De multe ori auzim despre nenumăratele grupuri şi grupuleţe de aşa-zise feministe,în fapt misandre, care luptă pentru tot soiul de drepturi închipuit neavute ale femeilor. Iar din aceste adevărate trupe de circ fac parte şi o mulţime de bărbaţi, care, sincer mă întreb, nu ştiu ce caută în tagma noastră.

Dar când vine vorba despre reala discriminare a bărbaţilor, pentru simgurul motiv că sunt bărbaţi, nimeni nu ridică glasul. Nimeni nu face nicio demonstraţie. Mult prea puţine femei, comparartiv cu numărul bărbaţilor care susţin grupuşoarele sus-menţionate, susţin cauza acestor. Motivul e simplu: dacă eşti prost, atunci trage la jug. Din păcate, oamenii îşi doresc, în marea lor majoritate, să nu muncească deloc, dar să stea cu curul în puf i să aibă tot ce le doreşte … imbecilitatea.

În România, speranaţa de viaţă a unui bărbat este cu 5-7 ani mai mică decât cea a unei femei. Motivele? Nenumărate, fără să pot trece peste acelaşi motiv stupid, care este băgat de fiecare dată în faţă atunci când vine vorba de banii comuni, conform căruia bărbatul e stâlpul familiei. Dar doar din acest punct de vedere. Pentru că dacă bărbatul doreşte să îşi arate stâlpicia şi în alte aspecte este etichetat imediat cu titulatura de misogin, cercopitec, înapoiat, omul-cavernelor, etc.

De când cu efeminarea în masă a bărbaţilor, „graţie“ nenumăratelor ambalaje de plastic (că de, sunt mai uşoare pentru mâinile fragile ale femeilor…) care conţin bisfenol A şi o grămădenie de ftalaţi, aceştia sunt cooptaţi din ce în ce mai des în „treburile gospodăreşti“. Este adevărat că sunt unii cărora le şi place, iar eu sunt exemplul prim. Mai sunt şi bărbaţi, şi nu puţini, care îşi iau concediu paternal. Este adevărat că e cam aiurea, dar dacă are loc după perioada de alăptare (apropos, câte femei mai alăptează în ziua de azi?) totul este în regulă.

Având acest tablou în faţa ochilor, putem doar să credem (în prosita noastră) că oamenii înţeleg că nu poţi munci la fel de mult ca cei/cele care trăiesc mai mult ca tine. Da, există şi „norocul“, sau „soarta“. Dar aceasta nu trebuie să fie un criteriu atunci când stabileşti cine şi cât munceşte.

Bărbaţii au şanse mai mici de a ajunge la o vârstă înaintată, dar vor fi forţaţi să munceacă mai mult până ce vor putea răsufla, oarecum, uşuraţi. Pentru că discriminarea sexuală din România nu are limite. Vor fi obligaţi să muncească până ce îşi vor da obştescul sfârşit, nebucurându-se de banii pe care îi plăteşte pentru pensie. (Ideea că cei care muncesc acum plătesc pentru a-i ţine în spinare pe cei care sunt pensionari este falsă, este o aberaţie scornită cu scopul de minţi masele de oameni şi de a înlesni furturile din buzunarele noastre.) Degeaba mai plăteşti, ca bărbat, grămadă de pensii, dintre care şi unele facultative obligatorii, că tot nu vei apuca să te bucuri de acei bani.

Practic, ţi se dau mai puţini bani acum, ca bărbat, păcălindu-te că vei primi mai mult… niciodată… când vei fi în groapă… la paştele cailor. Iar alţii fac maţul gros şi râd de tine.

Anunțuri
Comentarii
 1. Catalliin spune:

  Corect spus! ,,,cineva are de cistigat di toata excrocheria si nedreptatea asta in care se impune ca barbatul sa munceasca mai mult decit femeia desi ajunge sa ‘crape’ mai repede decit ea..si nu spun asta ca pe un afront adus femeilor nu sunt misogin (n-am fost niciodata) ci vreau sa spun ca acei cineva care hotarasc aceste nedreptati au de cistigat anume chiar banii barbatilor care cotizeaza la pensie si nu ajung sa-i mai pupe

  • razvratit spune:

   Nu eşti misogin dacă spui ceva împotriva femeii/lor. Misogin/ă se numeşte o persoană care urăşte femeia. La fel cu misandru/ă (care înseamnă persoană care urăşte bărbatul).

   Pe lângă ceea ce ai exemplificat cum foarte bine mai ţine cont de continuarea unuia dintre cele mai vechi (şi fără pauză) război: cel între sexe. Din asta se câştigă mult mai mult într-o zi decât banii cotizaţi de toţi bărbaţii la un loc, timp de un secol. Gândeşte-te că mare parte din comerţul de orice tip se bazează pe această duşmănie şi aici mă refer în special la ţările în care limba oficială este engleza, dar şi la o mulţime de alte ţări care au preluat (la fel de uşor şi de aiurea) acele obiceiuri tâmpite americacane.

 2. WW spune:

  NU SUPORT BARBATII DIN MULTE MOTIVE !!!!!
  ii urasc!

 3. sof spune:

  interesant articol

 4. dr.Lecter spune:

  Nu suport femeile!!!
  In afara de mama si de Ioana. Nu m-am inteles niciodata cu femeile, si nu ai sa ma gasesti nici macar din intamplare in vreo organizatie care militeaza pentru drepturile femeilor. Nu din frustrare, ca slava Domnului, chiar arat a femeie, a una adevarata, dar nu sunt eu cu femeile. Asa ca eu nu sunt pentru discriminarea intre sexe, nici in favoarea barbatilor, nici in favoarea femeilor. poate sunt un pic de moda veche, si recunosc autoritatea, pasul inainte pe care tre sa-l faca barbatul. nu sunt supusa, doamne fereste, ca dau si eu la fel de tare ca barbatii si sar cu clantza, dar asta e alta poveste. barbatul e barbat si femeie e femeie. au locuri distincte si la fel si atributii

  • razvratit spune:

   Nu e vorba de a suporta sau a nu suporta femeile (sau bărbaţii, după caz). E vorba de o inegalitate cruntă, iar singurul lucru, de foarte mult bun simţ pe care l-ar fi putut face cei care hotărăsc cine şi când moare ar fi fost să decidă măcar pentru o vârstă egală de muncă. Pentru că nu văd care ar fi fost problema dacă decideau, în condiţiile actuale, pentru o perioadă mai mică în câmpul muncii pentru bărbaţi şi una mai mare pentru femei. Dar ca să nu se işte discuţii aiurea, măcar una egală.

   Ştiam care e părerea ta despre femei. Din punctul meu de vedere, femeile care sunt cu adevărat femei nu prea suportă tagma lor.

   De modă nouă sunt doar cei care nu respectă pe cei din jur.

   Cât despre locurile pe care le au şi atribuţiile lor, cei care ne decid destinele îi învaţă, în special pe cei mici, că nu există diferenţe şi că toţi sunt la fel. Da, sunt la fel din foarte multe puncte de vedere, poate mai multe decât îşi dau şi ei seama. Dar tocmai aceste puncte de asemănare fac şi diferenţa atunci când ajung la maturitate. Şi, din păcate, atât femeile, cât şi bărbaţii au uitat lucurul cel mai important, acela că ssuntem fiinţe complementare şi că trebuie să ne ajutăm unul pe celălalt pentu a putea trăi bine împreună.

   Dar din această luptă stupidă dintre sexe au foarte mult de câştigat unii şi altele şi nu au de gând să renunţe la ea cu una, cu două.

   Poate te muţi şi tu pe wordpress, să pot să mă abonez şi la blogul tău.

 5. […] Discriminarea sexuală continuă în România Tue Nov 30, 2010 15:26 pm De multe ori auzim despre nenumăratele grupuri şi grupuleţe de aşa-zise feministe,în fapt misandre, care luptă pentru tot soiul de drepturi închipuit neavute ale femeilor. Iar din aceste adevărate trupe de circ fac parte şi o mulţime de bărbaţi, care, sincer mă întreb, nu ştiu ce caută în tagma noastră. Dar când vine vorba despre […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s