cum gargarisesc firmele de publicitate când munca lor dă greş

Posted: 14 octombrie 2010 by razvratit in anunţuri de râsul curcilor, ATENŢIE!!!, atitudine, boicot, conspiraţii, crime, dreptate, educaţie, evenimente, imbecilitate, ipocrizie, minciuni grosolane, naţionalitate, românia, sănătate, terorism

Am scris deunăzi despre „campania de rebranduire a ROM-ului“, produsă de MacCann Erickson. Aceasta a considerat că ciocolata „nu comunică suficient de bine cu consumatorul“ şi a schimbat drapelul românesc de pe ambalaj cu cel american. Marămite, nu se vindea suficient de bine.

A urmat un val de vocalize ale românilor, etichetate de mass-media, dar mai ales de firma MacCann ca fiind ale naţionaliştilor. Sau, cel puţin, ale românilor care nu îşi găseau înainte vocaţia de naţionalişti…

Iată că pe paginademedia apare un material prin care se doreşte prostirea şi mai abitir a românilor deja prostiţi de cireada imensă de firme de publictate, care, spre ruşinea lor, în loc să ajute la promovarea produselor naturale, sănătoase, ajută tocmai produsele pline de chimicale.

Deci, ce spune MacCann despre această campanie de comunicare? Că a fost, de fapt, un artificiu de marketing… Hai mă, serios? V-aţi luat-o peste bot iar acum aţi întors-o ca la Buzău.

Se arăta clar în sloganul de acum o săptămână că MacCann-ii doresc să prostească românii să creadă că ROM este o ciocolată nouă, diferită, probabil, mult mai bună, şi care merită cumpărată mai abitir. Prin afirmaţiile lor de acum nu fac decât să transmită românilor să nu cumpere această ciocolată care este de fapt aceeaşi ciocolată pe care o cunosc de atâta timp.

Şi aceasta s-a şi întâmplat. În loc să crească vânzările produsului, marea campanie temebelă a MacCann-ului nu a făcut decât să le reducă. Pentru că nu puţini sunt cei care au declarat că nu o vor mai cumpăra niciodată, cu toate că o cumpărau înainte.

Totuşi, prostia MacCann-ului a dus către ceva bun: oamenii şi-au dat seama cât de uşor pot fi manipulaţi prin tot soiul de reclame. Apoi, şi-au dat seama că, de cele mai multe ori, produsul nu se schimbă, ci doar eticheta sau amlajul. Iar preţul exorbitant pentru această scchimbare îl plătesc tot ei. Şi nu în ultimul rând, oamenii şi-au dat seama că în loc să se bucure de un produs natural, ei bagă la ghiozdan un produs pretins românesc fabricat cu sumedenie de chimicale. Pentru că mult mai mulţi români s-au uitat curioşi (crezând că vor descoperi ROM-ul ne-chimicos) pe ambalaj şi au văzut ciorchinele de chimicale pe care aruncă banii munciţi cu greu.

Reclame
Comentarii
 1. zamolxus spune:

  răzvrătit
  am uitat să-ţi spun: nu e nevoie să publici comentariul meu. poţi să-l treci cu vederea. ar fi bine doar dacă ai învăţa ceva din el. atîta tot. oricum nu uita să-ţi cumperi un dicţionar român – latin. doar aşa ca să mă poţi corecta din cînd în cînd.
  numa’ bine!

 2. zamolxus spune:

  „rebranduire” – cuvînt pur românesc. e o greşeală sau o traducere slabă din engleză? eşti greşit bă băiete! e expresie din Ardeal. cînd faci afirmaţii greşite. nu are de-a face cu nimic cu limba engleză. îţi baţi joc de limba română, scriind cu  din A, greşit şi acceptînd regulile impuse de masonerie, împotriva legilor fonetice, morfologice, etimologice şi istorice.
  în plus introduci cuvinte corcite, englezisme cu forme morfologice româneşti, dar acuzi pe alţii de astfel de aiureli nejustificat. se cheamă: demagogia lupului moralist.
  conştient sau inconştient participi alături de masonerie la sluţirea limbii romîne, la pocirea ei, la batjocorirea şi mutilarea ei. „somnul raţiunii crează monştri”. vezi Goya.
  crezând e crezînd vine de la a crede vine teoretic de la latinescul credere care nu conţine nici-un A. a rîde vine de la latinescul ridere. rînd vine de la a rîndui. latina nu are aşa ceva. cît vine de la quam (teoretic). te parafrazez: cît de uşor pot fi oamenii manipulaţi prin tot soiul de reclame, în cazul acesta de hotărîri (a hotărî pur românesc de la hotar) aberante nefondate ştiinţific de nici-un fel. de fapt se bazează pe incultură şi ignoranţă.
  îţi propun să-ţi cumperi un dicţionar ieftin român – latin, dacă tot suţii înpreună cu Academia că ne tragem din romani şi insişti să scri cu  din A. cel puţin consultă-l chiar dacă nu cunoşti latina, şi nu te mai lăsa prostit sau manipulat cum spui.
  întîmplat nu întâmplat vine de la a se întîmpla, întîmplare. în limba latina nu există. forma e total diferită. vînzările nu vânzările. vine de la latinescul venditio, vînzător – venditor. decît la fel ca şi cît.
  ar mai fi doar săptămînă şi atîta timp în latină tandiu sau quamdiu, care să zicem că ar fi un a, deşi celelalte forme din latină nu prezintă a medio-silabic. şi săptămînă care în latină e hebdomas, deci nu e corespondent.
  te citez din nou: „Iată că pe paginademedia apare un material prin care se doreşte prostirea şi mai abitir a românilor deja prostiţi de cireada imensă de firme de publictate”. dar tu nu te laşi prostit de cireada de masoni din Academie! în schimbi te agăţi de un român vehement, căruia vrei să-i arăţi că greşeşte atît cu limba cît şi cu istoria, cînd tu de fapt nu ai nici cele mai mici noţiuni de istorie şi lingvistică.

  tu îţi rîzi (ridere) de limba română, nu îţi râzi de limba română, împreună cu masonii. îţi baţi joc de ea împreună cu ei din necunoaştere, dar în schimb cauţi să mă corectezi pe mine. cred că aşa cum am spus confunzi adversarii pentru că nu-i cunoşti.
  despre împestriţarea cu englezisme stîlcite cu terminaţi româneşti sau prost folosite (artificiu de marketing), care înseamnă altceva decît presupune contextul, nici nu doresc să mai discut. un singur lucru aş dori să te mai atenţionez, şi anume: greşelile de dactilografie – încearcă să ai mai puţine la articole. la comentarii nu contează, dar la articole da. ăsta e un sfat prietenesc.
  despre corectarea limbii pe care o folosesc eu, crede-mă că sînt oameni mult mai competenţi decît tine cu care eu am contacte. dacă era ceva de corectat mă atenţionau deoarece sînt şi prieteni nu numai profesori sau doctori în lingvistică sau istorie. dar conform teoriilor tale astfel de oameni nu trebuie să existe, deoarece nu e nevoie de intelectuali, nu numai de nobili, aşa că pe tine părerea lor nu te interesează deoarece ei nu muncesc ca tine.
  numa’ bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s