacul călare pe aurul nostru), FMI-ul a tras de sfori şi mUE l-a urecheat pe dinozaurul bondoc, iar salariile au rămas la fel. Cel puţin aşa credem noi.

Să revin. Ieri, într-o linişte mormântală, a fost aprobată legea prin care FINANŢAREA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI PRIVAT PREUNIVERSITAR SE VA FACE DE LA BUGET… ACELAŞI BUGET CARE A TĂIAT SALARIILE PROFESORILOR DE LA INSTITUŢIILE DE STAT. Citiţi mai multe aici.

Manevra e clară, doar cei acoperiţi cu smoală pe ochi, cu tampoane de tren în urechi şi cu câlţi în loc de creier nu văd şi nu aud şi nu înţeleg. Dacă facem un calcul sumar ne speriem de câţi bani se pot face din vinderea pe mai nimic a tuturor şcolilor de stat (unul dintre puţinele lucruri rămase de dat pe un boţ de cârnaţ cu E-uri). Şi câţi sse vor face din cedarea şcolilor şi liceelor unor „oameni de afaceri cinstiţi“…

Ţineţi minte un lucru: duşmanii neamului îşi educă odraslele la fel ca acum 2.000 de ani (mă refer la severitate), fără să se plângă cineva de drepturile copilului… (dreptul de a nu învăţa) Cei needucaţi au fost, sunt şi vor fi mereu foarte uşor de manipulat, de păcălit, de adormit.

Anunțuri
Comentarii
  1. […] ipocrizie, libertate, minciuni grosolane, naţionalitate, românia, terorism, tragedii 0 Scriam ieri despre măgăriile „aleşilor“. Mi se pare o dovadă de nesimţire […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s