ce vrem noi, răzvrătiţii

Având în vedere faptul că până acum nu am spus clar şi răspicat ce anume dorim noi, cei răzvrătiţi, considerăm că a venit momentul s-o facem. Această pagină nu este definitivă, ci este locul de pornire.

Şi pentru că este foarte greu de discutat în cadrul unei singure pagini, iată că am făcut mai multe păginuţe ( :)) ), pe categorii. Este posibil ca acestea să se tot schimbe, mai ales conţinutul lor, mai ales în urma discuţiilor cu ceilalţi cititori.

Este, de fapt, o invitaţie la dialog, dar un dialog constructiv. Contrele şi plăcerile fiecăruia nu duc la nimic bun pentru mulţime. Scopul este ca ţara să scape de corupţie, hoţie, jecmăneală şi alte rele care şi-au găsit locul aici.

Ţelul nostru este de a scoate România din groapa în care a fost afundată în ultimii 300 de ani şi repunerea ei pe locul pe care îl merită. Cu alte cuvinte dorim:

– scoaterea ţării din ghearele tuturor organizaţiilor care ştiu doar să ceară (şi cer mult), cum ar fi: UE, NATO, FMI, tot soiul de bănci, alte cluburi, organizaţii şi comiţii cu interese străine neamului nostru.

– refacerea industriei şi agriculturii ţării.

– refacerea sistemului medical.

– refacerea sistemului de învăţământ.

– refacerea sistemului poliţienesc.

– refacerea sistemului judecătoresc.

– refacerea sistemului energetic.

– refacerea sistemului de comunicaţii şi transport.

– refacerea spiritului sportiv al neamului.

Însă trebuie schimbată mentalitatea tuturor celor care îşi doresc acelaşi lucru cu noi. A fi cetăţean român nu este un drept ci o onoare. Iar celor care nu îşi doresc să fie români să le fie luată cetăţenia şi să fie expulzaţi din ţară.

Oamenii nu trebuie să aştepte ca cineva anume să vină în fruntea lor şi să-i conducă, ci trebuie să înţeleagă că trebuie să fie uniţi în cuget şi în simţiri. Iar cei care îi înşeală vor fi traşi la răspundere imediat, pentru că a fi responsabil/ă de soarta ţării va fi cea mai mare onoare care poate fi acordată cuiva. (imunitatea este o aberaţie la adăpostul căreia s-au aciuat toate viperele care nu au nicio legătură cu România).

Ţara să aibă trei preşedinţi, maxim 15 miniştri, şi 25 de parlamentari. Legile să fie discutate în parlament şi oferite naţiunii spre aprobare. Aprobarea să se facă cu cel puţin 75% din numărul persoanelor cu drept de vot. Cel/cea care a propus legea respectivă va fi direct răspunzător/oare pentru succesul sau eşecul legii, înţelegând că eşecul acesteia duce automat la excluderea din viaţa politică pentru totdeauna a acelei persoane.

La conducerea ţării trebuie să vină doar oameni care pot dovedi că sunt inteligenţi, că sunt altruişti, că sunt gata să îşi dea viaţa pentru neamul românesc, că pun înaintea intereselor proprii interesele ţării. Modul în care să se facă această evaluare este simplu: compunerea unor teste de inteligenţă şi de cultură generală, discuţii publice cu anumite personalităţi bisericeşti care pot „citi“ o persoană, expunerea intenţiilor în faţa poporului şi depunerea jurământului prin care acea persoană îşi oferă trupul şi spiritul naţiunii române.

Salariile celor care au grijă de destinele românilor să nu depăşească trei salarii de director de companie de stat.

Poporul român este statul român, iar statul român s-a săturat de minciuni, furt, demagogie şi nesimţire crasă.

Statul român nu mai vrea să dea bani pentru nimic particularilor. Statul român ştie că îşi poate crea instituţiile care să execute ceea ce îi trebuie statului român. Statul român face afaceri cu particularii doar atunci când le vinde produse sau servicii. În cadrul produselor nu intră clădirile, terenurile, apele, munţii şi pădurile statului. Nu intră nici industria, agricultura, sistemul energetic, sistemele medical, de învăţământ, poliţienesc, judecătoresc şi de transport ale ţării.

Resursele ţării vor fi administrate doar de oameni incoruptibili, altruişti şi care sunt trup şi suflet pentru ţară. Resursele ţării nu aparţin decât întregului popor român. Bunurile statului aparţin statului şi nu pot fi cedate unor persoane particulare sub niciun motiv. Bunurile statului care sunt cedate acum vor fi luate înapoi de stat, iar vinovaţii vor plăti pagubele. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu resursele ţării.

Pământul țării, bunul cel mai de preț al României și ceea ce definește locul numit România, trebuie naționalizat. Nimeni nu are dreptul de a se juca cu pământul țării, făcând avuție pe seama lui. Cine dorește să îl muncească îl poate arenda de la stat, cu plata unei sume care nu poate depăși salariul minim la stat.

Suntem de părere că putem cere doar dacă oferim, adică trebuie oferite românilor condiţiile propice pentru a trăi, pentru ca apoi să putem cere ca aceştia să lucreze pentru ţară.

Iar pentru aceasta este nevoie de:

– salarii şi pensii oneste şi corelate cu munca depusă, pensiile fiind calculate sub forma unor procente din suma pe care persoana respectivă a plătit-o pe timpul angajării.

– drumuri pe care oamenii să se poată deplasa cât mai rapid şi mai în siguranţă.

– căi ferate sigure şi de viteză mare.

– instituţii care să împrumute persoanele care îşi doresc mai mult decât confortul de bază. Instituirea unei bănci de stat care să acorde împrumuturi doar pentru români

– recalcularea impozitelor şi taxelor persoanelor fizice şi juridice, astfel încât acestea să reflecte realitatea românească.

– construirea unui sistem de impozitare care să ia mai mult de la cei bogaţi decât de la cei săraci. Instituirea unui sistem prin care cei nevoiaşi să fie scutiţi de anumite taxe şi impozite.

– adoptare unor legi noi, clare, cu pedepse clare şi fără marje şi fără portiţe de scăpare. Un sistem care să nu permită posibilitatea interpretării.

– adoptarea legii lustraţiei conform căreia toţi/toate cei/cele care au avut relaţii de lucru cu fostul regim comunist de represiune, sub o formă sau alta, precum şi neamurile şi urmaşii lor şi ai neamurilor până la generaţia a II-a inclusiv să nu fie admişi în eşicherul politic sub nicio formă. Conducerea ţării trebuie curăţată de orice elemente care ne-ar putea readuce la ceea ce nu îşi doreşte nimeni. De asemenea, cei/cele care s-au perindat pe la conducerea ţării (preşedinţie, guvern, parlament, primării, etc.) în anii de după lovitura de stat din ’89, vor fi consideraţi ca foşti activişti de partid şi vor intra sub incidenţa legii.

– recunoaşterea imediată a meritelor tuturor eroilor neamului şi repunerea lor acolo unde le este locul.

– rescrierea istoriei neamului aşa cum a fost, din punctul de vedere al românilor.

– aducerea tezaurului din Rusia şi cererea către statul Izrael de a returna sumele donate de statul român în contul aşa-zisului holocaust românesc.

– readucerea în patrimoniul statului a tot ce a existat înainte de lovitura de stat din ’89, precum şi pedepsirea celor care se fac vinovaţi de întrăinarea lor.

– pedepsirea tuturor celor care au furat ţara în toată perioada de după lovitura de stat din ’89.

– pedepsirea tuturor celor care au vândut ţara în toată perioada de după lovitura de stat din ’89.

– pedepsirea tuturor celor care au contribuit, chiar şi prin neimplicare, la afundarea ţării în groapa în care se află acum.

– redeschiderea ocnelor de sare, pentru a putea crea locuri de muncă pentru cei care trebuie „răsplătiţi“ pentru efortul lor de a fura şi vinde ţara.

– scoatearea din alimentaţie a tuturor chimicalelor, precum şi a organismelor modificate genetic, prin interedicţie legiferată prin lege.

– scoaterea în afara legii a oricăror forme de intruziune în intimitatea personală a cetăţenilor, cum ar fi cărţile de identitate, paşapoartele şi carnetele de conducere care conţin cip-uri.

– scoaterea din viaţa de zi cu zi a tuturor chimicalelor, în special a bisfenolului A şi a ftalaţilor şi a chimicalelor care se aruncă pe ogoare, în ape şi în aer.

– diminuarea cât mai rapidă a poluării, în special cea din marile oraşe.

– electrificarea tuturor localităţilor din ţară.

– asigurarea cu apă potabilă a tuturor localităţilor din ţară.

– curăţarea apelor ţării de orice substanţă dăunătoare vieţii.

– refacerea ecosistemului din Delta Dunării.

– readucerea în posesia statului şi refacerea tuturor sistemelor de transport actuale (metrou, linii orăşeneşti, linii preorăşeneşti, CFR).

– construirea de locuinţe de stat de calitate pentru cei care au nevoie.

vârsta de pensionare de 55 de ani, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Cine doreşte să câştige mai mult la pensionare, poate opta pentru a rămâne în câmpul muncii până la maxim 60 de ani.

– limba română este limba oficială a statului român. Educaţia se va face în limba oficială a statului. Limbile minorităţilor vor fi recunoscute ca atare de către statul român. Vor fi interzise inscripţiile bilingve.

– steagul României este cel actual la care se adaugă stemele Moldovei, Ţării Româneşti şi Ardealului. Acesta este singurul steag care poate fi arborat, purtat şi afişat în România. Alte steaguri ale altor naţionalităţi vor putea fi afişate doar în cazul competiţiilor sportive.

– teritoriul României este indivizibil şi inalienabil. Pământ românesc vor putea cumpăra doar românii. Ceilalţi vor putea să îl concesioneze pe cel mult 25 de ani, cu posibilitatea de înnoire a contractului la terminarea acestuia, precum şi cu dreptul statului de a înceta concesionarea dacă cel/cea care concesionează aduce orice tip de prejudicii statului român.

– eliminarea TVA-ului. În România nu există taxă de comerţ.

– fiecare persoană, fizică sau juridică, îşi va plăti impozitul pe care îl datorează pentru sumele pe care le câştigă. Acest lucru se va face prin dovedirea cu documente a sumelor scrise în formulare. Documentele (chitanţe, bonuri, etc.) vor fi eliberate doar de stat, pe baza unui formular separat. Nu vor exista cheltuieli deductibile. Persoanele fizice vor plăti impozit pentru diferenţa care rămâne din suma pe care o încasează minus sumele pe care le cheltuiesc pentru traiul de zi cu zi. În aceasta se includ cumpărăturile de orice tip, plăţile de întreţinere, precum şi orice altă plată pe care o poate demonstra cu documente. Un cumpărător poate refuza marfa cumpărată dacă cel/cea care o vinde refuză să emită document de vânzare-cumpărare.

– în pieţe vor avea voie să vândă doar producătorii. Aceştia vor trebui să dovedească faptul că au teren şi că acesta este cultivat. Producătorii din pieţe vor fi obligaţi să emită chitanţe în trei exemplare: – 1 pentru sine, 1 pentru persoana care cumpără şi 1 care va fi introdus de persoana care cumpără în cutia special amenajată de la ieşirea din piaţă.

– toţi ocnaşii/ocnaşele vor avea acelaşi regim. Aceştia vor lucra 10 ore, cu pauză fixă de o oră. Ucigaşii vor avea regim special, prin aceea că vor lucra 12 ore cu aceeaşi pauză fixă de o oră.

– orice mutilare sexuală, de orice tip, va fi interzisă prin lege. Cei prinşi că vor face asemenea întreprinderi vor fi condamnaţi la 10 ani de ocnă.

– avortul va fi interzis prin lege în România.

– educaţia sexuală va începe de la vârsta de 14 ani şi va fi făcută o dată pe lună de un/o profesor/oară şi un călugăr sau preot. Oricine lipseşte de la această oră, afară de cazurile extreme (spitalizare, invaliditate, etc.) va fi pedepsit cu scăderea a două puncte a notei la purtare. Astfel, nimeni, în special fetele şi femeile, nu va putea spune că nu a ştiut cum să se protejeze de o sarcină nedorită.

– ora de morală va fi săptămânală. Ea va cuprinde educarea morală a tinerilor şi va fi făcută de un preot sau călugăr. Având în vedere posibilitatea existenţei în clase a unor tineri aparţinând altor religii, aceştia se vor rezuma la a discuta şi întipări în minţile tinerilor acele dogme care duc la creşterea sănătoasă, din punct de vedere moral, a vlăstarelor patriei. Aceştia vor trebui învăţaţi să nu fure, să nu ucidă, să nu mintă, să nu îşi dorească ceea ce nu au decât dacă pot obţine pe cale cinstită, să îşi respecte părinţii şi bunicii, să îşi respecte ţara, să îi iubească pe toţi cei din jurul său, să îi ajute pe cei aflaţi la ananghie, să fie cinstiţi, să fie corecţi, să nu discrimineze pe nimeni, etc. Oricine lipseşte de la această oră, afară de cazurile extreme (spitalizare, invaliditate, etc.) va fi pedepsit cu scăderea cu patru puncte a notei la purtare.

– nota la purtare reprezintă primul criteriu de trecere a anului şcolar. Dacă nota la purtare este mai mică de 6, elevul/eleva va fi declarat/ă repetent/ă.

– statul va ajuta fiecare nou-născut şi nu pe părinţii acestora. Ajutorul va consta în scutece, pe cât posibil fabricate din fibre naturale (in, bumbac), alimente naturale pentru pruncii până la împlinirea vârstei de patru ani, precum şi manuale şcolare pentu toată perioada de până la intrarea la facultate.

– statul va oferi posibilitatea femeilor gravide ca după a cincea lună de sarcină să intre în concediu de maternitate plătit cu 90% din media salariilor pe ultimile 12 luni pentru media de sub 1.500 de lei (inclusiv) şi cu 75% din media salariilor pe ultimile 12 luni pentru media de peste 1.500.

– statul oferă prin lege posibilitatea oricărui părinte de a-şi lua concediu de îngrijire a copilului de 1 an, după trecerea primului an din viaţa copilului, timp în care mama va fi cea care va primi concediu maternal plătit cu aceleaşi sume ca mai sus. Plata concediului de îngrijire a copilului va fi calculată identic cu cea pentru concediul maternal.

– în cazul în care copilul nu doreşte să sugă, sau mama nu are lapte, se poate apela la o dădacă. În oricare din aceste două cazuri, suma pe care o va primi mama va fi de 80% şi, respectiv, 65% din mediile de pe ultimile 12 luni, pentru palierele arătate mai sus.

– statul garantează prin lege dreptul oricărui părinte care a primit concediu pentru îngrijirea copilului, precum şi pentru femeile care au avut concediu maternal, de a fi reangjat pe poziţia pe care a avut-o înaintea concediului şi cu aceeaşi remuneraţie.

– problema teritoriilor româneşti aflate în stăpânirea altor ţări, precum şi problema Republicii Moldova se vor soluţiona doar cu acordul celor care locuiesc în acele locuri. Consider că orice român îşi doreşte ca ţara lui/ei să fie întregită, aşa cum ne-a lăsat-o Carol I. Am pus aici o hartă a României aşa cum era ea în 1913:

– pedeapsa cu moartea este interzisă prin lege. Nicio fiinţă umană nu are dreptul de a ucide vreo fiinţă umană. Ucigaşii/ucigaşele vor fi condamnaţi/te la ocnă grea pe viaţă.

– pentru a diminua dorinţele unora de a face rău, orice răufăcător/răufăcătoare, va fi făcut de râs în faţa mulţimii, prin legarea la stâlpul infamiei şi posibilitatea celor din public de a-l/a o ocărî. De asemenea, doar elevii care sunt declaraţi repetenţi din cauza notei la purtare vor fi legaţi la stâlpul infamiei din curtea şcolii.

– ştim că românii sunt oameni harnici şi gospodari. Astfel, munca acestora este la fel de bună cu a oricărui alt om de pe pământ. Lăsarea leului în voia valurilor făcute de şacali înseamnă bătaie de joc la adresa românului şi a muncii acestuia. Ca atare, leul va fi egal cu cea mai puternică monedă din lume, iar salariile românilor vor fi corelate cu salariile din acel stat. (cazul în care cea mai puternică monedă este lira sterlină: 1 leu = 1 liră sterlină. Celelalte cotaţii se fac în funcţie de aceasta, dar în aşa fel încât românii să nu poată fi prejudiciaţi. Salariul minim va fi egal cu salariul minim din Marea Britanie.)

– Taxa de răspundere auto obligatorie va fi plătită către stat. Cuantumul acesteia va fi stabilit de către populaţie, iar taxa va rămâne fixă. Reparaţiile auto se vor face doar în service-urile de stat, care vor avea acorduri speciale încheiate cu toate mărcile prezente în România pentru continuarea garanţiei în cazul în care au fost efectuate reparaţii la service-uri de stat prin RCA. Reparaţiile se vor face cu piese originale, aparţinând mărcii respective.

Reclame
Comentarii
 1. Ned. spune:

  Observ totusi ca nu se spune nimic in legatura cu strainii care vin aici in special non-europenii care tind sa se se stabileasca si sa prolifereze in voie si care probabil in curind vor deveni inlocuitori ai celor de nationalitate pur romaneasca…de ce???????????????????????

  • razvratit spune:

   pentru că nu m-am mai gândit și la asta. am să scriu curând și despre asta.

   ideea e simplă, totuși: dacă vrei să devii român/ă și vrei să te dedici acestei țări, atunci vei avea toate drepturile, dar și obligațiile care decurg din această onoare.

 2. Catalliin spune:

  Cum ramine cu curvele neamului(romancele) pentru a le opri de la perpetuarea cu strainii respectiv ‘mujahedinii/babuinii’ din lumea araba si antropoidele din africa precum si alte specimene??????…pentru ca degeaba vrei sa creezi o tara perfecta daca cresti in batatura niste depravate ordinare care transforma societatea pura romaneasca intr-un babilon format din familii mixte cu alte religii si alte obiceiuri care nici macar n-au origini europene…
  Oare pentru asa ceva s-ar putea gasi leac???????????????…iar daca nu atunci eu zic ca degeaba mai incercam sa luptam ca sa facem ceva ,pentru ca nu vom reusi niciodata.

  • razvratit spune:

   Te aștept cu o propunere. Și nu doar în ceea ce îi privește pe cei pe care îi numești babuini (o adevărată demonstrație de creștinism…), ci și celelalte neamuri cotropitoare.

   • Catalliin spune:

    Dupa cum se stie barbatii acestui neam li s-au pus pe cap cam toate obligatiile si indatoririle posibile fatza de acest popor .
    Sunt obligati sa plateasc pentru aproape orice ,chiar si cele nefacute de ei,sunt obligati sa moara ca prostii pe front in caz de razboi chiar si daca in prezent stagiul militar nu mai este obligatoriu,sunt obligati sa plateasc pensii alimentare copiilor care poate cei mai multi dintre ei nu si i-au dorit sau au fost santajati sentimental de catre femei.
    In general cam toate oalele se sparg in capul lor ,ajungind sa fie priviti cu suspiciune si chiar blamati de catre romance daca sunt vazuti umblind pe starda de-o toarta cu vreo femeie din alta natiune sau rasa
    Si toate aceste in timp ce boarfele feminine ale neamului traiesc si se reproduc cu babuini si antropoide din alte ‘specii’ ,foarte multe aducindu-si tot familionul mixt si colorat in Ro si traind dupa bunul placa fara sa mai aiba nici o obligatie si indatorire fatza de aceste neam .
    Practic traim intr-un matriarhat ordinar in care proprii fii ai neamului sunt obligatri sa slujeasca strainilor care sunt alesi de catre romance sa devina stapinii acestui neam.
    Astfel ca propuneri din partea mea ar fii mult in primul rind de ordin legislativ prin care oricit de bizar ar parea ,ar trebuii sa impuna anumite obligatii si indatoriri fatza de parasutele neamului romanesc care curind vor transforma tara intr-un pasalic turcesc sau colonie arabeasca.
    Ca legi pro natiune, cred ca ar trebuii sa luam exemplu cel mai bun cele ale Chinei .
    Interzicerea catelelor autohtone sa se casatoreasca cu barbatii straini(din motive demografice),interzicerea chiar si a emigrarii acestora din tara,impunerea de obligatii si indatoriri in egala masura si a femeilor in situatile de partaj,divort ,ingrijirea al copilului, impunerea si obligativitatea femeilor de a participa la razboi in caz de mobilizare generala si deci in situatia in care tara se afla in stare de razboi (sa luam exp catiuselor de la rusi) si incamulte altele…..
    Si inainte sa raspundeti acestui coment v-as intreba un singur lucru; V-ar comvenii ca in caz de razboi voi barbatii romani sa muriti pe capete pe front asemeni animalelor de sacrificiu care nu au nici o valoare, asta in timp ce ficele neamului stau la adapost si-si traiesc muza alaturi de ‘printii’ lor arabi,turici ,africani si alte neamuri..?????…..
    Considerati ca este normal sa fiti tratati ca niste animale de abator si sa va sacrificati pentru strainii ce au fost alesi de ‘doamnele’ acestui neam sa va inlocuiasca????/

    • razvratit spune:

     Ai foarte mare dreptate în aproape tot ce ai scris mai sus. Există, însă, acea parte în care nu ai dreptate (cel puțin, din punctul meu de vedere): nu poți obliga pe nimeni să își aleagă perechea. Poți condiționa păstrarea cetățeniei (cu toate drepturile și OBLIGAȚIILE care decurg din aceasta) de îndeplinirea anumitor reguli.

     În rest, răzbelul e o crimă. Oricum ai lua-o. Nu există crime de război, victime nevinovate sau alte asemenea aberații. Soldații nu sunt niște ne-oameni care pot fi uciși, mutilați, torturați, etc., doar pentru că așa vor cei care își bat joc de ei, iar civilii, de cele mai multe ori doar femei, niște persoane care trebuiesc scutite de orice violență…

 3. […] speranţa manifestată cel puţin la nivel declarativ de tot mai mulţi concetăţeni de a vedea o schimbare din temelii a clasei politice româneşti şi dorinţa de a se implica personal în acest sens într-o acţiune […]

 4. agerstress spune:

  „Persoanele fizice vor plăti impozit pentru diferenţa care rămâne din suma pe care o încasează minus sumele pe care le cheltuiesc pentru traiul de zi cu zi”
  – La cat stiu eu romanul de inventiv nu va mai plati niciunul nici un impozit ca va avea grija sa cheltuiasca pana la ultimul banut „pentru traiul de zi cu zi” (teoretic nu exista limite pentru lux) 🙂 . Nu sunt un fan al taxelor si impozitelor dar daca sumele incasate astfel de catre stat sunt folosite cu responsabilitate spre folosul si siguranta Romaniei si in interesul poporului roman, atunci sunt justificate si necesare.
  Problema cheltuielilor deductibile s-a mai pus dar este extrem de dificil si de costisitor pentru stat de pus in practica (daca 20000000 de cetateni ar veni trimestrial cu cate o valiza de chitante fiecare sa fie verificate si scazute de la impozit tot aparatul administrativ ar intra in blocaj). Solutia cu e-Romania extinsa la tot ceea ce inseamna comert si servicii este o aberatie fara precedent si nu o pot considera o rezolvare pentru problema enuntata. O solutie mai rezonabila si aplicabila ar fi calcularea unui impozit decent in procente, care sa nu fie impovarator pentru cetatean si al unui venit minim de unde poate incepe impozitarea.
  Cu totul altfel trebuie impozitat profitul din afaceri si nu trebuie confundat cu venitul din salarii.

  La capitolul cu educatia sexuala am anumite rezerve nu in privinta necesitatii ci in privinta modului de abordare si al masurilor coercitive pentru cei care absenteaza.

  In cazul „legarii la stalpul infamiei” a celor cu esecuri scolare sper ca este vorba de o metafora. In perioada comunista existau acele organizatii de tineret si cei cu lipsuri sau comportament neadecvat erau scosi in fata intregii „adunari” pentru a-si face „autocritica”. Nu era o masura foarte eleganta dar era fantastic de eficienta.

  In rest, sunt de acord cu majoritatea masurilor propuse.
  Sunt de aceeasi parere si cu eufrosin in privinta „pomului cu mere viermanoase” dar cand minunea se va face trebuie sa avem pregatita o solutie pentru Romania nu ca in ’89 si aceasta solutie trebuie pusa la punct inca de pe acum. Indiferent ce se va intampla din acest moment, fie ca traim vremuri apocaliptice, fie ca ni se va mai acorda un timp, trebuie sa fim pregatiti pentru toate situatiile.

  • razvratit spune:

   hai să o iau în ordine:
   – faza cu impozitul era ca, într-adevăr, oamenii să aducă chitanţele pentru fiecare cheltuială. Însă, chitanţele se pot procura doar de la stat. Apoi, fiecare chitanţă trebuie verificată cu ceea ce declară firma. Astfel, se elimină şi evaziunea fiscală şi, aşa cum ziceai şi tu, cheltuiala aberantă doar ca să nu se plătească taxe. Da, dacă vom avea oameni responsabili care se vor ocupa de finanţele statului, atunci banii obţinuţi din taxare vor fi folosiţi mult mai bine şi, mai ales, în folosul poporului, adică a cetăţeanului român.
   – treaba cu chitanţele se face odată pe an. Nu este chiar atât de greu… gândeşte-te că americanii chiar fac asta. Nu au o căruţă de chitanţe ci doar un teanc, hai două. Aparatul administrativ actula freacă menta cu graţie. În momentul în care îi dai de muncă, toată treaba se va face destul de repede. A, a da de muncă nu înseamnă doar a li se pune un teanc de dosare în faţă şi termen nelimitat. Se pune teancul şi se calculează, să zicem, un dosar pe oră. Nu este capabil/ă, pa. Altul/alta la rând. Oamenii vor fi plătiţi cum trebuie, dar vor fi obligaţi să şi muncească. Nici muncă fără pâine, dar nici pâine fără muncă…
   – e-Romania e doar o altă ţeapă trasă poporului român.
   – Corect, profitul din afaceri se impozitează altfel. Eu aş impozita venitul salarial foarte puţin, mai ales pentru cei cu salarii mici. Ar fi interesant de făcut o grilă progresivă de salarizare. Ceic are câştigă mult, vor cheltui mult (bineînţeles pentru ei şi familiile lor, poate), de aceea, ce le rămâne (şi nu de puţine ori mai mult decât necesar) se poate impozita mai mult decât la cei care abia au bani de cumpărat un codru de pâine.
   – Capitolul educaţiei sexuale. Gândeşte-te câte femei rămân gravide din lipsă de educaţie sexuală. Câţi oameni nu au habar de asemănărea enormă între aparatele lor de reproducere. Gândeşte-te la diferenţierile care se fac pe baza acestor aparate. Etc. Măsurile coercitive, şi nu doar în acest caz, consider că trebuie să fie cât mai drastice cu putinţă (cu o anumită limită, bineînţeles) pentu a tăia pofta celor care vor să fenteze legea sau regula.
   – „stâlpul infamiei“ este o metaforă. Am avut în minte aceeaşi măsură de pe vremea comunştilor, însă consider că pe lângă autocritică (care, apropos, nu trebuie făcută după un şablon, ci trebuie să vină din suflet, altfel degeaba o mai faci) trebuie instituită „ruşinarea“ celui/celei care au comis greşeala, prin râsete, arătat cu degetul, etc. Ceva metode copilăreşti, care nu dor fizic, dar lasă urme mental şi schimbă atitudinea persoanei.

   Tocmai pentru că trebuie să fim pregătiţi am decis să scriu aceste propuneri. Din păcate, nu am scris tot ce am în minte. Sper că voi reuşi anul ăsta. Dacă nu avem soluţia gata de implementare, vom fi la fel de vulnerabili ca acum 21 de ani şi iarăşi vor veni foştii să ne sufle speranţele şi visele.

   Numai bine.

  • razvratit spune:

   A, păi dacă eşti de acord cu majoritatea, spune ce ai de spus şi despre celelalte cu care nu eşti de acord. Mulţumesc.

 5. vasilion spune:

  Ma bucur să văd că exista o preocupare intensă pe blogosferă pentru soarta României. Eu sunt mai nou pe aici, şi ceva asemănător am încercat şi eu. Dar fără să intru chiar în atâtea amănunte, deocamdată. Consider, de altfel, că sunt cam multe amănunte, programul tău este foarte detaliat, şi tocmai de aceea conţine multe lucruri demne de luat în seamă, dar şi unele greu de aplicat.

  Cred, totuşi, că schimbarea lucrurilor trebuie să înceapă cu fiecare din noi, o schimbare interioară, de mentalitate. Pentru asta trebuie muncă, antrenament, ascultare, dragoste şi credinţă. Şi mai ales jertfă. Fără astea toate, oricât de bine pus la punct ar fi programul politic, el nu va putea fi pus în aplicare, din lipsa oamenilor capabili să-l aplice.

  Pare că România nu mai poate fi salvată decât de o nouă revoluţie. Dar o Revoluţie interioară! Asta ţine mult!

  Rămân cu încântarea că am găsit şi alţi români cu aceleaşi preocupări ca şi mine, şi aştept cu nerăbdare veşti şi acţiuni concrete!

  Doamne’Ajută!

  • razvratit spune:

   în primul rând, mulţumesc pentru vizită şi pentru comentariu.

   sunt perfect de acord cu tine. asta am şi spus la început: trebuie schimbată mentalitatea românului. trebuie făcută o schimbare interioră. cu cât mai drastică (pentru unii) cu atât mai bine. cu cât mai repede, cu atât mai bine.

   mă bucură să văd că mai sunt şi alţii care chiar sunt interesaţi de ţara lor şi de viitorul acesteia. şi mă bucură că au curajul să vorbească.

   toate cele bune.

 6. crisuadi spune:

  ” De asemenea, doar elevii care sunt declaraţi repetenţi din cauza notei la purtare vor fi legaţi la stâlpul infamiei din curtea şcolii.”
  Chiar vorbiti serios , daca suntem in criza si saracie , trebuie sa fim sadici , si mai ales cu copii? Numai un iresponsabil isi poate lasa copilul intr-un astfel de sistem ! !
  N-ati invatat ca omul este in esenta bun ? Rautatea nu este natura umana , este un comportament indus de societatea nedreapta care pune oamenii in concurenta unii cu ceilalti in loc sa aibe grija de ei ! De ce lumea parintilor nostri era mai buna ? Pentru ca traia mai bine ! Taica-miu nu reusea , copil fiind , sa adune intr-o zi toate ouale din curte ! !
  Si , iertati-ma , daca lasam toata lumea sa se exprime si sa hotarasca legile…n-am facut nimic . Fcem jocul incontinuare a asa-zisei democratii . Trebuie sa tii cont de problemele oamenilor , nu de parerile sau expertiza lor juridica !
  Parerea mea este ca fiecare regiune trebuie sa-si hotarasca destinul in cadrul Romanei cu granite stabile si indestructibile . Bucurestiul , si oricare oras din tara sa-si hotarasca destinul sau .
  Sunt idei minunate , dar mare grija cu intimitatea si destinele oamenilor ! !
  Impozitarea salariului este natural sa fie egal pentru toata lumea ! ! Impozitul pe avere , este altceva .
  N-as vrea sa par unul de pe margine care doar critica , am sa va trimit cat de curand o lista cu propunerile mele , cine stie , poate or fi bunicele ?
  Fceti o treaba excelenta !
  Numai bine sa facem , ca sa ne dea si Domnul bine ! !

  • razvratit spune:

   vă mulţumesc pentru comentariu. dacă nu vă este cu supărare, aş prefera să folosim persoana a doua singular, mai puţin în cazul în care aveţi peste 50 de ani.

   legile sunt făcute tocmai pentru a stopa din faşă rice tentativă. dacă oamenii sunt buni, aşa cum pretinzi tu (şi cum cred şi eu că sunt atunci când apar pe lumea asta) nu se vor ciocni de ele niciodată. nu vor avea de-a face cu ele niciodată. nu are de ce să le fie frică. din punctul nostru de vedere, un sistem care permite încălcări (oricâte la număr), chiar şi aşa-zis minore, nu va ajunge să aleagă neghina de grâu.

   considerăm că doar părinţii responsabili şi încrezători în propriile odrasle le vor lăsa să facă parte dintr-un asemenea sistem şcolar.

   lumea trebuie să îşi exprime punctul de vedere, iar legile trebuie făcute în aşa fel încât cei buni, curaţi, drepţi, cinstiţi, muncitori, silitori, etc., să nu sufere. să sufere doar cei/cele care umblă cu fofilica sau cu cioara vopsită.

   dacă începem cu „fiecare regiune“ mai e doar un pas mic către ceea ce vor unii hunguri în zilele noastre. apoi ne vom trezi că sate întregi ocupate de ţigani îşi vor stabili singure destinele. etc.

   România este un stat unitar şi indivizibil. ceea ce e bun pentru cel/cea din Moldova e bun şi pentru cel/cea din Transilvania sau Ţara Românească. toţi avem acelaşi drept de a ne bucura de roadele muncii, pentru că toţi românii vor munci. ceea ce spui tu acum duce cu gândul la zone în care unii/ele vor freca berea în halbă şi tivul fustei şi la zone în care unii/ele vor face lac de sudoare în jurul lor muncind. ideea noastră e că toţi românii vor munci cât pot de mult, pentru ca toţi să se bucure de roadele noastre. şi mai important, toţi românii trebuie să se bucure de TOATE resursele ţării, nu doar de ceea ce are zona. din punctul nostru de vedere, împărţirea zonală nu este viabilă.

   te aştept cu lista respectivă. şi fii sigur că vom discuta pe marginea ei. cu cât mai multe capete implicate, cu atât mai bine penru viitorul ţării.

   toate cele bune.

 7. scorilo spune:

  Am citit cu atentie si sincer sunt interesat de ce spui.Traim vremuri grele poate cele mai grele de dupa cel de-al doilea razboi mondial,saracie mare .Niciodata saracia nu a dus la mimica bun.
  cred ca ne trebuie un grup de persoane demne de incredere si sa luam in calcul cartea lui M.Eminescu”Chestiunea evreiasca”, care este de foarte mare actualitate si sunt de acord in totalitate cu Eufrosin

  • razvratit spune:

   mulţumesc pentru interesul acordat.

   dacă nu ai apucat să citeşti şi subpaginile din pagina respectivă, te invit să le citeşti şi să îţi spui părerea. dacă le-ai citit, îmi cer scuze, însă tot te invit la discuţii.

   numai bine.

 8. […] a III-aidei chimicalele din jurul nostru chimicalele din mâncarea noastră ce vrem noi, răzvrătiţii statul român sistemul educaţional sistemul medical listă cu firmele care sprijină […]

 9. Claudiu spune:

  ce vrem noi, răzvrătiţii
  Având în vedere faptul că până acum nu am spus clar şi răspicat ce anume dorim noi, cei răzvrătiţi, considerăm că a venit momentul s-o facem. Această pagină nu este definitivă, ci este locul de pornire. Ideile cele mai noi vor fi marcate prin text albastru, iar cele puţin mai vechi cu verde.
  Este, de fapt, o invitaţie la dialog, dar un dialog constructiv. Contrele şi plăcerile fiecăruia nu duc la nimic bun pentru mulţime. Scopul este ca ţara să scape de corupţie, hoţie, jecmăneală şi alte rele care şi-au găsit locul aici.
  Ţelul nostru este de a scoate România din groapa în care a fost afundată în ultimii 300 de ani şi repunerea ei pe locul pe care îl merită. Cu alte cuvinte dorim:
  – scoaterea ţării din ghearele tuturor organizaţiilor care ştiu doar să ceară (şi cer mult), cum ar fi: UE, NATO, FMI, tot soiul de bănci, alte cluburi, organizaţii şi comiţii cu interese străine neamului nostru.
  • Asa cum nu poti traii mai bine daca esti singur cuc in varful muntelui, asa nici un popor/o tara nu poate traii mai bine prin mijloace proprii strict. Problema cu organizatiile,vecinii sau alti parteneri tine de conditii, pentru ca necesitatea colaborarii este evidenta.
  – refacerea industriei şi agriculturii ţării.
  – refacerea sistemului medical.
  – refacerea sistemului de învăţământ.
  – refacerea sistemului poliţienesc.
  – refacerea sistemului judecătoresc.
  – refacerea sistemului electric.
  – refacerea sistemului de comunicaţii şi transport.
  – refacerea spiritului sportiv al neamului.
  • Aceste refaceri solicita un efort (uman si financiar) la care un popor (indiferent care) nu se poate angaja practic simultan si cu termen scurt(5-10 ani). Ele pot avea loc in timp indelungat, succesiv, prin legi bune, care sa fie respectate.

  Însă trebuie schimbată mentalitatea tuturor celor care îşi doresc acelaşi lucru cu noi. A fi cetăţean român nu este un drept ci o onoare. Iar celor care nu îşi doresc să fie români să le fie luată cetăţenia şi să fie expulzaţi din ţară.
  • Nu mentalitatea celor care isi doresc acelasi lucru trebuie schimbata…ci a celor care nu doresc! Faptul ca nu doresc sa aiba cetatenie romana nu da dreptul statului (tarii) sa ridice cetatenia si sa faca expulzari – bun/rau este cetateanul tau pana devine al altuia (apropos, unde il trimiti?ca daca inchei acord cu sua,occident, etc or sa vrea multi, iar daca este india,china,africa, e ca o condamnare).
  Oamenii nu trebuie să aştepte ca cineva anume să vină în fruntea lor şi să-i conducă, ci trebuie să înţeleagă că trebuie să fie uniţi în cuget şi în simţiri. Iar cei care îi înşeală vor fi traşi la răspundere imediat, pentru că a fi responsabil/ă de soarta ţării va fi cea mai mare onoare care poate fi acordată cuiva. (imunitatea este o aberaţie la adăpostul căreia s-au aciuat toate viperele care nu au nicio legătură cu România).
  • Oamenii de care vorbesti reprezinta 20 de milioane de glasuri, cu nevoile lor, cu problemele lor si cu gandurile/dorintele/nazuintele lor. Incearca un experiment simplu: asista la o sedinta (intalnire) libera (fara un sef-guru-superman) pe o tema data, cu prezenta a 5-6 oameni (ceva simplu: meci de fotbal, carte, partida de sah sau orice). Rezultatul o sa fie o ora-doua de vorbit fara nici-o decizie sau constatare liber acceptata.
  Ţara să aibă trei preşedinţi, maxim 15 miniştri, şi 25 de parlamentari. Legile să fie discutate în parlament şi oferite naţiunii spre aprobare. Aprobarea să se facă cu cel puţin 75% din numărul persoanelor cu drept de vot. Cel/cea care a propus legea respectivă va fi direct răspunzător/oare pentru succesul sau eşecul legii, înţelegând că eşecul acesteia duce automat la excluderea din viaţa politică pentru totdeauna a acelei persoane.
  • Oamenii nu pot lua decizii corecte in domenii necunoscute. Cu atat mai mult prezenta la vot de atat de multe ori si in numar atat de mare este utopica si distructiva (prea multe resurse consumate la nivel individual si statal). La fraza cu presedintii ti-a raspuns Eufrosin.
  La conducerea ţării trebuie să vină doar oameni care pot dovedi că sunt inteligenţi, că au cultură generală, că sunt altruişti, că sunt gata să îşi dea viaţa pentru neamul românesc, că pun înaintea intereselor proprii interesele ţării. Modul în care să se facă această evaluare este simplu: compunerea unor teste de inteligenţă şi de cultură generală, discuţii publice cu anumite personalităţi bisericeşti care pot „citi“ o persoană, expunerea intenţiilor în faţa poporului şi depunerea jurământului prin care acea persoană îşi oferă trupul şi spiritul naţiunii române.
  • Si cei rau intentionati cred ca fac bine ceeace fac. Depinde de viziune, sau de ce parte a baricadei esti (intre 2 oameni cu pareri(drumuri) diferite despre cum se ajunge intr-un punct, fiecare dintre ei considera despre celalalt ca greseste ). Cei rau intentionati pot avea calitatile descrise de tine.
  Salariile celor care au grijă de destinele românilor să nu depăşească trei salarii de director de companie de stat.
  • Cred ca nu ar trebui sa aiba salarii. In conditiile date ei sunt pe viata in functiile respective. Au fost atenti selectionati iar tinta nu se poate atinge intr-o perioada scurta. Daca a fost atinsa pentru ce sa il schimbi?..ca doar a facut bine, este integru, etc..etc.. pentru ce sa pui altul? Caci, vine reversul, daca il schimbi fiindca nu a facut ce trebuie, atunci ajunge la ocna…deci ce salariu sa-i dai???
  Poporul român este statul român, iar statul român s-a săturat de minciuni, furt, demagogie şi nesimţire crasă.
  • Poporul roman (ca orice popor-multime) vrea sa fie mai bine fiecarui individ, indiferent de cat de bine ii este in orice moment.

  Statul român nu mai vrea să dea bani pentru nimic particularilor. Statul român ştie că îşi poate crea instituţiile care să execute ceea ce îi trebuie statului român. Statul român face afaceri cu particularii doar atunci când le vinde produse sau servicii. În cadrul produselor nu intră clădirile, terenurile, apele, munţii şi pădurile statului. Nu intră nici industria, agricultura, sistemul energetic, sistemele medical, de învăţământ, poliţienesc, judecătoresc şi de transport ale ţării.
  • Statul roman ar trebui sa aiba o singura dorinta: sa ajute cetateanul roman (de fapt toti cetatenii romani) sa traiasca mai bine azi decat ieri
  Resursele ţării vor fi administrate doar de oameni incoruptibili, altruişti şi care sunt trup şi suflet pentru ţară. Resursele ţării nu aparţin decât întregului popor român. Bunurile statului aparţin statului şi nu pot fi cedate unor persoane particulare sub niciun motiv. Bunurile statului care sunt cedate acum vor fi luate înapoi de stat, iar vinovaţii vor plăti pagubele. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu resursele ţării.
  • Este o vorba: fiecare om are pretul sau…unii in bani altii in altceva, dar e foarte greu sa gasesti oameni in functii care pot ramane incoruptibili. Poate cei care sunt in varful unei piramide…dar daca exista o piramida mai mare?… oare?…
  Suntem de părere că putem cere doar dacă oferim, adică trebuie oferite românilor condiţiile propice pentru a trăi, pentru ca apoi să putem cere ca aceştia să lucreze pentru ţară.
  • Conditie de baza pentru a putea da: trebuie sa ai de unde!!! Si aici intervine cercul vicios…eu nu muncesc fiindca nu ma platesti, tu nu ma platesti pentru ca nu muncesc atat cat sa ai de unde sa ma platesti…etc..
  Iar pentru aceasta este nevoie de:
  – salarii şi pensii oneste şi corelate cu munca depusă, pensiile fiind calculate sub forma unor procente din suma pe care persoana respectivă a plătit-o pe timpul angajării.
  – drumuri pe care oamenii să se poată deplasa cât mai rapid şi mai în siguranţă.
  – căi ferate sigure şi de viteză mare.
  – instituţii care să împrumute persoanele care îşi doresc mai mult decât confortul de bază. Instituirea unei bănci de stat care să acorde împrumuturi doar pentru români
  – recalcularea impozitelor şi taxelor persoanelor fizice şi juridice, astfel încât acestea să reflecte realitatea românească.
  – construirea unui sistem de impozitare care să ia mai mult de la cei bogaţi decât de la cei săraci. Instituirea unui sistem prin care cei nevoiaşi să fie scutiţi de anumite taxe şi impozite.
  – adoptare unor legi noi, clare, cu pedepse clare şi fără marje şi fără portiţe de scăpare. Un sistem care să nu permită posibilitatea interpretării.
  – adoptarea legii lustraţiei conform căreia toţi/toate cei/cele care au avut relaţii de lucru cu fostul regim comunist de represiune, sub o formă sau alta, precum şi neamurile şi urmaşii lor şi ai neamurilor până la generaţia a II-a inclusiv să nu fie admişi în eşicherul politic sub nicio formă. Conducerea ţării trebuie curăţată de orice elemente care ne-ar putea readuce la ceea ce nu îşi doreşte nimeni. De asemenea, cei/cele care s-au perindat pe la conducerea ţării (preşedinţie, guvern, parlament, primării, etc.) în anii de după lovitura de stat din ’89, vor fi consideraţi ca foşti activişti de partid şi vor intra sub incidenţa legii.
  – recunoaşterea imediată a meritelor tuturor eroilor neamului şi repunerea lor acolo unde le este locul.
  – rescrierea istoriei neamului aşa cum a fost, din punctul de vedere al românilor.
  – aducerea tezaurului din Rusia şi cererea către statul Izrael de a returna sumele donate de statul român în contul aşa-zisului holocaust românesc.
  – readucerea în patrimoniul statului a tot ce a existat înainte de lovitura de stat din ’89, precum şi pedepsirea celor care se fac vinovaţi de întrăinarea lor.
  – pedepsirea tuturor celor care au furat ţara în toată perioada de după lovitura de stat din ’89.
  – pedepsirea tuturor celor care au vândut ţara în toată perioada de după lovitura de stat din ’89.
  – pedepsirea tuturor celor care au contribuit, chiar şi prin neimplicare, la afundarea ţării în groapa în care se află acum.
  – redeschiderea ocnelor de sare, pentru a putea crea locuri de muncă pentru cei care trebuie „răsplătiţi“ pentru efortul lor de a fura şi vinde ţara.
  – scoatearea din alimentaţie a tuturor chimicalelor, precum şi a organismelor modificate genetic, prin interedicţie legiferată prin lege.
  – scoaterea în afara legii a oricăror forme de intruziune în intimitatea personală a cetăţenilor, cum ar fi cărţile de identitate, paşapoartele şi carnetele de conducere care conţin cip-uri.
  – scoaterea din viaţa de zi cu zi a tuturor chimicalelor, în special a bisfenolului A şi a ftalaţilor şi a chimicalelor care se aruncă pe ogoare, în ape şi în aer.
  – diminuarea cât mai rapidă a poluării, în special cea din marile oraşe.
  – electrificarea tuturor localităţilor din ţară.
  – asigurarea cu apă potabilă a tuturor localităţilor din ţară.
  – curăţarea apelor ţării de orice substanţă dăunătoare vieţii.
  – refacerea ecosistemului din Delta Dunării.
  – readucerea în posesia statului şi refacerea tuturor sistemelor de transport actuale (metrou, linii orăşeneşti, linii preorăşeneşti, CFR).
  – construirea de locuinţe de stat de calitate pentru cei care au nevoie.
  – vârsta de pensionare de 55 de ani, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Cine doreşte să câştige mai mult la pensionare, poate opta pentru a rămâne în câmpul muncii până la maxim 60 de ani.
  • Daca durata medie de viata a unui om este de 65 ani in Romania, iar varsta de pensionare 55, inseamna 10*12 luni=120 luni de pensie. Daca persoana munceste de la 25 ani(8+12+5)inseamna 30 de ani de munca. Pentru o pensie echivalenta cu salariul (adica decenta…cu toate ca odata cu varsta sunt mai multe necesitati privind sanatatea si petrecerea timpului liber – in conditiile normale pentru o persoana care a muncit toata viata)inseamna ca doar pentru pensie contributia trebuie sa fie de 33,33(3)% din salariu in fiecare luna (3 luni de contributie pentru o luna de pensie, 12 luni/an= 4 luni de pensie,3 ani=1 an, 30 ani munca = 10 ani pensie ). Basca sanatatea, impozitul pe venit,etc. Datele sunt generale, nu sunt sigur de durata medie de viata.
  – limba română este limba oficială a statului român. Educaţia se va face în limba oficială a statului. Limbile minorităţilor vor fi recunoscute ca atare de către statul român. Vor fi interzise inscripţiile bilingve.
  • De acord, nu am nimic de comentat.

  – steagul României este cel actual la care se adaugă stemele Moldovei, Ţării Româneşti şi Ardealului. Acesta este singurul steag care poate fi arborat, purtat şi afişat în România. Alte steaguri ale altor naţionalităţi vor putea fi afişate doar în cazul competiţiilor sportive.
  • De acord.
  – teritoriul României este indivizibil şi inalienabil. Pământ românesc vor putea cumpăra doar românii. Ceilalţi vor putea să îl concesioneze pe cel mult 25 de ani, cu posibilitatea de înnoire a contractului la terminarea acestuia, precum şi cu dreptul statului de a înceta concesionarea dacă cel/cea care concesionează aduce orice tip de prejudicii statului român.
  • Trebuie delimitat „prejudicii”.
  – eliminarea TVA-ului. În România nu există taxă de comerţ.
  • ???Este o taxa necesara. Daca ea nu exista…de unde faci investitii? De unde platesti salariatii statului??? Daca eu ca patron reinvestesc tot profitul (inclusiv in bunastarea mea si a familiei mele pana la gradul 8)tu ca stat ce impozite si taxe incasezi??? Apropos de taxe si impozite…adica venituri la buget, ele vin in transe, pe cand nevoile sunt zilnice.
  – fiecare persoană, fizică sau juridică, îşi va plăti impozitul pe care îl datorează pentru sumele pe care le câştigă. Acest lucru se va face prin dovedirea cu documente a sumelor scrise în formulare. Documentele (chitanţe, bonuri, etc.) vor fi eliberate doar de stat, pe baza unui formular separat. Nu vor exista cheltuieli deductibile. Persoanele fizice vor plăti impozit pentru diferenţa care rămâne din suma pe care o încasează minus sumele pe care le cheltuiesc pentru traiul de zi cu zi. În aceasta se includ cumpărăturile de orice tip, plăţile de întreţinere, precum şi orice altă plată pe care o poate demonstra cu documente. Un cumpărător poate refuza marfa cumpărată dacă cel/cea care o vinde refuză să emită document de vânzare-cumpărare.
  • Imposibil de verificat.

  – în pieţe vor avea voie să vândă doar producătorii. Aceştia vor trebui să dovedească faptul că au teren şi că acesta este cultivat. Producătorii din pieţe vor fi obligaţi să emită chitanţe în trei exemplare: – 1 pentru sine, 1 pentru persoana care cumpără şi 1 care va fi introdus de persoana care cumpără în cutia special amenajată de la ieşirea din piaţă.
  • ???Asta e scrisa din greseala???
  – toţi ocnaşii/ocnaşele vor avea acelaşi regim. Aceştia vor lucra 10 ore, cu pauză fixă de o oră. Ucigaşii vor avea regim special, prin aceea că vor lucra 12 ore cu aceeaşi pauză fixă de o oră.
  • Greu de definit…hmmm…ucigasii sunt de mai multe categorii…si ceilalti ocnasi sunt de mai multe categorii…hai sa dam cateva exemple: furt din buzunare, crima fara premeditare, omor prin imprudenta, bancruda frauduloasa, tradare, inselatorie in forma agravata, viol de minori, ucigas in serie, accident de munca mortal, accident rutier mortal, si bineinteles nu uita de recidiva si factor indirect.
  – orice mutilare sexuală, de orice tip, va fi interzisă prin lege. Cei prinşi că vor face asemenea întreprinderi vor fi condamnaţi la 10 ani de ocnă.
  • De acord.
  – avortul va fi interzis prin lege în România.
  • Mai putin in scopuri medicale sau sociale?

  – educaţia sexuală va începe de la vârsta de 14 ani şi va fi făcută o dată pe lună de un/o profesor/oară şi un călugăr sau preot. Oricine lipseşte de la această oră, afară de cazurile extreme (spitalizare, invaliditate, etc.) va fi pedepsit cu scăderea a două puncte a notei la purtare. Astfel, nimeni, în special fetele şi femeile, nu va putea spune că nu a ştiut cum să se protejeze de o sarcină nedorită.
  • ???
  – ora de morală va fi săptămânală. Ea va cuprinde educarea morală a tinerilor şi va fi făcută de un preot sau călugăr. Având în vedere posibilitatea existenţei în clase a unor tineri aparţinând altor religii, aceştia se vor rezuma la a discuta şi întipări în minţile tinerilor acele dogme care duc la creşterea sănătoasă, din punct de vedere moral, a vlăstarelor patriei. Aceştia vor trebui învăţaţi să nu fure, să nu ucidă, să nu mintă, să nu îşi dorească ceea ce nu au decât dacă pot obţine pe cale cinstită, să îşi respecte părinţii şi bunicii, să îşi respecte ţara, să îi iubească pe toţi cei din jurul său, să îi ajute pe cei aflaţi la ananghie, să fie cinstiţi, să fie corecţi, să nu discrimineze pe nimeni, etc. Oricine lipseşte de la această oră, afară de cazurile extreme (spitalizare, invaliditate, etc.) va fi pedepsit cu scăderea cu patru puncte a notei la purtare.
  • Greseala de exprimare. Ora de morala va fi facuta de un monah ortodox indiferent de religia elevilor, punct. Indiferent de zona (religia sau sexul) in care locuiesc elevii profesorii de matematica sunt profesori de matematica, asa ca de ce nu sunt profesorii de morala si etica profesori de morala, cu studiile necesare – adica teologice in ortodoxie?
  – nota la purtare reprezintă primul criteriu de trecere a anului şcolar. Dacă nota la purtare este mai mică de 6, elevul/eleva va fi declarat/ă repetent/ă.
  • Cred ca acum este 5…dar nota la purtare este mai mult una teoretica. Probabil ca mai bine ar fi ca nota sa o dea un pedagog, in baza principiului ca este mai bine sa repeti anumite materii (in mod special etica si morala)pe perioada urmatorului an decat sa treci mai departe. Ce vreau sa spun: daca nu stiu la mate e ok, nu iau note de trecere…dar daca sunt un om bun, nu e pacat?Sunt un bun agricultor, stiu cu tractorul, stiu ce si cum sa fac pe ogor, am frica de Dumnezeu, imi iubesc parintii si ma port cu grija, dar nu pot mate/fizica/chimie….si revers, ma dau bine cu toate materiile dar sunt un egoist…ce facem? Unde si cine face masura? Trec sau nu?E de discutat.Parerea mea: trebuie defint pe ani scolari ce anume trebuie sa stie copilul; astfel: clasa 1 – sa traverseze, sa manance, sa se poarte in socitate, sau orice altceva (sunt doar exemple dar obligatoriu ceva de supravietuire simpla plus morala crestina) si in finalul anului pregatire pt. clasa2. Cl2 – sa socotesc, sa scriu si sa citesc, sa aprofundez morala etc. plus pregatire cl 3…samd.
  – statul va ajuta fiecare nou-născut şi nu pe părinţii acestora. Ajutorul va consta în scutece, pe cât posibil fabricate din fibre naturale (in, bumbac), alimente naturale pentru pruncii până la împlinirea vârstei de patru ani, precum şi manuale şcolare pentu toată perioada de până la intrarea la facultate.
  • Manuale pentru toata perioada in care invata, alimentele pt copii sa fie sanatoase nu doar naturale (natural nu inseamna neaparat sanatos-omg de exemplu), tot ajutorul sa fie sanatos si produs 100% in Romania (pt ca statul poate sustine o industrie de asemenea anvergura, si e chiar indicat).
  – statul va oferi posibilitatea femeilor gravide ca după a cincea lună de sarcină să intre în concediu de maternitate plătit cu 90% din media salariilor pe ultimile 12 luni pentru media de sub 1.500 de lei (inclusiv) şi cu 75% din media salariilor pe ultimile 12 luni pentru media de peste 1.500.
  • Cred ca mai corect ar fi ca statul sa OBLIGE parintii sa fie cu copii lor!!!
  – statul oferă prin lege posibilitatea oricărui părinte de a-şi lua concediu de îngrijire a copilului de 1 an, după trecerea primului an din viaţa copilului, timp în care mama va fi cea care va primi concediu maternal plătit cu aceleaşi sume ca mai sus. Plata concediului de îngrijire a copilului va fi calculată identic cu cea pentru concediul maternal.
  – în cazul în care copilul nu doreşte să sugă, sau mama nu are lapte, se poate apela la o dădacă. În oricare din aceste două cazuri, suma pe care o va primi mama va fi de 80% şi, respectiv, 65% din mediile de pe ultimile 12 luni, pentru palierele arătate mai sus.
  – statul garantează prin lege dreptul oricărui părinte care a primit concediu pentru îngrijirea copilului, precum şi pentru femeile care au avut concediu maternal, de a fi reangjat pe poziţia pe care a avut-o înaintea concediului şi cu aceeaşi remuneraţie.
  • Vezi referirea la OBLIGATIE.
  – pedeapsa cu moartea este interzisă prin lege. Nicio fiinţă umană nu are dreptul de a ucide vreo fiinţă umană. Ucigaşii/ucigaşele vor fi condamnaţi/te la ocnă grea pe viaţă.
  • Si se mai poate lucra la asta. Ce zici de condamnarea la munca pe viata in folosul familie persoanei decedate. Cu amintire la ce scriam mai sus, referitor la crima. E de comentat/discutat dar in principiu daca datorita unei neatentii la volan am facut (Doamne pazeste-ma) un accident mortal, oare nu sunt mai de folos familiei decedatului, in socitate, decat daca stau toata viata in ocna – cu toate ca e de discutat daca am omorat, am facut o crima, a fost un accident cu vina mea sau cu prezumtiva vina a mea (adica daca restrictia de viteza este de 50/h si eu merg cu 60/h inseamna ca sunt criminal sau nu?), a fost un accident din vina mea sau a pietonului? Apropos aici e f mult de discutat…fiindca si trecerea aia de pietoni nu-ti da dreptul sa te arunci in fata unei masini care circula cu viteza legala…nu de alta dar in anumite situatii chiar nu poate oprii masina, pe cand tu ca pieton poti sa te opresti intr-un metru fara orgoliu de „dreptul meu”.
  – pentru a diminua dorinţele unora de a face rău, orice răufăcător/răufăcătoare, va fi făcut de râs în faţa mulţimii, prin legarea la stâlpul infamiei şi posibilitatea celor din public de a-l/a o ocărî. De asemenea, doar elevii care sunt declaraţi repetenţi din cauza notei la purtare vor fi legaţi la stâlpul infamiei din curtea şcolii.
  • Scuze: o prostie. Greseala poate fi indreptata, condamnata, dar nu este constructiv si moral sa NU FIE IERTATATA!!! Cu stalpul…mai greu…
  – ştim că românii sunt oameni harnici şi gospodari. Astfel, munca acestora este la fel de bună cu a oricărui alt om de pe pământ. Lăsarea leului în voia valurilor făcute de şacali înseamnă bătaie de joc la adresa românului şi a muncii acestuia. Ca atare, leul va fi egal cu cea mai puternică monedă din lume, iar salariile românilor vor fi corelate cu salariile din acel stat. (cazul în care cea mai puternică monedă este lira sterlină: 1 leu = 1 liră sterlină. Celelalte cotaţii se fac în funcţie de aceasta, dar în aşa fel încât românii să nu poată fi prejudiciaţi. Salariul minim va fi egal cu salariul minim din Marea Britanie.)
  • Cine da salariul?… statul??? Din ce??? Privatii??? Dar ei pot vinde la pretul si cantitatile de acolo?

  – Taxa de răspundere auto obligatorie va fi plătită către stat. Cuantumul acesteia va fi stabilit de către populaţie, iar taxa va rămâne fixă. Reparaţiile auto se vor face doar în service-urile de stat, care vor avea acorduri speciale încheiate cu toate mărcile prezente în România pentru continuarea garanţiei în cazul în care au fost efectuate reparaţii la service-uri de stat prin RCA. Reparaţiile se vor face cu piese originale, aparţinând mărcii respective.
  – Pe vremea lui Ceausescu asa era…si spaga era tot in floare…daca se gasesc oameni sa compuna acel stat…pai e ok…dar cand spun stat ma refer la toti angajatii platiti de stat (bugetari)

  • razvratit spune:

   eheheheheee, m-ai lăsat mască. în primul rând, îţi mulţumesc pentru comentarii şi pentru interesul arătat. în al doilea rând, aşa cum am scris la început, eu am scris unele idei, pe care le-am considerat a fi bune, pentru readucerea României la nivelul unui stat de sine stătător. în al treilea rând. am să comentez cele scrise de tine, din considerentul că un dialog constructiv poate duce la rezolvarea şi înţelegerea problemelor. consider că un om cu capul pe umeri şi creier în cap este deschis explicaţiilor şi este capabil să accepte soluţia celuilalt atunci când este mai bună decât a sa. în al patrulea rând, o rugăminte: se scrie „a trăi“, nu „a trăii“, „a dori“, nu „a dorii“, etc.

   – „Asa cum nu poti traii mai bine daca esti singur cuc in varful muntelui, asa nici un popor/o tara nu poate traii mai bine prin mijloace proprii strict. Problema cu organizatiile,vecinii sau alti parteneri tine de conditii, pentru ca necesitatea colaborarii este evidenta.“ Să înţeleg că eşti de acord cu acele organizaţii despre care am scris la început? Ca România să facă aprte din ele?

   – „Aceste refaceri solicita un efort (uman si financiar) la care un popor (indiferent care) nu se poate angaja practic simultan si cu termen scurt(5-10 ani). Ele pot avea loc in timp indelungat, succesiv, prin legi bune, care sa fie respectate.“ Îmi aduc aminte că Germania s-a refăcut cam în 5-10 ani după al doilea război mondial. Asta pentru că toată lumea a înţeles că trebuie să muncească. Cred că nu timpul este cel mai important lucru aici, ci dorinţa poporului român de a scoate ţara din mocirla în care a fost afundată în ultimii 21 de ani. Dacă ei au reuşit să ne afunde în 21 de ani atât de tare, am putea încerca să aducem ţara înapoi la liman în aceeaşi perioadă. Şi, de ce nu, chiar mai scurtă.

   – „Nu mentalitatea celor care isi doresc acelasi lucru trebuie schimbata…ci a celor care nu doresc! Faptul ca nu doresc sa aiba cetatenie romana nu da dreptul statului (tarii) sa ridice cetatenia si sa faca expulzari – bun/rau este cetateanul tau pana devine al altuia (apropos, unde il trimiti?ca daca inchei acord cu sua,occident, etc or sa vrea multi, iar daca este india,china,africa, e ca o condamnare).
   Aici e puţin mai mult de discutat: ai dreptate cu mentalitatea, a fost scris greşit. Voi corecta în curând (eventual să mă tragi de urechi dacă uit :D). Fraza în care spuneam că a fi cetăţean român nu este un drept ci o onoare, cred că arată faptul că nu oricine poate fi cetăţeanul ţării noatre dacă nu îşi doreşte să ajute ţara, dacă nu o iubeşte, dacă nu se implică în salvarea ei şi dacă îşi doreşte scindarea acesteia. Unde se vor duce? Sincer, nu cred că pe cei care s-au săturat de lichele îi interesează. Ţara este a românilor, nu a anti-românilor! Iar faptul că tu, şi alţii, consideri unele ţări ca fiind o binefacere iar altele ca o condamnare nu schimbă cu nimic datele problemei. Este prea insinifiant. Fii român, fii pentu ţară şi popor şi nu va vrea nimeni să pleci.

   – „Oamenii de care vorbesti reprezinta 20 de milioane de glasuri, cu nevoile lor, cu problemele lor si cu gandurile/dorintele/nazuintele lor. Incearca un experiment simplu: asista la o sedinta (intalnire) libera (fara un sef-guru-superman) pe o tema data, cu prezenta a 5-6 oameni (ceva simplu: meci de fotbal, carte, partida de sah sau orice). Rezultatul o sa fie o ora-doua de vorbit fara nici-o decizie sau constatare liber acceptata.“ De acord cu tine. Aceasta este starea actuală. Tocmai la aceasta mă refeream la partea cu schimbarea mentalităţii. A discuta discuţii în ziua de azi este o pierdere de timp. Atâta timp cât oamenii îşi vor dori ca toţi să o ducă bine, sunt sigur că vor găsi soluţii în timp record.

   – „Oamenii nu pot lua decizii corecte in domenii necunoscute. Cu atat mai mult prezenta la vot de atat de multe ori si in numar atat de mare este utopica si distructiva (prea multe resurse consumate la nivel individual si statal). La fraza cu presedintii ti-a raspuns Eufrosin.“ Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care dau legile acum. Plus că, nu văd de ce ar trebui să decidă cineva ceva cu care marea masă nu ar fi de acord. Acesta este de fapt sistemul actual, care, din păcate sau din fericire, a dat greş. De prea multe ori. Sunt de acord că, în forma actuală, votarea tuturor legilor ar fi foarte costisitoare pentru ţară. Dar nu înţeleg rostul a zeci de mii de legi, care oricum pot fi fentate cu uşurinţă. Consider că sunt suficiente câteva legi (nu te gândi la 2-3) clare şi cuprinzătoare şi care să fie ştiute de toată lumea. Nu trebuie să complicăm un lucru simplu. Despre chestiunea aceasta cu legile este într-adevăr foarte mult de discutat. Însă, părerea mea este că este mai bine să mergem pe un sistem simplu, decât pe unul stufos şi plin de lacune. Cât despre ce mi-a răspuns Eufrosin, am dat o altă variantă. văd că nu a mai zis nimic. Tu ce părere ai? Părerea mea este, aşa cum argumentat la răspunsul pentu Eufrosin, că atunci când pe o poziţie se află un singur om, acesta/aceasta este o ţintă mult mai uşoară pentru cei care vor să facă rău neamului. Aştept să îmi spui părerea ta.

   – „Si cei rau intentionati cred ca fac bine ceeace fac. Depinde de viziune, sau de ce parte a baricadei esti (intre 2 oameni cu pareri(drumuri) diferite despre cum se ajunge intr-un punct, fiecare dintre ei considera despre celalalt ca greseste ). Cei rau intentionati pot avea calitatile descrise de tine.“ Înţeleg ce vrei să spui, dar nu înţeleg dacă eşti sau nu de acord cu variantele propuse de mine. Dacă nu, te rog propune altele sau completează-le pe ale mele.

   – „Cred ca nu ar trebui sa aiba salarii. In conditiile date ei sunt pe viata in functiile respective. Au fost atenti selectionati iar tinta nu se poate atinge intr-o perioada scurta. Daca a fost atinsa pentru ce sa il schimbi?..ca doar a facut bine, este integru, etc..etc.. pentru ce sa pui altul? Caci, vine reversul, daca il schimbi fiindca nu a facut ce trebuie, atunci ajunge la ocna…deci ce salariu sa-i dai???“ Ai dreptate şi nu prea. Cum vrei să trăiască familia celui/celei care se află într-o astfel de poziţie? Corect, sunt pe acea poziţie pe viaţă, lucru care ar putea duce pe alţii cu gândul la dictatură, ;), deşi nu este aşa. Dacă ajunge la ocnă, ar exista posibilitatea să îi iei tot ce are, sau echivalentul din avutul familiei. Este o problemă de discutat, pentru că nu poţi să ceri unui om să facă bine pentru ţară toată viaţa, dar să nu primească nimic în schimb. Se poate, ca alternativă, să cazezi toată familia celui/celei în cauză într-un loc al statului, în care are minimum de confort. Dar dacă doreşte ceva în plus?

   – „Poporul roman (ca orice popor-multime) vrea sa fie mai bine fiecarui individ, indiferent de cat de bine ii este in orice moment.“ Bănuiesc că am înţeles corect că fiecare popor doreşte să îi fie bine fiecărui cetăţean. Iar cu asta sunt de acord; aşa ar trebui să fie.

   – „Statul roman ar trebui sa aiba o singura dorinta: sa ajute cetateanul roman (de fapt toti cetatenii romani) sa traiasca mai bine azi decat ieri“ Corect. Însă afacerile privat-stat nu duc decât la ceea ce am prezentat la acel punct. De aceea, statul nu ar trebui să facă afaceri cu privatul, decât în condiţiile pe care le-am prezentat acolo.

   – „Este o vorba: fiecare om are pretul sau…unii in bani altii in altceva, dar e foarte greu sa gasesti oameni in functii care pot ramane incoruptibili. Poate cei care sunt in varful unei piramide…dar daca exista o piramida mai mare?… oare?…“ Dă-mi voie să îţi spun că sunt oameni care nu pot fi corupţi. Şi sunt destul de mulţi. Însă aceştia sunt marginalizaţi. Iar noi, răzvrătiţii, facem parte dintre aceştia. Sper să îţi poţi schimba părerea conform căreia fiecare om are preţul său. Este o metodă capitalistă de a induce o gândire greşită populaţiei.

   – „Conditie de baza pentru a putea da: trebuie sa ai de unde!!! Si aici intervine cercul vicios…eu nu muncesc fiindca nu ma platesti, tu nu ma platesti pentru ca nu muncesc atat cat sa ai de unde sa ma platesti…etc..“ Cred că ai făcut acest comentariu fără să citeşti ceea ce urma. Nu are nicio legătură ceea ce exista înainte de „:“ cu ceea ce ai afirmat tu. Iar dacă gândeşti că nu munceşti pentru că statul nu are de unde să te plătească, deja dai dovadă de lipsă de interes şi dorinţă de a scoate ţara din groapa în care se afundă. Această atitudine este cea care a dus românul la indiferenţa actuală. Este o vorbă: „nici pâine fără muncă, nici muncă fără pâine.“ Statul are de unde să dea, doar că este supt de atât de multe căpuşe încât abia se ţine pe picioare. Hai să scăpăm de căpuşele astea şi vei vedea cât are statul de dat. Şi întâi munceşte şi abia apoi cere. 😉

   – „Daca durata medie de viata a unui om este de 65 ani in Romania, iar varsta de pensionare 55, inseamna 10*12 luni=120 luni de pensie. Daca persoana munceste de la 25 ani(8+12+5)inseamna 30 de ani de munca. Pentru o pensie echivalenta cu salariul (adica decenta…cu toate ca odata cu varsta sunt mai multe necesitati privind sanatatea si petrecerea timpului liber – in conditiile normale pentru o persoana care a muncit toata viata)inseamna ca doar pentru pensie contributia trebuie sa fie de 33,33(3)% din salariu in fiecare luna (3 luni de contributie pentru o luna de pensie, 12 luni/an= 4 luni de pensie,3 ani=1 an, 30 ani munca = 10 ani pensie ). Basca sanatatea, impozitul pe venit,etc. Datele sunt generale, nu sunt sigur de durata medie de viata.“ Cred că nu ai înţeles. Ideea este că statul trebuie să aibă nişte limite superioară şi inferioară pentru salarii şi pensii şi că pensiile nu pot depăşi un anumit procent din salariu, indiferent cât a plătit persoana respectivă de-a lungul perioadei în care a muncit. Acea perioadă este o garanţie a faptului că va avea la bătrâneţe din ce să trăiască, însă nu înseamnă că va trebui să primească toţi banii pe care i-a dat în acea perioadă când ajunge la pensie şi nici că, dacă trăieşte mai mult decât a plătit nu va avea din ce să trăiască. Primeşte un anumit procent, astfel încât să poată trăi decent. Dar despre partea financiară este mult de discutat. Dacă ai pune alături toate cele explicate pe întreaga pagină ai vedea că statul va avea grijă îndeosebi de cei cu venituri mici. Dorinţa noastră este să nu mai existe nevoiaşi în România. Şi credem că se poate.

   – Pentru părţile în care eşti de acord şi nu ai nimic de comentat, nu am ce să comentez nici eu…

   – „Trebuie delimitat „prejudicii”.“ Şi ce pui în loc? Pentru că trebuie pus ceva.

   – „???Este o taxa necesara. Daca ea nu exista…de unde faci investitii? De unde platesti salariatii statului??? Daca eu ca patron reinvestesc tot profitul (inclusiv in bunastarea mea si a familiei mele pana la gradul 8)tu ca stat ce impozite si taxe incasezi??? Apropos de taxe si impozite…adica venituri la buget, ele vin in transe, pe cand nevoile sunt zilnice.“ De acord cu „reinvestirea profitului în bunăstarea personală şi familială“. Doar că aici era vorba de TVA, nu de impozite. Despre impozite şi alte metode prin care statul să facă rost de bani pentru buget, este mult de vorbit, însă gândeşte-te la faptul că, din punctul nostru de vedere, personalul care va deservi statul va fi cu mult mai puţin numeros decât este acum. Asta în primul rând. Apoi, cei care muncesc la stat, sunt plătiţi din profitul pe care îl face statul cu acele întreprinderi, firme, companii, etc. TVA-ul este o taxă aberantă. Îţi dau un exemplu: un producător are un magazin propriu în care vinde legumele din curte. Acestea au un preţ, plus TVA. Pentru ce TVA, dacă el ia marfa din curtea din spate? Alt exemplu: un meseriaş vine să îmi pună faianţă. Mă costă x lei, plus TVA… Pentru ce TVA? Ce produs îmi vinde el mie, ca să aibă o valoare adăugată? Dacă vrei să ai musai o taxă din comerţ, atunci se poate pune o taxă exclusiv pe activitatea de comerţ, pe activitatea care produce valoare adăugată. Este aberant să pui pe toată lumea să plătească TVA. Iar orice taxă de acest gen se duce în spinarea cetăţeanului, nu a celui care face bişniţă (aşa-zisul comerţ actual). Veniturile la buget vin în tranşe, aşa e, dar ele se duc într-un cufăr de unde poţi lua în fiecare zi. Nu e nevoie să ai intrări în cufăr în fiecare zi, pentru a plăti cheltuielile. Aceasta pare mai degrabă atitudinea unuia care nu pune nimic deoparte şi cheltuie cât are.

   – „Imposibil de verificat.“. Explică-te. Din punctul meu de vedere, este foarte simplu. Dacă ceea ce am scris pe scurt scolo nu te-a edificat, cere-mi să îţi explic mai în detaliu. Vei înţelege. Un indiciu: responsabilizarea tuturor, pentru eradicarea evaziunii.

   – „???Asta e scrisa din greseala???“ Nu. Era doar o explicaţie a modului în care se pot obţine chitanţele în pieţe. Atunci când omul de rând va trebui să justifice fiecare ban pe care îl cheltuie, va avea grijă să primeacă hârtiile doveditoare. Iar când fiecare comerciant, producător, etc., va trebui să justifice fiecare ban primit, va avea nevoie de hârtiile doveditoare. Astfel se elimină posibilitatea trişării statului la plata impozitului.

   – „Greu de definit…hmmm…ucigasii sunt de mai multe categorii…si ceilalti ocnasi sunt de mai multe categorii…hai sa dam cateva exemple: furt din buzunare, crima fara premeditare, omor prin imprudenta, bancruda frauduloasa, tradare, inselatorie in forma agravata, viol de minori, ucigas in serie, accident de munca mortal, accident rutier mortal, si bineinteles nu uita de recidiva si factor indirect.“ M-am referit la cei/cele care comit omoruri. Este adevărat că pot exista omoruri de tot soiul, dar dacă oamenii devin mai buni, omorurile vor dispare. Iar un omor prin imprudenţă, tot omor este. Într-adevăr, este de discutat (aşa cum am spus la început), însă ideea e că trebuiesc instituite pedepse aspre pentru orice fapt anti-uman. Părerea noastră este că după primele câteva zeci de pedepse duse la îndeplinire, pofta celor care doresc să facă rău se va diminua teribil de mult. Poate cunoşti legendele cu Vlad Ţepeş şi cu cât de mult se fura pe vremea lui. Nu mai suntem în Evul Mediu să tăiem părţi din trupuri, dar putem pune tot trupul la o muncă istovitoare, pentru toată viaţa, astfel încât pedeapsa să fie şi mai mare. Accidentul mortal de muncă, de exemplu, este crimă atunci când are loc din neglijenţa cuiva. Atunci, acea persoană devine criminal. Indiferenţa este o crimă.

   – „Mai putin in scopuri medicale sau sociale?“ Ce înseamnă avort în scop social??? Chiar şi chestiunea medicală este una înşelătoare, pentru că foarte multe femei sau cupluri vor dori avort invocând diferite „probleme medicale“. Dar, aşa cum am tot repetat până acum, se poate discuta. Ideea e că avortul este omucidere. Iar pentu omucidere se face ocnă grea pe viaţă.

   – „Greseala de exprimare. Ora de morala va fi facuta de un monah ortodox indiferent de religia elevilor, punct. Indiferent de zona (religia sau sexul) in care locuiesc elevii profesorii de matematica sunt profesori de matematica, asa ca de ce nu sunt profesorii de morala si etica profesori de morala, cu studiile necesare – adica teologice in ortodoxie?“ Dă-mi voie să îţi spun că acest gen de atitudine este înapoiat. Nu poţi obliga pe cineva să creadă ceea ce crezi tu. Punct! Nu amesteca mere cu pere, te rog, şi nu insulta inteligenţa oamenilor.

   – Dacă nu ai înţeles partea cu educaţia sexuală, spune-mi pentru a-ţi explica în detaliu.

   – „Cred ca acum este 5…dar nota la purtare este mai mult una teoretica. Probabil ca mai bine ar fi ca nota sa o dea un pedagog, in baza principiului ca este mai bine sa repeti anumite materii (in mod special etica si morala)pe perioada urmatorului an decat sa treci mai departe. Ce vreau sa spun: daca nu stiu la mate e ok, nu iau note de trecere…dar daca sunt un om bun, nu e pacat?Sunt un bun agricultor, stiu cu tractorul, stiu ce si cum sa fac pe ogor, am frica de Dumnezeu, imi iubesc parintii si ma port cu grija, dar nu pot mate/fizica/chimie….si revers, ma dau bine cu toate materiile dar sunt un egoist…ce facem? Unde si cine face masura? Trec sau nu?E de discutat.Parerea mea: trebuie defint pe ani scolari ce anume trebuie sa stie copilul; astfel: clasa 1 – sa traverseze, sa manance, sa se poarte in socitate, sau orice altceva (sunt doar exemple dar obligatoriu ceva de supravietuire simpla plus morala crestina) si in finalul anului pregatire pt. clasa2. Cl2 – sa socotesc, sa scriu si sa citesc, sa aprofundez morala etc. plus pregatire cl 3…samd.“ Nota la purtare nu o dă un pedagog??? Eu aşa ştiam!!! Ce legătură au materiile cu nota la purtare??? Iar dacă acum e doar 5, consider că este un îndem la rele. Consider că 7 ar fi cea mai potrivită. Primul lucru care contează pentu a trece anul este să fi un om bun, corect, cinstit şi drept. Iar pentru aceste calităţi vei avea nota 10 la purtare. Societatea are nevoie de oameni cinstiţi, corecţi, drepţi şi buni, nu de lichele inteligente. Aşa cum ai zis şi tu şi cei care doresc răul pot avea note bune la materii, inteligenţa nelipsindu-le. Este evident că metoda actuală, preluată din Americaca, este de aruncat la gunoi şi că modul în care sunt educaţi copiii va trebui schimbat, astfel încât aceştia să înveţe ceva în şcoală. Aberaţiile cu multitudinea materiilor şi altele asemenea sunt pentru puturoşi. Eu consider că cetăţenii României trebuie să cunoască cât mai multe, pentu că astfel pot fi cu adevărat de folos ţării. Consider că specializarea este moartea inteligenţei. Şi mai gândeşte-te la momentul nefericit al unei crize, când trebuie să te reorientezi rapid…

   – „Manuale pentru toata perioada in care invata, alimentele pt copii sa fie sanatoase nu doar naturale (natural nu inseamna neaparat sanatos-omg de exemplu), tot ajutorul sa fie sanatos si produs 100% in Romania (pt ca statul poate sustine o industrie de asemenea anvergura, si e chiar indicat).“ De acord, deşi OMG-urile nu sunt naturale. Ele nu cresc liber în natură, sunt produse de laborator, deci formate şi crescute în laborator. Manuale pentru toată perioada de învăţare e cam mult, pentru că cei care fac facultatea vor avea de învăţat din mii de cărţi pentru a deveni cu adevărat oameni cu şcoli superioare. Dar, dacă majoritatea este de acord cu propunerea ta pentru manuale pentru toată perioada de învăţare, nu am de ce să mă pun contra.

   – „Cred ca mai corect ar fi ca statul sa OBLIGE parintii sa fie cu copii lor!!!“ De acord.

   – „Vezi referirea la OBLIGATIE.“ Nu o înţeleg în acest context. Nu văd unde am spus că părinţii nu au de ce să fie cu copiii lor.

   – „Si se mai poate lucra la asta. Ce zici de condamnarea la munca pe viata in folosul familie persoanei decedate. Cu amintire la ce scriam mai sus, referitor la crima. E de comentat/discutat dar in principiu daca datorita unei neatentii la volan am facut (Doamne pazeste-ma) un accident mortal, oare nu sunt mai de folos familiei decedatului, in socitate, decat daca stau toata viata in ocna – cu toate ca e de discutat daca am omorat, am facut o crima, a fost un accident cu vina mea sau cu prezumtiva vina a mea (adica daca restrictia de viteza este de 50/h si eu merg cu 60/h inseamna ca sunt criminal sau nu?), a fost un accident din vina mea sau a pietonului? Apropos aici e f mult de discutat…fiindca si trecerea aia de pietoni nu-ti da dreptul sa te arunci in fata unei masini care circula cu viteza legala…nu de alta dar in anumite situatii chiar nu poate oprii masina, pe cand tu ca pieton poti sa te opresti intr-un metru fara orgoliu de „dreptul meu”.“ Bună soluţia cu munca în folosul familiei celui/celei ucis/e. (să îmi aduci aminte mai încolo să o schimb, dacă nu apare altă soluţie mai bună)

   – „Scuze: o prostie. Greseala poate fi indreptata, condamnata, dar nu este constructiv si moral sa NU FIE IERTATATA!!! Cu stalpul…mai greu…“ Este adevărat că greşeala poate fi îndreptată. Şi nu a spus nimeni că nu trebuie iertată. Dar asta nu înseamnă că nu poţi să pedepseşti pe cel/cea care face o greşeală gravă, făcându-l/făcând-o să nu mai greşească chiar şi din acest motiv: că ar fi făcut/ă de râs din nou în faţa celor din jur.

   – „Cine da salariul?… statul??? Din ce??? Privatii??? Dar ei pot vinde la pretul si cantitatile de acolo?“ Aşa cum am mai zis, statul are bani, doar că are o cireadă mare cât o zi de post de căpuşe care îl sug continuu. Când vom scăpa de ele, vom avea bani suficient de plătit pe cei care muncesc.

   – „Pe vremea lui Ceausescu asa era…si spaga era tot in floare…daca se gasesc oameni sa compuna acel stat…pai e ok…dar cand spun stat ma refer la toti angajatii platiti de stat (bugetari)“ Şpaga e mai în floare acum decât era pe vreamea lui Ceauşescu. Iar asta este datorită faptului că oamenii au fost învăţaţi că „fiecare om are preţul său“. Atunci când vom pune oamenii incoruptibili să lucreze pentru stat, şpaga va dispare ca zăpada când o pui pe foc, în ibric.
   Şi despre care stat vorbeşti să fie refăcut? Cel de pe timpul lui CEauşescu? Nu cred că cineva îşi doreşte asta, pentru că deşi erau foarte multe lucruri bune atunci, mai existau tot soiul de trepăduşitrepăduşe zeloşi/zeloase şi anti-români/anti-românce, din cauza cărora au murit milioane de oameni. Eu unul nu îmi doresc un stat la fel cu acela.

   Sper că ţi-am răspuns destul de explicit celor expuse de tine şi sper că sunt înţeles cum trebuie şi nu ca cineva care caută ceartă. Departe de mine acest gând. Sper că eşti un om capabil de dialog, pentru că de cele mai multe ori, dialogul înseamnă păreri contradictorii care duc la un numitor comun. Trebuie să cântărim bine tot, să punem în tavă toate variantele şi posibilităţile, pentru că a face o greaşeală este omeneşte, însă a o repeta este idioţenie. Eu îmi doresc ca toţi românii să fie mândri cu ţara lor. Să se bucure că trăiesc în această ţară. Să nu îşi mai dorească să plece în alte ţări. Dar pentru asta sunt conştient că este nevoie de sacrificii. Poate prea multe. Şi sunt sigur că, dacă dorim, putem face din ţara asta „o ţară în care umblă câinii cu colaci în coadă“.

   Numai bine.

   • Claudiu spune:

    Multumesc pentru raspuns si pentru atentionarea, de bun simt dealtfel, privind „íi-urile”- cu scuzele de rigoare. Nu fac o corectura a textului si probabil de aceea. Vin cu detalii, fara sa mai citez.

    – nato, ue, etc.. cu unele comisii, tratate sunt de acord, cu altele nu sunt. Tu le-ai pus pe toate in negatie. De aici ideea cu singuratatea nu e buna.

    – in Germania refacerea constructiilor si industriei a durat putin prin efort colectiv si planul Marschal (scuze daca nu e scris corect-nu am timp sa caut acum). Legile si respectarea legilor au fost tot timpul. Nu a trebuit lucrat la mentalitate. La noi trebuie. Concluzia: succesiv ramane parerea mea, incepand de azi cu cea mai imortanta, dupa ce e gata urmatoarea, etc.

    -parerea mea: la cetatenie nu e de discutat. cine este nascut in Ro este cetatean al acestei tari. Ridicarea sau dobandirea cetateniei, ulterior, este de legiferat.

    – apropos de solutii vb si eu. Solutia gasita de mine poate sa ti se para gresita tie, cu toate ca amandoi vrem binele tarii/poporului. si de aici pana la a nu respecta decizia mea (eu fiind cel/cei care am gasit solutia), e doar un pas.

    – Oamenii nu pot lua decizii”” …ma refeream la vot, adica degeaba pui tot poporul sa voteze despre o lege privind codul fiscal/penal sau altceva.
    Un om(sau 3) in functia de presedinte este bine sa fie ales pentru o perioada mai mare, cu atributii mai mici, eventual (cum ai sugerat) cu atributii onorifice si atat. Raspund aici si privind salariile factorilor de decizie (adica fara salariu 🙂 de fapt): acei oameni importanti nu trebuie sa aiba salari, dar toate cheltuielile lor (si a familiilor lor) sa fie suportate de stat, tinand cont ca ei sunt pe viata acolo. astfel ei se pot ocupa nestingheriti de gasirea si aplicarea solutiilor bune, nu pot fi corupti (coruptia implica necesitatea bunului respectiv sau frica-santajul, amenintarea), etc.

    Intrerup comentariul, promit sa revin.

    Toate gandurile de bine.

    • razvratit spune:

     Mă bucur că rămâi interesat. Voi comenta acaestă bucatăd e comentariu al tău.

     – Referitor la UE, NATO, etc. România trebuie să iasă din toate sistemele în care a ajuns scalvă. Trebuie să redevină o ţară liberă, suverană şi neutră. Nu avem de ce să plătim pentru nevoile şi prostiile altora. De aceea România nu trebuie să mai facă parte din nicio adunătură de acest gen. Este părerea noastră şi, credem, că şi cea a multor altor români.

     – Aşa cum nemţii au putut să muncească şi să mănânce cartofi pentru a scoate ţara din mocirla în care războiul o băgase, aşa pot munci şi românii să scoată ţara din mocirla în care s-a afundat 21 de ani. Nu văd de ce nu am putea-o face. Nu suntem cu nimic inferiori nemţilor. Iar mentalitatea multor români este sănătoasă. Doar trebuie să înţeleagă faptul că nu jegurile trebuie să conducă ci ei. Referitor la ceea ce trebuie refăcut, consider că nu putem reface sistemul judecătoresc, de exemplu, dacă poliţia e varză, şi reciproca. Putem începe să refacem uşor-uşor totul. Se poate, la fel de bine, luarea unor măsuri dure, care va duce la refacerea acestor sisteme. Momentan vorbind despre ceea ce trebuie făcut. Soluţiile le putem discuta pe urmă.

     – OK. Să zicem că toţi/toate cei/cele care se nasc în România devin cetăţeni/cetăcene români/române. Însă atunci când faptele dovedesc că persoana respectivă este anti-România, cetăţenia i-ar trebui ridică imediiat şi fără posibilitate de reprimire. Ce zici?

     – Şi eu m-am gândit o clipă ca toate cheltuielile familiei celui/celei care are grijă de destinele ţării să fie plătite de stat (români). Însă nu trebuie să ignorăm faptul că unii membrii ai acelei familii pot lucra. Cum faci atunci? Nu poţi pretinde oamenilor să plătească cheltuielile cuiva care munceşte şi câştigă o anumită sumă de bani doar pentur că face parte din familia cutăruia sau cutăruia, care are grijă de destinele românilor…

     Azi dimineaţă m-am gândit la un lucru: faptul că ai luat totul la puricta, ai răspuns aproape la fiecare liniuţă şi faptul că a trebuit să răspund şi eu aproape la fe, mi-a dat de gândit. Este destul de greu de urmărit, pentru oricine, o astfel de discuţie. De aceea, m-am gândit să fac pagini separate pent fiecare sistem, astfel încât să putem discuta acolo mult mai uşor şi pe îndelete. Tu poţi să continui ceea ce ai întrerupt. Voi continua dialogul, dar voi încerca să fac acele pagini în cursul zilelor de la acest sfârşit de săptămână.

     • Claudiu spune:

      Salut, din nou :). O idee foarte buna, cu paginile, si mie imi este greu, asa ca astept, fara graba sa le sortezi cumva, a.i. sa putem discuta cu totii despre fiecare categorie in parte.

      p.s. poate ne mai strangem la discutii selective, fata de acum.

 10. Sunt foarte multe lucruri bune intr-adevar, dar care ar fi primul pas, asta e cel mai important. Care este primul pas dupa afisarea tuturor ideilor. Cum ajungem sa le punem in aplicare? Startul e cel mai important si de asemenea cel mai greu de realizat. De asta incerc sa fiu simplist, vreau ca startul sa fie fara bataie de cap. Toata lumea isi permite sa iasa in parc duminica sa se intalneasca si apoi sa duca la bun sfarsit o actiune pasnica discutata pe parcursul unei saptamani pe un anumit blog. De exemplu, la prima intalnire de genul, eu as sugera, aprinderea de lumanari la statuia unei personalitati, in functie de ceea ce se decide (ex.Stefan cel Mare, si lasate mici pancarde cu inscriptia – Ne-ai lasat tara mostenire, vrem sa o lasam si noi urmasilor). Nimic mai simplu si mai legal, dar in acelasi timp foarte profund. Dupa cum ziceam, incepem cu inceputul, mergem pas cu pas, pana ajungem la final. Eu assa vad inceputul. Efectele unui asa inceput, am sa ti le transmit personal pe mail, asa cum le vad eu. Daca ai o alta idee, o astept cu nerabdare. Doamne ajuta

  • razvratit spune:

   îmi place foarte mult ideea. doar că nu orice oraş are statuia lui Ştefan cel Mare. aşa că, propun ca fiecare oraş să îşi aleagă o statuie unde, n fiecare duminică să se adune lumea pentu a depune flori, a aprinde lumânări şi pentru a discuta ÎN LINIŞTE unele sau altele.

   propun ca pentru Bucureşti să fie statuia marelui luptător pro-România Mihai Eminescu, statuia din parcul Herăstrău.

   în altă ordine de idei, având în vedere că timpul şi-l drămuieşte fiecare cum poate, ca ora să fie lăsată la alegerea fiecăruia. astfel, se vor putea duce şi la ora 8 dimineaţa şi la ora 10 noaptea. atâta timp cât totul se face în mod paşnic, nimeni nu are de ce să se teamă.

   mai mult, cei care vin la aceste statui mânaţi de ideea de a schimba România ar trebui să se disocieze de eventualele (şi cu siguranţă vor fi) elemente care vor provoca tulburări, care se vor deda la violenţă şi care vor dori să ne discrediteze. cei răi nu vor putea suporta ca oamenii să îşi vadă liniştiţi de treburi, pent că va duce la căderea lor. aşa că, sfatul meu este ca atunci când apar persoane care produc scandal, devin violenţi, etc., cei care sunt prietenii noştri să se dea mulţi paşi înapoi şi, de ce nu, să plece acasă şi să revină în altă zi, de comun acord. puteţi, eventual, să faceţi poze cu acei care vă tulbură liniştea, din motive lesne de înţeles.

   sunt şi eu de acord ca în Bucureşti să ne întâlnim, care cu cine o putea, pe data de 1 august. locul va fi statuia lui Mihai Eminescu din parcul Herăstrău, unde vom aprinde lumânări, unde vom putea depune flori, unde vom putea depune pancarde cu citate din poeziile sau proza sa, unde vom putea dialoga.

   numai bine.

 11. eufrosin spune:

  Eeeeii, sunt foarte multe lucruri bune, chiar excelente aici, precum si altele care merita dezbatute.

  Nu inteleg treaba cu trei Presedinti: functia, prin insasi natura ei, poate apartine unui singur om. Un al doilea, ar fi Vice-Presedinte, dar atat. Un Pres. puternic, testat precum descris mai sus, ar putea face adevarate minuni cu Romania.

  A doua, este cu numarul aleatoriu de 15 Parlamentari: in opinia mea, fiecare judet merita sa aiba cel putin 1 reprezentant, maximum 2. Mai multi, sunt de prisos, dupa cum observam bazat pe rezultatele actualului Parlament.

  Impozitul progresiv….stiu ca nu e popular sa o spui, dar un bogat care plateste 16%, plateste deja mult mai mult decat bugetarul care e impozxitat si el tot cu acelasi procentaj. De ce sa descurajam oamenii de la a face afaceri profitabile care sunt motorul economiei, prin impozitul progresiv, care apropos, este unul dintre principiile de baza ale socialismului „stiintific”, precum enumerate de cate Karl Marx (fie-i memoria spurcata!).

  Modalitatea in care vom ajunge sa avem un asemenea sistem politic trebuie deasemenea elucidata. Fara un miracol Dumnezeiesc, nu prea vad cum scuturam noi copacul de merele viermanoase.

  • razvratit spune:

   Treaba cu trei preşedinţi am gândit-o tocmai pentru a nu exista nici posibilitatea ca acesta să fie corupt de alţii, nici ameninţat, nici sechestrat, nici ucis şi ţara să ajungă pe alte mâini, şi multe altele. Plus că trei creiere sunt mai bune decât unul singur. Dar, normal, se poate discuta.

   25 de parlamentari. Aceştia doar pentru a reface legile şi a face legi noi. Cât despre fiecare judeţ, înţeleg, pot exista reprezentanţi, dar asta înseamnă să fie un for separat, pentru alte discuţii. Legile sunt pentru toată ţara, nu(?), nu doar pentru un judeţ sau altul, corect?

   Impozitul progresiv… OK! M-am exprimat greşit. Vroiam să spun impozitul pe bunuri: ai două case, plăteşti mai mult, ai două maşini, plăteşti mai mult. Înscrise pe numele tău. Pentru afaceri, consider că trebuie un impozit care să avantajeze atât pe cei care fac afaceri curate cât şi statul.

   Hahahahaha, chiar mă aşteptam să bagi ceva despre religie şi te înţeleg. Dar aşa cum am mai zis de atâtea ori, Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă şi în traistă. Sau ca în bancul cu Iţic care se ruga la Dumnezeu să câştige la loto, până când Dumnezeu se enervează şi-i zice: Da’, cumpără şi un bilet, Iţic, că degeaba te rogi…
   Sau, ca să merg pe linia creştinului/creştinei, nu ai de unde să ştii când a făcut Dumnezeu minunea, sau cu cine. Dacă stai şi aştepţi un semn, s-ar putea ca Dumnezeu să se plictisească şi să se enerveze pentru că nu eşti hotărât şi pentru că vrei ca el să facă totul pentru tine. Nu consider că inactivismul este o soluţie, mai ales că jegurile atâta aşteaptă. Şi mai consider, dar este doar părerea mea personală, că inactivismul este promovat de agenţi infiltraţi, care fac ceea ce făcea maimuţa de la balconul universităţii la lovitura de stat din ’89: „Nu răspundeţi provocărilor! Nu răspundeţi provocărilor!“. Pentru că era ultimul lucru de care aveau nevoie sclavii marilor puteri: intruziunea oamenilor de rând în maşinaţiunile lor.

   Tocmai de aceea trebuie să schimbăm mentalitatea omului, să înţeleagă că poate face singur ceea ce aşteaptă de la un/o conducător/oare. Pentru că atunci când omul ştie ce are de făcut, nu mai are nevoie de altcineva care să îl îndrume, care să îi spună ce şi cum se face. Omul îşi face treaba şi totul merge strună. Practic nici nu ar mai avea nevoie de un conducător sau o conducătoare. Totul ar merge ca de la sine.

   Îţi mulţumesc pentru vizită şi pentru opinii şi te aştept cu alte idei, propuneri, discuţii.

   Numai bine!

   • eufrosin spune:

    Pana una, alta, o mana de fier gen Maresalul Antonescu, ar fi cea mai buna pentru Romania. Pentru asta insa, Armata ar trebui sa isi asume juramantul militar in serios.
    Intr-un an, doi, lucrurile s-ar stabiliza si am putea reveni la alegeri libere.
    Acum insa cand votul se cumpara cu mici si bere?

    Spunea Churchii: „Cel mai bun argument impotriva democratiei, este o discutie de 5 minute cu votantul de rand”.

    • razvratit spune:

     sunt oarecum de acord, şi spun oarecum pentru că sistemul actual, cel cu un preşedinte, un prim-ministru şi aşa mai departe pare să nu mai fie viabil. nu trebuie să uităm despre ceea ce s-a întâmplat cu liderii polonezi pentru că este, probabil, cel mai elocvent exemplu despre cum se poate anihila o conducere de stat. da, cineva ca Antonescu ar fi cineva perfect pentru ţară. Şi perfecţi ar fi şi alţii, gen Alimănescu, Codreanu, Carol I, A. I. Cuza, Titulescu şi nu în ultimul rând, Ceauşescu. oricare dintre aceştia ar pune ţara înapoi pe făgaşul normal.

     însă, rămân la părerea mea că o masă de oameni nu poate fi anihilată la fel de uşor. dacă oamenii se trezesc din amorţeală, atunci toate lucrurile vor intra pe făgaşul normal. şi cred că în asemntimentul meu sunt mulţi alţii, indiferent de religie, culoare sau sex. avem mai multă nevoie, acum, când evident nu vom găsi aşa uşor pe cineva ca cei enumeraţi mai sus (şi ca ei ai mai fost o grămadă), de trezirea populaţiei, de boicotul acesteia faţă de tot ce înseamnă politică şi afaceri actuale. refuzul populaţiei de mai participa la tot ce ne îndeamnă cei de la conducerea ţării va duce la momentul în care aceştia vor fi daţi jos şi vor fi ridicaţi oameni drepţi şi cinstiţi.

     este părerea mea şi aştept comentarii şi argumente contra sau păreri pro.

  • razvratit spune:

   atunci ce zici de niciun preşedinte. poate să fie aleasă o persoană, prin rotaţie, de exemplu dintre reprezentanţii judeţelor, care să participe la întrunirile la care ar trebui să participe şeful statului. iar această persoană nu va putea să ia decizii în numele ţării. este doar un/o observator/oare pentru România, care va propune ţării una sau alta. iar ţara trebuie să fie cea care decide. întotdeauna şi pentru orice.
   în special pentru legi. teancurile nenumărate de legi sunt tocmai încrengătura care îi salvează pe mulţi/multe borfaşi/borfaşe. legile ar trebui să fie cuprinzătoare, cuprinzătoare, şi, ca atare, puţine. şi mai ales, cunoscute de toată lumea.
   apoi, nu poţi ajunge în niciuna dintre adunările din fruntea ţăriii dacă nu ai cel puţin 35 de ani.

   • Cristian spune:

    Sunt interesante ideile si nu contest ca probabil aplicate ar duce la o societate mai cinstita si sanatoasa decat cea de azi, dar cred ca sunt exagerat de nepractice.
    Dupa parerea mea, orice propunere de „salvare” a Romaniei din dezastrul in care este azi trebuie totusi sa plece de la situatia existenta azi (politica, economica, sociala, etc). Nu se poate face o ruptura atat de brutala precum cea propusa in text. Cred mai curand ca ar trebui fixate obiective mai putin indraznete si mai mici ca amploare, dar mai usor si realist de atins, pentru ca un program ca cel mai de sus e practic imposibil de pus in practica.
    In plus, solutiile propuse mi se par, in plan economic, aproape o intoarcere la regimul comunist. Proprietatea particulara si investitiile straine ar fi doar ceva decorativ, cu un stat care ar controla practic totul. Astfel de masuri ar situa Romania in afara lumii economice normale si ne-ar apropia mai curand de situatia unor tari precum Coreea de nord sau Iran.

    • razvratit spune:

     Nu ne proprunem ceva uşor de realizat. Să ne fie cu iertare, dar aşa ceva este doar pentru sugari şi neputincioşi. Este metoda cu care cazarii au păcălit o lume-ntreagă. Ceea ce propunem noi se poate realiza, însă lipseşte voinţa mulţimii. Acesta este, aşa cum recunoşti şi tu un program care se doreşte să ducă la o societate corectă din toate punctele de vedere. Ori a umbla cu fofârlica sau cu jumătăţi de măsură „realizabile“ înseamnă să ne dăm singuri în cap.

     Dacă soluţiile economice te duc cu gândul la perioada comunistă, atunci e bine. Multe lucruri erau cum trebuie în acea perioadă. Dacă nu îţi convine ceva, te rog propune ceva constructiv, indiferent cât de greu de realizat pare.

     Statul nu va controla decât ceea ce îi aparţine, adică ceea ce a avut înainte de lovitura de stat din ’89. Iniţiativa particulară va fi bine primită, însă nu vom încuraja colaborarea între stat şi particulari, pentu că se va ajunge invariabil la situaţia de azi. Dacă particularii vor fi în stare să creeze o concurenţă formidabilă statului, cu atât mai bine pentru români. Asta este viziunea noastră.

     • Cristian spune:

      Cred ca in principiu ar trebui stabilite obiectivele in etape, adica trecerea la sistemul nou pe care-l propui sa se faca cu pasi mici si care, pe moment, sa nu constituie o ruptura brutala fata de sistemul existent, din nici un punct de vedere (economic, social, cultural, etc).
      De exemplu, vedem ca azi in tot mai multe tari se legalizeaza casatoria intre homosexuali. Asta nu e decat finalul unui proces care a inceput acum zeci de ani si a inceput prin scoaterea homosexualitatii de pe lista bolior mintale. Daca in anii 1960 ar fi venit cu revendicarile de azi si cu paradele lor prin orase, ar fi fost probabil linsati de oameni, iar legislatia impotriva lor ar fi fost inasprita. Evident, trecerea in normailtate a homosexualitatii e un proces foarte negativ in orice societate, eu il dau aici ca exemplu de cum ar trebui procedat in general pentru a se realiza o schimbare initial aproape absurda.
      Azi, de exemplu, s-ar putea incepe cu sprijinirea, mai mult sau mai putin directa, a firmelor cu capital integral romanesc. Caietele de sarcini pentru majoritatea licitatiilor organizate de stat ar putea fi facute in asa fel incat doar companiile romanesti sa castige. Tot in acest context, s-ar putea da facilitati companiilor romanesti care investesc in Rep. Moldova pentru ca astfel sa se incurajeze elementul pro-romanesc de acolo.
      Astea sunt lucruri cu care poate s-ar putea incepe, pentru ca ajungerea la o independenta aproape totala asa cum propui tu este un proces de lunga durata si care trebuie sa se bazeze in primul rand pe o economie foarte solida si prospera. In lipsa ei, orice alte demersuri sunt sortite esecului de la inceput.

      • razvratit spune:

       Cristian, nu suntem fetiţele lu’ tata cărora abia le-au ieşit tuleii şi care nu pot duce la capăt o sarcină trasată. Deşi sunt într-o anumită măsură cu modul tău de a privi problema, consider că schimbarea bruscă spre cele normale este de preferat prelungirii agoniei în multe sisteme.

       Ceea ce propui tu este un fel de „lasă-mă să te las“, sau un fel de prelungire inutilă a finalului.

       Vrem să schimbăm România? Vrem ca trebuirle să intre pe făgaşul normal? Atunci, trebuie să tăiem răul de la rădăcină şi cât mai repede. Cu cât o prelungim mai mult, cu atât vor fi mai mulţi care vor suferi. A ne stabili ţinte mici, uşor de atins, nu este scopul nostru. Cred că acesta ar fi scopul celor care nu sunt capabili de ceva cu adevărat măreţ. Cred că aceasta ar fi mentalitatea celor cărora le este frică să lupte. Nouă nu este. Nu ne este frică nici de cei ce ne vor înjura, nici de cei ce vor arunca cu pietre în noi. Nu putem mulţumi pe toată lumea, însă încercăm să mulţumim pe cât mai mulţi posibil.

       Şi credem că încercăm acest lucru luând deciziile cele mai drepte, cele „mai egale“, cele mai corecte. Încercăm să nu punem pe nimeni deasupra nimănui. Cel puţin, nu în faţa legii, pent că oamenii nu au fost, nu sunt şi nu vor fi egali. Încercăm să descoperim acele dedesubturi care, considerăm noi, ar asigura binele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, culoare, vârstă, etc.

       De aceea, propunem acest plan şi de aceea invităm pe toată lumea la discuţii. Însă discuţiile nu se ţin de cât de dură va fi schimbarea sau nu. Ele ţin de ce schimbăm şi cum schimbăm. Sper că înţelegi.

       Numai bine şi mulţumim pentru comentariile pertinente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s