Acum ceva vreme exista un cantautor care avea „tupeul“ de a face mișto de oricine era anti-român.

A murit în pușcărie, după ce a ucis vreo patru persoane, beat fiind la volanul mașinii proprii. Se spune că a murit de inimă rea, din cauza faptului că a ucis niște oameni ca urmare a excesului său. Din acest punct de vedere, consider că foarte puțini oameni sunt în stare să regrete atât de mult o faptă atât de gravă.

Însă omul respectiv a fost unul dintre marii cântăreți ai sărmanei noastre țări. Nu avea vreo voce teribilă, de 7 octave precum cea a lui Mercury, dar avea mesajul care îți intra în suflet chiar dacă erai de piatră.

Acel om se numea VALERIU STERIAN.

Sunt extrem de multe cântece din repetoriul său care sunt potrivite titlului acestei însemnări. Pentru moment am ales câteva. Celor care vor avea plăcerea să le asculte mă înclin.

Al doilea pentru seara aceasta este următorul (din păcate, pentru nu știu ce motiv, nu am putut să încarc direct din calcul meu…):

Vali Sterian: Măi…

Anunțuri
Comentarii
 1. baricada spune:

  Să trăieşti! Vin cu câteva precizări, dacă-mi permiţi, eram în anii ăia în facultate şi, ca un fan al lui Sterian, urmăream pe cât posibil cât mai multe evenimente de-ale lui… Neoficial, participase la o întâlnire cu cei pe care, prin muzica lui, şi el îi propulsase într-un fel la putere: amicii din Convenţie. Le-ar fi reproşat atunci (făceam practică la „Dreptatea”), şi pe bună dreptate, că nu pentru situaţia controversată a anilor 98 – 99 militase timp de mai bine de 7 ani, le-ar fi adus în vederee oamenilor problema studenţilor, a securiştilor şi comunistoizilor ce infiltraseră PNŢcd-ul, apoi testamentul moral al lui Coposu… Plus multe altele… S-a lovit de zidul de nesimţire oportunistă al celor ce se treziseră atunci că au frâiele ţării. A realizat că totul fusese în van şi-a plecat. De băut, a băut puternic, nu se ştie exact dacă acolo, în Lăptăria lui Enache sau în altă parte
  Şi-acum vine chestia oficială: s-a urcat băut la volanul BMW-ului său roşu şi a luat-o pe bulevard. Pe Magheru, mergând pe banda a 4 a, a dat de un dop de circulaţie cauzat de un autobuz care, cu totul neregulamentar circula pe banda cu pricina. A vrut să depăşească prin dreapta autobuzul, şoferul de RATB a tras în acelaşi moment de volan, tot către dreapta (deşi ar fi trebuit să circule pe prima bandă!!), a urmat un acroşaj din care vehicolul de persoane a trecut pe contrasens… Potrivit politiştilor, şoferul autobuzului nu a frânat, iar pe contrasens magaoaia a ciocnit trei autoturisme Dacia şi s-a oprit într-o scară de bloc unde a strivit doua persoane şi a rănit uşor alte câteva…
  Deci pe Magheru, moartea a venit din autobuz. Cu toate astea, pentru că nişte tâmpiţi din presa vremii au socotit c-ar fi mişto să acuze tratamentul preferenţial acordat lui Sterian de potentaţii vremii, „Puterea” s-a gândit să se scoată niţel la nivel de imagine şi l-a băgat la bulău preventiv pe Sterian… Pentru ce? Pentru că acroşase, beat la volan, un autobuz ce circula neregulamentar pe bulevard…
  De aici încolo totul e istorie… Sterian trecuse deja prin două preinfarcturi aşa că nu ştiu dacă nu l-a ucis tocmai indiferenţa celor pe care i-a adus la guvernare în ’96…

  • razvratit spune:

   Să trăiești și tu! Vorba-ceea: toată lumea să trăiască, numai noi să nu murim… :))

   Da, acum mi-aduc aminte de parte cu autobuzul, însă nu auzisem toate aceste dedesubturi. Și îmi aduc aminte și de faptul că trecuse prin două preinfarcturi. Dar rămâne posibilitatea ca durerea lăsată de implicarea să zicem involuntară a lui în această omucidere să fie cea care i-a cauzat infarctul.

   Este condamnabilă urcarea la volan sub influența alcoolului, oricine ai fi și oriunde te-ai afla. Nu încerc să îl apăr pentru această meteahnă. Probabil că dacă nu ar fi făcut-o ne-ar fi bucurat încă auzul cu alte și alte cântece, pentru că material ar fi avut grămadă. Dar există și posibilitatea, ca să fim paranoici…, ca toată povestea să fi fost aranjată de tocmai aceia pe care îi blagoslovise cu ceva timp înainte, când încă îi considera amicii săi.

   Din păcate, foaret mulți oameni devin teribil de nesimțiți atunci când se simt puternici și cu putere decizională. Sterian era făcut din altă plămadă.

   Îți mulțumesc pentru precizările prețioase. Nu cred că mi-aș fi adus aminte de ele (cele pe care le știam).

 2. Avea un soi de tristete pe chipul lui… Si muzica lui imi parea trista… dat mi-a invelit tineretea…
  adm

  • razvratit spune:

   Și mie îmi pare tristă o parte din muzica sa, dar sunt destule cântece suficient de vesele încât să îți revină bucuria în suflet când le asculți. Mă bucur că vă place Sterian.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s