program militar SUA menit să influențeze discuțiile internaute și să răspândească propagandă pro-americacană

Posted: 18 martie 2011 by razvratit in ATENŢIE!!!, atitudine, conspiraţii, educaţie, Irak, Iran, libertate, masonerie, minciuni grosolane, naţionalitate, terorism

Armata SUA construiește un program care îi va permite să manipuleze în secret site-urile sociale, precum Facebook și Twitter, folosind identități false pentru a influența conversațiile pe internet și pentru a răspândi propaganda pro-americană.

Unei corporații californiene i s-a acordat un contract cu Centrul de Comandă al SUA (CCSUA, sau Centcom, în engleză), care supraveghează operațiunile armate ale SUA din Orientul Mijlociu și Asia Centrală, pentru a dezvolta ceea ce este denumit ca „serviciu de management al identității pe internet“, care va permite unui angajat sau unei angajate al/a armatei SUA să controleze până la 10 identități separate răspândite pe tot globul.

Proiectul a fost comparat de către experții web cu încercările Chinei de a controla și restricționa libertatea cuvântului pe internet. Este posibil ca criticii să se plângă că acesta va permite armatei SUA să creeze un consens fals în conversațiile de pe internet, să atace și izoleze opiniile nedorite și să sufoce comentariile sau rapoartele care nu corespund propriilor obiective.

Descoperirea faptului că armata SUA dezvoltă personalități online false – cunoscute utilizatorilor/toarelor de site-uri de socializare ca „păpuși din câlți“ – poate încuraja, de asemenea, alte guverne, companii private și organizații non-guvernamentale să facă același lucru.

Contractul cu CCSUA stipulează că fiecare identitate online falsă trebuie să aibă un trecut, o istorie și detalii de suport convingătoare și că până la 50 de controlori/loare alfați/flate în SUA ar trebui să fie capabili/le să opereze identitățile false de la locurile lor de muncă „fără teama că ar putea fi descoperiți de adversarii sofisticați“.

Purtătorul de cuvânt al CCSUA (Centcom), comandantul Bill Speaks, a spus:

— Tehnologia susține activități de blog strict secrete pe site-uri care sunt în alte limbi decât cea engleză pentru a permite CCSUA-ului să contracareze propaganda extremistă violentă și cea a inamicilor din afara SUA.

El a mai spus că nicio intervenție nu se va face în limba engleză, pentru că va fi împotriva legii „să se adreseze audienței SUA“ cu ajutorul unei asemenea tehnologii și că orice folosire a site-urilor de socializare în limba engleză de către CCSUA a fost întotdeauna atribuită în mod clar. Limbile în care se vor purta discuțiile vor include araba, farsi, urdu și pașto.

Odată realizat, programul va permite personalului armatei SUA, care va lucra non-stop într-o anumită locație, să răspundă conversațiilor incipiente de pe internet cu un număr de mesaje pe Facebook, însemnări pe bloguri, mesaje pe Twitter, mesaje în așa-numitele camere de discuții și alte intervenții, toate coordonate. Detaliile contractului sugerează că această locație va fi baza aeriană MacBill, lângă Tampa, Florida, baza Comandamentului Operațiilor Speciale ale SUA.

Contractul cu CCSUA (Centcom) cere ca pentru fiecare controlor/loare să fie asigurat un „server privat virtual“ aflat în Statele Unite și altele care să apară ca fiind în afara SUA pentru a lăsa impresia că identitățile false sunt persoane reale aflate în diferite părți ale globului.

Contractul pretinde, de asemenea, „mixarea traficului“, amestecând folosirea internetului de către identitatea cotrolorului/loarei cu folosirea internetului de către alte persoane din afara CCSUA-ului în așa manieră încât să poată oferi „o acoperire excelentă și o negare solidă“.

Contractul pentru identități multiple se crede că ar fi fost acordat ca parte a programului numit Operațiunea Vocea Credibilă (OVC, sau OEV, în limba engleză), care a fost dezvoltat prima dată în Irak ca armă psihologică împotriva prezenței pe internet a suporterilor al-Qaida și a altor persoane care erau împotriva forțelor coaliției. De atunci, se presupune că OVC s-a extins într-un program de 200 de milioane de dolari (200.000.000 dolari) și se crede că a fost folosit împotriva jihadiștilor din Pakistan, Afganistan și Orientul Mijlociu.

OVC este văzut de către comandanții superiori ai armatei SUA ca un program anti-terorist și anti-radicalizare vital.

În alocuțiunea în fața comitetului serviciilor armate a senatului SUA de anul trecut, generalul David Petraeus, comandantul de atunci al CCSUA-ului, a descris operațiunea ca un efort „de a contracara ideologia și propaganda extremistă pentru fi siguri că vocile credibile din regiune sunt auzite“. El a mai spus că obiectivul armatei SUA era de „a fi alături de adevăr, în primul rând“.

Succesorul lui Petraeus, generalul James Mattis, a declarat în această lună în fața aceluiași comitet că OVC „susține toate activitățile asociate cu degradarea declarațiilor inamicului, inclusiv abordarea discuțiilor pe internet și capacitățile de distribuție ale produselor pe internet“.

CCSUA a confirmat că a fost acordat un contract de 2,76 milioane de dolari (2.760.000 dolari) firmei Ntrepid, o corporație nou formată, înregistrată în Los Angeles. Nu va divulga însă dacă există mai multe proiecte în derulare sau nu și nici nu va discuta despre orice alt contract legat de acesta.

Nimeni de la Ntrepid nu a fost disponibil pentru a oferi vreun comentariu.

În alocuțiunea sa în fața comitetului senatului, generalul Mattis a spus:

— OVC urmărește să distrugă recrutarea și antrenarea sinucigașilor/șelor cu bombe; să le refuze raiuri sigure adversarilor noștri; și să contracareze ideologia și propaganda extremistă. El a mai adăugat că CCSUA lucrează alături de „partenerii noștri de coaliție“ pentru a dezvolta noi tehnici și tactici pe care SUA le-ar putea folosi „pentru a contracara adversarii din domeniul cibernetic“.

Potrivit raportului inspectorului general al departamentului de apărare a SUA în Irak, OVC a fost condus mai mult de forțele multinaționale decât de CCSUA.

Întrebat dacă vreun/vreo angajat/ă a armatei britanice a fost implicat/ă în OVC, Ministerul Britanic de Apărare a declarat că „nu a putut găsi nicio dovadă“. Ministerul a refuzat să spună dacă a fost sau nu implicat în dezvoltarea programelor de management de identitate, spunând că „nu facem niciun comentariu referitor la capacitatea cibernetică“.

OVC a fost discutat anul trecut la o adunare a specialiștilor în arme electronice, în Washington, DC, la care un angajat important al CCSUA a declarat delegaților că scopul acestuia este de a „transmite mesaje extrem de importante și de a contracara propaganda adversarilor noștri“.

Managementul indentităților de către armata SUA ar putea fi subiect de proces dacă ar fi folosit împotriva cetățenilor SUA, unde mai multe persoane implicate în impersonare falsă (păpușile de câlți) au fost trimise în instanță.

Anul trecut, un avocat din New York, care se dădea drept un om de știință a fost condamnat la închisoare după ce a fost condamnat pentru „impersonare criminală“ (???) și furt de identitate.“ http://www.guardian.co.uk/technology/2011/mar/17/us-spy-operation-social-networks?CMP=EMCGT_180311& Este pusă legătura și în exercițiul 8.

Urmează câteva întrebări legate de legile britanice, care nu sunt importante pentru români. Pentru noi sunt importante legile noastre și cât de mult ne pot ele apăra, în cazul unei adevărate justiții, de asemenea acte și falsuri.

Dar mai importantă este cunoașterea acestor acțiuni și neuitarea lor, astfel încât să ne putem apăra de ele.

Comentarii
 1. eufrosin spune:

  Bininteles ca e vorba doar de combaterea extremistilor violenti, care vedeti voi, sunt violenti in vorbe, apoi in fapte….cam ca si Anders Breivik care activa pe net, pana a trecut la fapte rele. Bineinteles ca politiei si serviciilor secrete norvegiene asta nu e-a ridicat nici o spranceana. De fapt politia chiar a declarat ca il urmarise pentru o vreme, dar l-au abandonat, caci cu constituia vre-un pericol.

  Acum,propaganda efectuata prin softuri automatizate pe net, ii va combate pe acesti extremisti, ni se spune, iar daca nu sunteti extremisti, sunteti neaparat de partea aducatorilor democratiei, precum in vremuri nu demult apuse. La experiente vechi, mijloace noi.

 2. […] Iar banii pe care ar fi trebuit să îi bage în refacerea sistemului medical românesc îi dau sistemului pe care și l-au croit pentru a îi susține prin presă. Acele  identități false care manipulează tot. https://razvratit.wordpress.com/2011/03/18/program-militar-sua-menit-sa-influenteze-discutiile-intern… […]

 3. exoligu spune:

  Aşadar, stimaţi bloggeri autentici, să pornim în căutarea păpuşilor de câlţi. Altfel spus, cum deosebeşti un fals blogger de unul autentic? Veriga slabă, în opinia mea, constă în numărul postărilor şi comentariilor. Dacă depăşeşte un prag e clar că nu e blog de plăcere, ci la comandă. Poate să fie o companie şi nu neapărat o armată, dar pentru noi totuna este! Voi ce părere aveţi.

  • razvratit spune:

   Așa este. Numărul materialelor publicate este clar un semn al unui program care se află în spatele acelui blog. Numărul comentariilor, dar mai ales natura lor și direcția lor ar trebui să dea de gândit oricui are ceva mai mult de două cute pe materia cenușie dintre urechi.

   Cea mai bună metodă este ignorarea. Nu răspundeți, nu îi băgați în seamă, iar dacă își fac intrarea pe blogurile normale, dați-le cu flit. Însă nu încetați să verificați ceea ce scriu, dacă e vorba de bloguri așa-zis personale. Este o altă măsură de siguranță pentru noi, cei care suntem alcătuiți din carne și oase.

   Numai bine și mulțumesc pentru citirea materialului precum și pentru comentariul inteligent.

 4. andrei mituca spune:

  preocupari basinoase pentru basinosi…
  adm

  • razvratit spune:

   de ce dracului v-a băgat wordpress-ul la mesaje nedorite??? foarte ciudat…

   da, așa e, dacă altceva nu au în cap, se ocupă cu mizeriile de care sunt în stare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s