sistemul bancar

Sistemul bancar românesc este la pământ. La fel ca şi în alte ramuri, bunurile statului, ale poporului, au fost manipulate de anumite grupuri de interes pentru propriul folos. De aceea, noi propunem:

– cursul monedei naţionale este unul fix şi independent de orice titlu de valoare supus manipulărilor bursiere şi nu numai.

– moneda naţională are o valoare comparativă mai mare cu oricare dintre valutele lumii.

– Banca Naţională a României devine şi bancă publică.

– fostele sedii ale CEC vor fi trecute în posesia BNR-ului.

– BNR-ul acordă împrumuturi cu dobândă progresivă, după cum urmează, numai cetăţenilor români:

– pentru sume de până la 10.000 de lei, dobânda să fie maxim 2,5% pe an, fixă, pentru o perioadă maximă de 10 ani a împrumutului.

– pentru o sumă de până la 25.000 de lei, dobândă să fie de maxim 3% pe an, fixă, pentru o perioadă maximă de 15 ani a împrumutului.

– pentru o sumă de până la 50.000 de lei, dobânda să fie de maxim 3,5% pe an, fixă, pentru o perioadă maximă de 20 de ani a împrumutului.

– pentru o sumă de peste 50.000 de lei, dobânda să fie de maxim 4% pe an, fixă, pentru o perioadă maximă de 30 de ani a împrumutului.

– pentru cetăţenii de altă naţionalitate, BNR-ul va acorda împrumuturi cu garanţii materiale pentru o dobândă de peste 7,5% pe an pentru toată perioada împrumutului.

– BNR-ul nu va garanta pentru nicio investiţie privată. BNR-ul garantează doar pentru investiţiile poporului. De preferat ca aprobarea acestei garanţii să se efectueze după consultarea reprezentanţilor poporului şi vot direct şi deschis.

– BNR-ul va continua să cumpere metale rare de pe piaţa de profil, însă cantitatea acestora nu se va reflecta în valoarea monedei.

– bursa română se va reorganiza sub conducerea BNR-ului şi va putea oferi doar posibilitatea de cumpărare a valorilor mobiliare şi nu şi cea de vânzare în lipsă.

– băncile private din România sunt obligate la plata unei taxe obligatorii de 100.000 de lei anual şi la plata unui impozit de 50% din venitul obţinut pe teritoriul ţării.

– băncile private care încearcă să fraudeze rezultatele pentru a nu plăti impozitul vor fi îînchise imediat şi se va pune sechestru pe bunurile acestora până la stingerea datoriilor către statul român.

– băncile private care recidivează în fraudă vor primi interzicere de funcţionare pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s