Foarte puțin lume a aflat, cred eu, despre mișcarea RATB-ului de a scoate biletele de hârtie și de a obliga oamenii să folosească carduri pentru orice călătorie. Și mai puțini au aflat că, în timp, oamenii vor fi obligați să folosească telefoanele mobile sau cardurile bancare pentru a-și plăti călătoriile prin distrusul București.

Nimeni nu se alertează, nimeni nu face nicio manifestație, nimeni nu cere RATB-ului renunțarea la această măsură „democratică“. Dar RATB-ul își vede de treabă.

Dacă vrei să cumperi bilet, mai ales după ora 15, cred, nu mai găsești. Pe geamul cilindrului în care se vinde călătoria cu RATB-ul stă scris de mână: „Nu mai avem bilete. Doar încărcări pe card“… Sau ceva asemănător.

Dacă întrebi femeia sau, rareori, bărbatul care șade în partea cealaltă a baricadei afli că se dau DOAR 50 DE BILETE PE ZI!!! Pentru că după 1 mai vor să nu mai existe posibilitatea de a călători cu RATB-ul fără ca stăpânii să nu știe pe unde te duci, cât timp zaci în autobuz, cât curent consumi cu tramvaiul, etc.

Cu alte cuvinte, RATB-ul îți lasă liberul arbitru de a alege să folosești cardurile sau de a fi amendat/ă. Pentru că suntem într-o țară liberă și democrată…

Reclame
Comentarii
 1. Marina spune:

  Ehh ,atunci ma intelegi .Merci pentru parere !

 2. Marina spune:

  Ai dreptate. Dar stii cum e ,mai greu cu practica 🙂

 3. Marina spune:

  Nu ştiu ce are .La setări totul e ok. Poate o mai ia razna câteodată :))

  • razvratit spune:

   posibil. am încercat din nou, tot nu merge. am să încerc și mai târziu. dacă nu va merge îți las mesajul aici… deși e cam aiurea…

  • razvratit spune:

   mda, deci tot nu pot să scriu nimic la tine.
   ca atare, îți las mesajul aici pentru însemnarea de pe 26 aprilie:
   „nu cred că „trebuie“ să uiți o iubire. învață ce e de învățat, indiferent de cât de multă durere sau fericire a produs. dar păstreaz-o în locul în care ai închis-o pentru că e parte din tine.

   toate cele bune.“

 4. Marina spune:

  Foarte puţini sau deloc .Îmi plac etichetele pe care le-ai pus : imbecilitate, prostie cruntă , românia .Nimic mai adevărat .

 5. Marina spune:

  Starea asta de adormire chiar şi atunci când li se bagă pe gât lucruri pe care nu le vor sau pe care le urăsc o pot numi (ca să sune mai sexy) adaptare .Sau „acceptăm orice „. Nu-i bai ,foarte puţini au curajul de a spune nu.

  • razvratit spune:

   eu o numesc frică. frică, în primul rând, de gura lumii. abia apoi de eventuale constrângeri ale societății, de strângeri cu ușa, de violențe verbale sau fizice, etc.
   degeaba câți au curajul de a spune nu, pentru că vor fi etichetați de cei care impun și de toți și toate fricoșii/coasele ca fiind primitivi, necivilizați, neevoluați, retardați, etc.

   referitor la subiectul în cauză, câți vor avea curajul să ceară RATB-ului să renunțe la această constrângere, riscând căderea în ridicol sau chiar penalități în cazul în care sunt prinși/se fără card?

 6. Marina spune:

  Suntem într-o ţară liberă ,deci eşti liber să fii pro…ăăă…liber. În România cam aşa stau treburile ,deci nu mă mai miră nimic .Ştii cum se spune ,restul de cancan .

  • razvratit spune:

   de mirat, nici pe mine nu mă mai miră. mă miră doar că oamenii rămân în starea de adormire chiar și atunci când li se bagă pe gât lucruri pe care nu le vor sau pe care le urăsc. motivele? „câte bordeie, atâtea obiceie“…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s