ce se mai întâmplă prin lume.

Posted: 6 Octombrie 2010 by razvratit in ştiri

– Ai fost „pe-afară“, ţi-ai luat un ceas de 10 parale care imită un Blancpain, să zicem, şi ajungi cu el la graniţă. Dacă ar fi să credem că ăia şi alea de caută prin valize după cadouri (pentru ei, bineînţeles) ar ştii cum să deosebească un Blancpain adevărat de unul fals, sau chiar şi un Fossil adevărat de un fals, te-ai trezi cu ceasul luat, cu amendă şi, de ce nu, cu citaţie la mititica. Sau, ai cumpărat orice alt produs, ştiind sau nu că este un fals. Sunt multe magazine autorizate care chiar vând asemenea produse pentu cei care vor să impresioneze, dar nu au „material“.

Nu ştiu exact care sunt pedepsele pentru aceste pretinse infracţiuni, însă treaba e deja pusă la cale. http://www.mediafax.ro/economic/aproape-40-de-state-aproape-de-un-acord-impotriva-piratarii-drepturilor-de-autor-si-marcilor-7442026

Având în vedere faptul că, de cele mai multe ori, nu ţi se spune adevărul când cumperi ceva, mi se pare stupid, absurd şi inuman să îl/o pedepseşti pe cel/cea care a cumpărat produsul şi nu pe cel/cea care l-a vândut.

– Eu ştiam că Institutul Cantacuzino este închis. Cel puţin, de la ultima ştire din care aflam că nu mai are voie să producă niciun vaccin nu am mai auzit vreo altă ştire care să ne spună că ar fi primit din nou autorizaţie de producţie.

Însă un articol din Mediavax ne arată că institutul are de gând să producă din nou vaccinuri împotriva… gripei… Nu se mai foloseşte sintagma „gripă porcină“, ci cea de gripă sezonieră, dar ni se anunţă cî în acestea este introdusă şi o tulpină de gripă porcoasă. http://www.mediafax.ro/social/institutul-cantacuzino-produce-un-milion-de-vaccinuri-antigripale-7442520

Aşa că, nu folosiţi nici vaccinurile produse anul acesta de Institutul Cantacuzino. De fapt, nu folosiţi niciun vaccin. Într-adevăr, aceasta este o altă încercare de a pune pentru vecie institutul pe butuci. Cine poate fi în spatele acestei tărăşenii? Cu siguranţă tot cei care au fost şi înainte.

– Un material excelent despre minunatele iaurturi probiotice găsiţi pe blogul lui Eufrosin. Aflaţi acolo că acele bacterii care vă sunt prezentate ca fiind super-bune pentru stomacele copiilor sunt de fapt bacterii care se găsesc în flora vaginală, în rect şi în tractul uro-genital. Aflaţi că aceastea nu au nicio legătură cu flora stomacală. Aflaţi că sunt şi alte produse concepute special pentru flora vaginală care conţine acelaşi tip de bacterii.

Aflaţi, dacă mai e nevoie, că nu tot ce se vede şi aude din spatele sticlei este şi adevărat. Citiţi cărţile vechi dacă vreţi să vă documentaţi. Ridicaţi-vă din starea de amorţeală pe care v-aţi bucurat s-o lepădaţi în decembrie ’89, dar în care aţi căzut în secunda următoare.

– Prezentam pe vechiul blog, parcă, o traducere a unui material din wiseup journal în care se arăta că guvernul Marii Britanii doreşte să folosească oamenii pentru a urmării alţi oameni. De fapt, pentru a crea „starea normală“ de a urmări alţi oameni fără să ai vreo mustrare de conştiinţă.

Prima dată ţi se dau în „supraveghere“ diverse locuri în care există posibilitatea apariţiei unor infracţiuni. Iar tu, cetăţean/cetăţeană destoinic/ă a societăţii, dacă  vei semnala cu promptitudine aceste acte, vei primi până într-o mie de lire sterline pe lună. Privind din acest punct de vedere totul sună în regulă. http://www.reuters.com/article/idUSTRE6943YJ20101005?feedType=nl&feedName=usoddlyenough Această schemă a intrat în vigoare săptămâna aceasta.

Însă ţinând cont de faptul că Anglia doreşte instituirea unei reţele de supraveghere în casă a oamenilor, folosind aceeaşi şaradă a criminalităţii, toată treaba începe să pută de la o poştă. Nu este greu să ne dăm seama care este scopul, pe termen îndelungat, al acestei acţiuni. Având în vedere că, actualmente, aproape nimeni nu se mai teme de o cameră de luat vederi, oamenii vor fi obişnuiţi, pe viitor, să nu se mai ascundă de cei din spatele camerelor de luat vederi nici în cele mai intime momente. Iar aceasta ar fi ţinta acestui sistem de supraveghere continuă a oricărui/oricărei cetăţean/cetăţene.

– Marea lansare a primei rachete româneşti a fost, se pare, un alt fâsâit patetic. Acel sistem, denumit impropriu rachetă, a ajuns până la 40 de km, după care a dispărut în apele Mării Negre…

Pe lângă convenienţa acestui fapt, păutem să mai observăm anumite nereguli în raportul afişat pe go4it, preluat de pe site-ul ARCA. Se zice, la un moment dat, că balonul care transporta sistemul a ajuns la 14 km, viteza maximă a acestuia fiind de 120 km/h. Având în vedere că viteza medie în acest caz este de 21 de km/h, apare întrebarea: cât a zburat balonul cu 120 de km/h???

Apoi, ni se spune că datele primite prin radio au „confirmat traiectoria perfectă a zborului, cu o eroare de numai 800 m faţă centrul zonei de siguranţă LRD Helen“… Păi dacă la o distanţă de 14 km ei au avut o „mică abatere“ de 800 de metri, la distanţa medie Pământ-Lună, de 384.402 de km, abaterea s-ar ridica la nu mai puţin de 7.688 de km… Iar raza Lunii are doar 1.738 de km… Ceea ce înseamnă că trec cu mult pe lângă Lună…

Mai apoi aflăm că de la 14 km a ajuns la 40 de km în 30 de secunde… Ceea ce înseamnnă o viteză medie de 3.120 de km/h… Hhmmm… Cam mare viteza pentru un sistem firav ca cel din imaginile de pe site-ul menţionat. Fără să mai spunem că viteza maximă ar fi trebuit să depăşească cu mult dublul vitezei medii, ţinând cont de acceleraţie şi deceleraţie. (iar în poze nu se văd duzele vreunui motor serios de frânare).

Cu alte cuvinte, alţi bani, alltă distracţie. Bineîneţeles, cum spun postacii ONG-ului, banii nu vin de la guvern. Însă vor fi crezuţi doar de cei care ori nu au citit articolele anterioare şi comentariile aferente, ori au uitat ce au citit.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s