mai vechi şi mai noi

Posted: 21 septembrie 2010 by razvratit in anunţuri de râsul curcilor, conspiraţii, crime, educaţie, evenimente, imbecilitate, ipocrizie, minciuni grosolane, naţionalitate, românia, ştiri

– Scriam cu ceva timp în urmă despre prostia care se numeşte foarte româneşte „Let’s do it, Romania!“. Şi prezentam acolo cam ce vor să facă, ce resurse au şi câţi/câte proşti/proaste au fost păcăliţi/păcălite. Iată că acum se dau fetele pe faţă: cică luni erau înscrişi 50.000 de voluntari din 39 de judeţe… păi asta înseamnă aproape toată ţara. Iar din câte îmi aduc eu aminte, erau doar câteva judeţe care aveau „mormane de gunoaie“… şi îmi aduc aminte că erau în căutare de voluntari… deşi aveau foarte mulţi înscrişi…

Apoi, fetele coordonatoare ne anunţă că au primit 20.000 de iepuroi de la diverşi sponsori… Citind din nou pagina respectivă, observ că bugetul pe care îl aveau acum ceva timp depăşea 1,2 milioane de iepuroi… E adevărat că nici 20.000 nu sunt de aruncat… Doar trebuie curăţaţi şi ei, nu?

Şi ca toată treaba să fie cât mai idioată, tot fetele anunţă voluntarii că, deşi „mare parte din nevoie sunt acoperite“, ar fi bine să îşi aducă mănuşile şi sacii, preferabil de 120 de litri… iar mâine le vor spune să îşi aducă şi roaba şi furca şi grebla şi papa şi beutura… şi vineri le vor spune că vor putea să vină frumos cu ţoacla sau să ia un taxi în grup, pentru că ei nu mai au bani…

Însă, românii sunt teribili de botanişti. Pun botul la orice tâmpenie cu sforăituri sferto-docte.

– O ştire, două traduceri, două tiitluri. Din păcate, nu am avut timpul necesar să caut materialul, însă acesta apare, cică, pe două ziare electronice: Daily Express (un fel de Can-can britanic) şi Telegraph (probabil aşişderea).

Ştirea: explozii în universul apropiat pământului.

Titlurile: Adevărul: Exploziile solare ar putea distruge Europa. Dezastrul se va produce în 2013, Mediavax: Iranul şi Coreea de Nord ar putea detona o armă nucleară în spaţiu.

Ce au de fapt în comun aceste două ştiri? Faptul că există pericolul ca în 2013 să aibă loc explozii solare extrem de puternice. Iar ştirea este preluată din discursul doctorului Liam  Fox, care este de fapt Secretar de Stat la Ministerul de Apărare al Marii Britanii şi nu Ministrul Apărării cum pretinde Mediavaxul (păi de aia îi şi spun Mediavax).

Traducerile sunt diferite. Pe Adevărul aflăm că Anglia, Coreea de Nord şi Iranul vor fi cele care vor fi cel mai puternic afectate, în timp ce Mediavaxul (care am impresia a devenit unul dintre promotorii prostiei şi inculturii, că de pregătirea celor care scriu acolo ar fi prea multe de spus) pretinde că Acelaşi doctor a anunţat că Iranul şi Coreea de Nord ar putea detona o bombă nucleară în spaţiu pentru a paraliza reţelele (şi nu reţeaua de …, cum apare pe Mediavax) de transporturi, electricitate şi comunicaţii ale englezilor…

Oricum ai privi-o, ştiirea e cel puţin ciudată. De ce ar fi doar Anglia, Iranul şi Coreea de Nord cele mai afectate? Cum ar fi posibil aşa ceva? Apoi, dacă tot e vorba (din punctul de vedere al propagandei) că Iranul şi Coreea de Nord vor avea probleme mari în 2013, pen’ce se mai strofoacă ei acum să pornească răzbelu’, când în 2013 se vor putea duce liniştiţi cu arcul pe umăr şi vor ocupa ambele ţări în juma de zi? A, pentru că lumea se termină în 2012, am uitat… :))

Apoi, cum ar ptuea trimite Iranul şi coreea de Nord o rachetă care să poarte un focos nuclear în spaţiu fără să fie detectat de miile de sateliţi? Adică, chair se dau aşa de gol? Şi de unde vor face aceste două ţări de fonduri pentru a construi o asemenea rachetă? Apoi, cum o vor face împreună??? Vor trimite fiecare câte o jumătate de rachetă cu catapulta şi le vor lii cu prenandez în aer???

Ăştia ori sunt tâmpiţi, ori chiar cred că toată lumea e tâmpită…

– Ziceam eu mai demult că România nu mai decide nimic în ceea ce o priveşte. Că totul este decis de alţii, printre care şi FMI-ul. E, uită că Băsexu ne aprobă: Bugetul Romaniei trebuie aprobat de Comisia Europeana

Aşa că, degeaba ne mai căznim noi să îi facem să înţeleagă că hainele murdare se spală în casă şi nu în mijlocul străzii. Ei înţeleg doar legea numărului din calculatorul băncii. Degeaba ungurii ne dau lecţii de patriotism, nemernicii din fruntea ţării ne fac de râs în faţa întregului glob.

Îmi aduc aminte iarăşi de declaraţia extrem de nesimţită a Băsexului care spunea că el trece prin criză cu fruntea sus şi că vrea ca toţi românii să facă la fel… Şi îmi aduc aminte de cât l-am înjurat şi cât i-am dorit să ajungă şi el ca nea Vasile sau tante Aglaia să nu aibă bani de medicamente, de pâine, de o cană de lapte (chiar şi pasteurizat) şi abia apoi să se laude cât de sus ţine el fruntea trecând prin criză. Şi dacă tot o mai are sus, să îi tăiem din pensia de 500 de lei încă 25% şi să scoatem medicamentele gratuite şi pe cele compensate şi să îi tăiem şi subvenţiile pentrnu încălzire şi să îi luăm şi posibilitatea de a se duce în pădure (care e pământul ţării, al românilor) şi să culeagă ceva frunze, ciuperci, etc., pentru vreo zeamă care să îl întremeze… tot cu fruntea sus va trece prin criza pe care nu a fost în stare să o alunge?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s